مدیر مرکز مطالعات اسرا و حقوق بشر “احرار” تاکید کرد که سازمان زندان های رژیم صهیونیستی از شیوه های ابتکاری و جدید برای سرکوب اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی استفاده می کند.
فواد خفش که خود از آزادگان فلسطینی به شمار می رود در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که در سایه تشدید جنایت های رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی و به ویژه نقل و انتقال گسترده آنها و بی توجهی به مسائل درمانی اسرا، آنها امروز در وضعیت اسفباری به سر می برند.
جابجایی اسرا
وی تصریح کرد که از جمله مهمترین تجاوزات و جنایت های رژیم صهیونیستی علیه اسرا در مرحله کنونی می توان به عملیات جابجایی اسرا و نقل و انتقال رهبران اسیر اشاره کرد که هدف از آنها ممانعت از آرامش اسرا و تداوم اضطراب و ناآرامی در میان آنهاست.
خفش در ادامه اظهار داشت که این اقدامات برای اسرا واقعا خسته کننده است و در راستای جنایت های بی وقفه رژیم صهیونیستی مانند بازداشت موقت اسرا صورت می گیرد که با مقاومت قهرمانانه دلیرمردان اسیر فلسطینی مواجه شده است و اوج این مخالفت ها، اعتصاب غذای “یاسر منصور” نماینده اسیر پارلمان فلسطین است.
وی افزود اسرای فلسطینی در جبهه ای واحد در مقابل جنایت های رژیم صهیونیستی ایستاده اند و اجازه اجرایی شدن طرح ها و برنامه های این رژیم را نمی دهند و موضع قهرمانانه جنبش اسیر که رژیم صهیونیستی را مجبور به کاهش مدت حبس انفرادی ابراهیم حامد رهبر اسیر فلسطینی کرد، نمونه ای از همین اقدامات و تصمیمات بود.
بی توجهی به مسائل درمانی
مدیر مرکز احرار در بخش دیگری از سخنان تاکید کرد که رژیم صهیونیستی به صورت مفتضحانه و غیر انسانی با مشکلات درمانی و نیازهای پزشکی اسرا برخورد می کند و تمامی عرف ها و قوانین بین المللی در زمینه تعامل با اسرا را زیر پا می گذارد.
وی افزود این جنایت رژیم صهیونیستی باعث ضعف اسرا می شود؛ چرا که آنها از معاینات دوره ای محروم می شوند و این مساله منجر به ابتلای آنها به بیماری هایی می شود که بعدا بروز می کنند.
فواد خفش در همین راستا تاکید کرد که درمان بیماری ها در زندان نیازمند زمانی طولانی است و یک بیمار تنها به مدت 3 ماه برای گرفتن سی تی اسکن یا تشخیص بیماری انتظار بکشد.
وی افزود سازمان زندان ها صرفا به ارائه مسکن به اسرای بیمار اکتفا می کند که این داروها نیز نمی تواند منجر به درمان ریشه ای بیماری ها شود.
خفش تاکید کرد که اسیر شوامره از اهالی الخلیل که اخیرا در وضعیت سلامتی وخیمی از زندان های صهیونیستی آزاد شد و بلافاصله برای درمان به اردن اعزام شد، از جمله مصادیق وضعیت مذکور است.
وی تصریح کرد که نزدیک به 180 الی 200 مورد بیماری صعب العلاج در داخل زندان های صهیونیستی شناسایی شده است که 25 مورد از آنها بیماری سرطان و موارد دیگر شامل بیماری فشار، قند و بیماری قلبی و غیره است. 18 نفر از این بیماری ها در زندان رمله به سر می برند و 60 نفر دیگر در زندان ایشل و زندان های دیگر حضور دارند.
مشکلات اردوگاه یرموک
مدیر مرکز احرار تاکید کرد که با وجود تمامی این مشکلات، اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی بیشتر به فکر برادران محاصره شده خود در اردوگاه آوارگان فلسطینی “یرموک” در سوریه هستند که تاکنون 58 نفر از آنها به خاطر گرسنگی جان شان را از دست داده اند.
وی افزود اسرای فلسطینی به طور کامل درد و رنج خود را فراموش کرده اند و برای برادران فلسطینی خود در یرموک دعا می کنند و لحظه به لحظه اخبار و حوادث مربوط به آنها را دنبال می کنند.
فواد خفش در ادامه تصریح کرد که 5 هزار اسیر فلسطینی همچنان تحت سخت ترین شرایط در زندان های رژیم صهیونیستی به سر می برند و نیازمند همبستگی جدی هستند.
وی افزود از میان اسرا 150 نفر در بازداشت موقت به سر می برند و 190 نفر از آنها کودک هستند. در میان اسرا همچنین 13 نماینده و یک وزیر به همراه 18 اسیر زن دیده می شوند. خفش در پایان خواستار همبستگی واقعی و جدی با اسرا و استفاده از شیوه های همبستگی آمیز جدید شد.