سیاستمداران صهیونیست دیگر توان ادامه ژست پیروز گرفتن در جنگ اخیر خود علیه لبنان را ندارند و فریادهای اعتراف به شکست ارتش رژیم صهیونیستی در برابر مجاهدان حزب الله روز به روز آشکارتر شنیده می شود. در پی سخنان سید حسن نصرالله در جشن پیروزی مقاومت لبنان مبنی بر اینکه جنبش تحت رهبری ایشان از گذشته قوی تر شده است و بیش از بیست هزار موشک دیگر در اختیار دارد که می تواند اهداف صهیونیستی را در قلب سرزمین های اشغالی 1948م. فلسطین هدف قرار دهد، اظهارات مقامات صهیونیست درباره شکست این رژیم در جنگ اخیر واضح تر شده است.
این بار این ایهود اولمرت بالاترین مقام اجرایی رژیم صهیونیستی بود که برای نخستین بار در مصاحبه با کانال های تلویزیونی رژیم صهیونیستی از ضعف عملکرد و ناکامی های ارتش این این رژیم و آنچه را جبهه داخلی نامید در جنگ سخن گفت. وی گفت: اشتباهات زیادی در طول جنگ چه در جبهه جنگ و چه در جبهه داخلی رخ داده است.
اما او هنوز هم از گسترش تجاوزات زمینی که اندکی پیش از آتش بس دستور آن را صادر کرده بود، دفاع می کند. این تصمیم با انتقادات شدیدی در محافل صهیونیستی روبرو شد و سیاستمداران و نظامیان صهیونیست آن را یک عملیات نمایشی عنوان کردند که فقط به هدف تبلیغ پیروزی خود در رسانه ها صورت داده است و تلاش می کند که موفقیت هایی کسب کند که ارتش رژیم صهیونیستی تا آخرین لحظات جنگ نتوانسته بود در کسب آن موفقیتی حاصل کند و در مقابل تلفات و خسارات سنگین انسانی و مالی و نظامی متحمل شده بود.
اعتراف دیرهنگام به شکست
“ارتش در جنگ لبنان شکست خورده است”. بسیاری از افسران در مصاحبه های شخصی خود چنین اظهاراتی را بر زبان می آورند. اما “ایلان هراری” از افسران بخش توجیه نظامی ارتش رژیم صهیونیستی این سخنان را در نشست فرماندهان عالی رتبه ارتش رژیم صهیونیستی بر زبان آورد. این اظهارات موجب شد که دان حالوتز رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به شدت خمشگین شود. حالوتز در همین وضع به او پاسخ داد که، اگر تو معتقدی که ما شکست خورده ایم، من از تو می پرسم که چگونه می توان چیز دیگری نشان داد، زیرا نظامیان چنین اعتقادی ندارند و آنچه ما می گوییم اظهارات سربازان است.
حالوتز که بیش از آنکه در نشست ها و فعالیت های ارتش رژیم صهیونیستی شرکت کند در رسانه های خبری حضور می یابد، تلاش دارد دیگران را به این مسأله قانع سازد که ناکامی در لبنان کمتر از آن چیزی است که رسانه ها نشان می دهند و او همچنان باید فرماندهی ارتش را بر عهده داشته باشد. او همچنین تلاش می کند که درز اطلاعات از داخل ارتش شکست خورده خود را به حداقل برساند.
حالوتز افسران نظامی ارتش را از مصاحبه با رسانه ها بدون آگاهی و هماهنگی با ستاد ارتش منع کرده و هشدار داده است که یگان موسوم به امنیت اطلاعاتی را برای نظارت بر اظهارنظرهای نظامیان تشکیل داده است. یک روز پس از این کار حالوتز مشخص شد که 460 افسر ارتش هزاران تماس تلفنی با خبرنگاران داشته اند که هیچ یک از آنها با هماهنگی قبلی صورت نگرفته است.
حالوتز تاکید می کند که مقامات ارتش در حال بررسی حقایق جنگ در لبنان هستند که هدف از آن کشف نقاط ضعف و اصلاح اشتباهات است. وی اعتراف کرد که مسئولیت این وضع را بر عهده می گیرد و قصد دارد که در مقامش باقی بماند.
کاهش محبوبیت
ناکامی های رژیم صهیونیستی در جنگ علیه لبنان به صورت گسترده در محبوبیت اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی منعکس شده است. اکنون محبوبیت او و عامیر پرتز وزیر جنگ کابینه وی و رئیس حزب کار رژیم صهیونیستی به کمترین حد خود رسیده و حال آنکه محبوبیت بنیامین نتانیاهو رهبر حزب مخالف لیکود که اندیشه های افراطی اش مشهور است و از ادامه تجاوزات به رغم شکست مذبوحانه درجنگ لبنان حمایت می کند، افزایش چشمگیری داشته است.
نظرسنجی روزنامه صهیونیستی هاآرتص نشان می دهد که محبوبیت اولمرت و نیز بیرتز به شدت کاهش یافته است. بر اساس این نظرسنجی فقط 22 درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که عملکرد اولمرت راضی اند و 68 درصد ناخشنودی خود را از عملکرد وی اعلام کردند. در نظرسنجی های گذشته محبوبیت اولمرت در حدود 48 درصد اعلام شده بود. همچنین 79 درصد از پاسخ دهندگان نیز گفته اند که از عملکرد عامیر پرتز ناراضی هستند و فقط 14 درصد از وی ابراز رضایت کرده اند. در مقایسه، در نظرسنجی های گذشته، 37 درصد از اقدامات پرتز راضی بودند و 51 درصد با اقدامات وی موافق نبودند.
این نظرسنجی نشان داد که وضع اولمرت (رئیس حزب کادیما) و پرتز (رئیس حزب کار) بهتر از وضع عمومی آنها نیست. 55 درصد از رای دهندگان به حزب کادیما گفته اند که از عملکرد اولمرت ناراضی هستند و 64 درصد از حامیان حزب کار هم از عملکرد پرتز اظهار ناخشنودی کرده اند.
افزایش محبوبیت تندروهای جامعه صهیونیستی
نظرسنجی جدید روزنامه هاآرتص نتایج پرسر و صدای دیگری نیز داشته است. بر اساس آن، اگر امروز انتخابات برگزار شود قدرت حزب لیکود دو برابر می شود و این حزب خواهد توانست 24 کرسی را به دست آورد و حال آنکه حزب کادیما 13 کرسی خود را از دست می دهد و فقط 16 کرسی کسب می کند و حزب کار نیز 4 کرسی خود را از دست می دهد و فقط 15 کرسی کسب خواهد کرد.
بنا بر نظرسنجی هاآرتص، آمارها نشان می دهد که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام نتانیاهو می تواند کابینه ای با 74 کرسی از حامیان خود در میان مذهبی ها، تندروهای دست راستی و بازنشستگان تشکیل دهد که در آن صورت افیگدور لیبرمن می تواند کرسی وزارت جنگ یا دارایی را به دست گیرد، زیرا حزبش 18 کرسی به دست می آورد.
نظرسنجی دیگری از افکار عمومی رژیم صهیونیستی که به وسیله مرکز پژوهش های “داحف” رژیم صهیونیستی انجام شد، نشان می دهد که بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود اکنون از همه رقبای سیاسی خود پیش افتاده و بهترین گزینه برای نخست وزیری رژیم صهیونیستی شمرده می شود.
بر اساس این نظرسنجی، 27 درصد از صهیونیست ها نتانیاهو را برای رهبری کابینه آینده پیشنهاد کرده اند و 7 درصد نیز خواهان بقای اولمرت در این سمت هستند.
این نظرسنجی نشان می دهد که افیگدور لیبرمن رئیس حزب “یسرائیل خانه ما” (حزب مهاجران روسی) پس از نتانیاهو گزینه دوم برای نخست وزیری آینده رژیم صهیونیستی پیشنهاد شده است و 15 درصد از صهیونیست ها به نخست وزیری او تمایل دارند. شیمون پرتز معاون اول نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با 12 درصد در مقام چهارم است و تسیبی لیونی با 14 درصد در مقام سوم قرار دارد. وزیر جنگ کنونی (عامیر پرتز) 1 درصد، ایهود باراک 3 درصد و شائول موفاز نیز 5 درصد از آرای پاسخ دهندگان به نظرسنجی مرکز داحف درباره بهترین گزینه برای نخست وزیری آینده رژیم صهیونیستی را کسب کرده اند.
گفتنی است که مرکز داحف از مهم ترین مراکز پژوهشی و افکارسنجی رژیم صهیونیستی است که صهیونیست ها آن را بی طرف تر از دیگران می دانند و نتایج نظرسنجی هایش مورد توجه سیاستمداران صهیونیست است و در اقدامات سیاسی آنان تاثیرگذار است.