وزیر اسبق امور اسرا و آزادگان فلسطین در نخستین اظهارنظر خود پس از آزادی از زندان های صهیونیستی تاکید کرد که تبعید از شهر قدس و مسجد مبارک الاقصی برای ما سخت تر از مرگ است.
مهندس خالد ابو عرفه که پنجشنبه شب گذشته از سوی رژیم صهیونیستی آزاد شده و از قدس به شهر رام الله تبعید شده است، در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرد که هدف رژیم صهیونیستی از تبعید ما، حذف حامیان و یاوران شهر اشغالی قدس و مقدسات فلسطین و در راس آنها مسجد مبجد الاقصی است.
ابو عرفه تصریح کرد که ما بر حضور و پایداری و تداوم ارتباط با ملت فلسطین تاکید داریم تا همچنان به رساندن پیام دفاع از خود و قدس و مقدسات ادامه دهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره نقش مطلوب مقامات فلسطینی در قبال قدس اظهار داشت:« مهمترین انتظاری که باید از مقامات فلسطینی داشت، فعالیت تشکیلاتی و سازمانی در فلسطین است. پارلمان فلسطین باید به وظایف و مسئولیت های کامل خود عمل کند و دوباره درهای خود را برای بررسی و رسیدگی به مسائل و مشکلات امت باز کند.
ابو عرفه ضمن تاکید بر اهمیت تشکیل دولت یکپارچه فلسطین با رهبری واحد و بر اساس اصول و مبانی سالم و نیز پایان دادن به شکاف داخلی و نهایی کردن آشتی ملی تصریح کرد:« در غیر این صورت، قدس با تخریب و آوارگی های بیشتر مواجه خواهد شد و نمی توان انتظار کار خیر و عمل مفید برای این شهر را داشت.»
وی درباره مرحله بعدی زندگی شان پس از تبعید اظهار داشت:«ما در حال حاضر در کرانه باختری و در میان ملت فلسطین که به منزله خانواده و نزدیکان ما به شمار می روند، زندگی می کنیم و تلاش خواهیم کرد که به وظایف خود در زمینه رساندن پیام قدس و اهالی آن به تمام ملت فلسطین عمل کنیم و پیام دفاع از قدس و حق اهالی قدس در این شهر و دوران کنونی و آینده آنرا ابلاغ کنیم تا به حول و قوه الهی زمینه بازگشت ما به این شهر در آینده نزدیک فراهم شود.»
در زیر متن مصاحبه مرکز اطلاع رسانی فلسطین با خالد ابو عرفه را می خوانیم:
ـ نظر شما درباره تبعیدتان از قدس به کرانه باختری چیست؟
بر اساس قوانین ما، شدیدترین مجازاتی که علیه یک نفر اعمال می شود، بازداشت و یا حداکثر قتل است و در محله بعد از آن تبعید قرار دارد. لذا، ما در معرض شدیدترین مجازات ممکن یعنی تبعید قرار گرفتیم؛ به ویژه که این تبعید، تبعید از شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی باشد.
در واقع، ما به خاطر تبعید از شهر قدس درد و رنج شدیدی را تحمل می کنیم و بار اول تلاش کردیم که با حکم تبعید مخالفت کنیم و از همین رو، 19 ماه در خیمه تحصن خود در مقر سازمان صلیب سرخ در شهر اشغالی قدس تحصن کردیم تا از موجودیت و حقانیت خود در زمینه حضور در شهر قدس دفاع کرده و به رژیم صهیونیستی ثابت کنیم که اهالی قدس می توانند به شیوه های مختلف از خود و موجودیت و اصالت شان دفاع کنند.
ما در حال حاضر در کرانه باختری و در میان ملت فلسطین که به منزله خانواده و نزدیکان ما به شمار می روند، زندگی می کنیم و تلاش خواهیم کرد که به وظایف خود در زمینه رساندن پیام قدس و اهالی آن به تمام ملت فلسطین عمل کنیم و پیام دفاع از قدس و حق اهالی قدس در این شهر و دوران کنونی و آینده آنرا ابلاغ کنیم تا به حول و قوه الهی زمینه بازگشت ما به این شهر در آینده نزدیک فراهم شود.
ـ هدف رژیم صهیونیستی از تبعید شما از شهر اشغالی قدس چیست؟
اهالی قدس و به ویژه خط مقدم آنها که همان وزرا، نمایندگان و رهبران گروه ها باشند، سعی در رساندن پیام قدس به عموم ملت فلسطین، از طریق مبارزه و تداوم ارتباط و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را دارند، لذا، رژیم صهیونیستی در مقابل این گروه از رهبران احساس شکست و ناخرسندی می کند.
رژیم اشغالگر قدس، از سال 67 سعی در تبعید این گروه از رهبران فلسطینی را دارد و در برخی موارد نیز موفق عمل کرده است که از جمله آنها می توان به حوادث سال 1968 اشاره کرد که شمار زیادی از رهبران فلسطینی عضو هیات عالی اسلامی تبعید شدند. پدیده تبعید همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی بدین وسیله سعی دارد شهر قدس و مقدسات آن و به ویژه مسجد مبارک الاقصی از وجود حامیان و مدافعانش محروم کند.
اما ما بر حضور و پایداری و ارتباط با اقشار دیگر ملت به منظور رساندن پیام دفاع از خود و قدس و مقدسات تا آخرین لحظه از عمرمان تاکید داریم.
ـ شما به نوبه خود دست به تحصن در مقر سازمان صلیب سرخ زدید تا در مقابل حکم تبعید مقاومت کنید. انتظار شما از مقامات فلسطینی در قبال این سیاست رژیم صهیونیستی و به منظور دفاع از شهر قدس و طرح های این رژیم برای تبدیل آن به شهری کاملا یهودی و تلمودی چیست؟
مهمترین انتظاری که باید از مقامات فلسطینی داشت، فعالیت تشکیلاتی و سازمانی در فلسطین است. پارلمان فلسطین باید به وظایف و مسئولیت های کامل خود عمل کند و دوباره درهای خود را برای بررسی و رسیدگی به مسائل و مشکلات امت باز کند. علاوه بر این، دولت یکپارچه فلسطین نیز باید با رهبری واحد و بر اساس اصول و مبانی سالم تشکیل شود و از سوی دیگر، به شکاف داخلی فلسطین پایان داده شود و آشتی ملی نهایی شود و در این صورت، حرکت در راستای اصول ملی مانند قدس، اسرا و کشور مستقل سرعت خوبی پیدا خواهد کرد.
اما در غیر این صورت، قدس با تخریب و آوارگی های بیشتر مواجه خواهد شد و نمی توان انتظار کار خیر و عمل مفید برای این شهر و ملت فلسطین را داشت. ما از مقامات فلسطینی می خواهیم که هر چه سریعتر آشتی ملی را نهایی کرده و به شکاف داخلی پایان دهند؛ چرا که در غیر این صورت تخریب و آوارگی های بیشتری در انتظار قدس خواهد بود و در صورت عدم وجود عامل یکپارچگی و وحدت میان اقشار مختلف ملت فلسطین، نمی توان انتظار خیر و خبر خوش داشت.
اهالی قدس نیز با دست های خالی به پایداری و فداکاری ادامه خواهند داد و این به معنای تخریب، فقر و فداکاری های بیشتر خواهد بود و مسئولیت کامل این وضعیت با مقامات فلسطینی است. اهالی قدس در گذشته به مسئولیت خود عمل کرده اند و اکنون نیز به این مسئولیت های خود ادامه می دهند و هیچ مسئولیتی متوجه آنها نیست.