شنبه 03/می/2025

رشق: با طرح جان کری و هر پروژه ای که به حقوق ملی ما ضربه بزند، مخالفیم

شنبه 15-فوریه-2014


عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که این جنبش با هر پروژه ای که به حق ملت فلسطین در زمینه تاسیس کشور مستقل در سراسر سرزمین فلسطین و به پایتختی قدس شریف ضربه بزند، کاملا مخالف است.

عزت رشق در گفتگو با خبرنگار روزنامه رساله چاپ غزه خاطر نشان کرد که جنبش حماس مخالف هر گونه طرحی است که به حقوق و اصول ملی فلسطینیان ضربه بزند و از نظر ما این طرح ها قابل اجرا نیستند. وی همچنین تصریح کرد که طرح جان کری وزیر خارجه آمریکا به صراحت از رژیم صهیونیستی حمایت می کند و هر گونه همکاری یا پذیرش آن می تواند باعث نابودی آرمان فلسطین شود.

رشق همچنین اظهار داشت که اگر صاحبان یک مساله با طرح کری مخالفت کنند، هیچ کشوری نمی تواند در تثبیت یا لغو آن تاثیر بگذارد.

وی افزود:« همه فلسطینیان مخالف طرح های پیشنهادی جان کری هستند و تقریبا همگان بر روی این مساله اجماع نظر دارند، اما هیات مذاکره کننده فلسطینی همچنان از این طرف میانجی که شرط بی طرفی را حفظ نمی کند، انتظار دارد که وعده های خود را اجرایی کند و این در حالی است که وعده های آن روز به روز رنگ می بازند.»

این رهبر جنبش حماس تاکید کرد که در سایه خیره سری رژیم صهیونیستی و تداوم جنایت های آن علیه ملت فلسطین، کاخ سفید هیچ پیشنهاد جدیدی ارائه نخواهد کرد.

توافق اصولی

عزت رشق در همین راستا تصریح کرد که تهدیدات طرف آمریکایی را مبنی بر اینکه دور کنونی مذاکرات سازش، آخرین دور مذاکرات خواهد بود، اقدامی پیش دستانه برای اعمال فشار و باجگیری از طرف فلسطینی که ضعیف تر از طرف صهیونیستی به شمار می رود، دانست و گفت: آمریکا پیشنهادهای خود درباره حل نهایی را بر اساس منطق طرفداری خود از رژیم صهیونیستی در قالب توافقنامه اصولی ارائه داده است.

وی با اشاره به خطر طرح های پیشنهادی آمریکا درباره مساله حق بازگشت، تصریح کرد که « کاخ سفید طرح های خود را بر اساس خواست و اراده خودش ارائه می دهد و بر اساس اصل رعایت “حق بازگشت” آوارگان فلسطینی.

رشق تاکید کرد که هر روزه اخبار متعددی درباره جذب مهاجران، اعطای تابعیت، اسکان آوارگان فلسطینی در کشورهای دیگر و اعطای مجوز اقامت دائم به آنها شنیده می شود که همه آنها هم معنای حق بازگشت هستند، اما در این میان حتی طرف مذاکره کننده فلسطینی هم اشاره ای به حق بازگشت آوارگان فلسطینی نمی کند؛ چه برسد که طرح هایی در زمینه قدس، عقب نشینی از غور اردن و مسائل دیگر مطرح شود.

وی همچنین نسبت به خطر پذیرش “هویت یهودی کشور اسرائیل” هشدار داد و از آن به عنوان خطری راهبردی برای فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 فلسطین یاد کرد و گفت موافقت احتمالی تشکیلات خودگردان با این مساله خطری برای حقوق ملت فلسطین به شمار می رود.

این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس همچنین بر لزوم اعمال فشار و آغاز تحرکات طرف های فلسطینی علیه این توافقنامه تاکید کرد و گفت این توافقنامه چارچوبی برای حذف حقوق و نابودی کامل آرمان فلسطین است.

حذف حق بازگشت

رشق در بخش دیگری از سخنانش به نگرانی جنبش حماس نسبت به توطئه های طراحی شده علیه حق بازگشت آوارگان فلسطینی اشاره کرد و گفت:« این در حالی است که آوارگان فلسطینی در کنار درد آوارگی، عواقب و تبعات کشتار و متواری شدن از کشورهای محل زندگی خود و به ویژه از سوریه به کشورهای عربی دیگر را هم تحمل می کنند.

وی بار دیگر بر اهتمام جنبش حماس به پایبندی آوارگان فلسطینی به مساله بازگشت به شهر و دیار خود تاکید کرد و از آن به عنوان “سوپاپ اطمینان” علیه تلاش ها برای حذف و نابودی حق بازگشت یاد کرد.

این رهبر جنبش حماس تاکید کرد که حق بازگشت حقی مقدس است که هیچ احدی در فلسطین یا نقاط دیگر جهان نمی تواند آنرا حذف و یا از آن چشم پوشی کند و یا در این زمینه کوتاهی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه حق بازگشت یکی از اصول اساسی مساله فلسطین به شمار می رود و چشم پوشی از آن خیانت به درد و رنج ملت فلسطین است، تصریح کرد که فلسطینی ها به هیچ احدی حق چشم پوشی از حق غیر قابل تقسیم و سازش بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن شان را نداده اند و نخواهند داد.

آشتی ملی

عزت رشق در بخش دیگری از سخنان خود به پرونده آشتی ملی اشاره کرد و گفت جنبش حماس بر پیشبرد آشتی ملی تاکید دارد و تحقق این مساله و پایان دادن به فضای شکاف داخلی را وظیفه ملی درجه یک خود می داند، اما متاسفانه تحقق این هدف تاکنون به تاخیر افتاده است.

رشق تصریح کرد که شکاف داخلی به تلاش های طرف های فلسطینی ضربه زد و باعث تضعیف آنها شد و زمینه را برای تاخت و تاز آزادانه رژیم صهیونیستی در میدان و تشدید تجاوزات آن علیه شهروندان فلسطینی و نباتات و جمادات و نیز چپاول غول شهرک سازی و یهودی سازی بیشر سرزمین و مقدسات فلسطین فراهم کرد. وی افزود که باید با هر کدام از این چالش ها با دید و نگرش ملی گرایانه و به صورت یکپارچه برخورد کرد و اختلافات و دودستگی کمکی به ما نمی کند.

این رهبر برجسته حماس خاطر نشان کرد که حماس تلاش های زیادی در راستای تحقق آشتی ملی و پایان دادن به شکاف داخلی کرده است و تصمیمات اخیر اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین و نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از جمله آنهاست. وی افزود این اقدامات می تواند به فراهم شدن فضای مناسب برای تحقق آشتی ملی کمک کند.

رشق همچنین اعلام کرد که هر چند اقدامات مشابهی در کرانه باختری صورت نمی گیرد، اما محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در تحقق آشتی ملی جدی است.

وی ضمن هشدار نسبت به طرح های سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری برای به شکست کشیدن تلاش های صورت گرفته در راستای تحقق آشتی ملی از طریق تداوم بازداشت های سیاسی اعضا و طرفداران جنبش حماس در این منطقه، خواستار تحقق تمامی طرف های فلسطینی در راستای مقابله با فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به منظور ممانعت از تحقق آشتی ملی در فلسطین شد.

همکاری های امنیتی

رشق درباره تداوم همکاری های امنیتی و خطر آن برای آشتی ملی و تحقق وحدت ملی نیز اظهار داشت که حماس سیاست همکاری امنیتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی را محکوم می کند و آنرا “خیانت آشکار” می داند. وی افزود هیچ طرفی مانند حماس و پروژه آن در معرض عواقب و تبعات این اقدامات قرار نگرفته است و همچنان بهترین اعضا و طرفداران این جنبش تحت تعقیب و پیگرد تشکیلات خودگردان و یا رژیم صهیونیستی قرار دارند.

این عضو دفتر سیاسی حماس در ادامه این سوال را مطرح کرد که «سرویس های امنیتی تشکیلات رام الله در کرانه باختری چطور حاضر می شوند به عنوان نماینده رژیم صهیونیستی نقش سرکوب کننده ملت فلسطین را ایفا کنند و با حملات شان زمینه را برای یورش های نظامیان صهیونیستی آماده کنند.

حماس و مصر

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط جنبش حماس با مصر در سایه اتهامات قاهره علیه این جنبش و تلاش های آن برای کشاندن پای حماس به تحولات و حوادث داخلی این کشور اشاره کرد و گفت حماس شایعه پردازی های رسانه های مصری علیه خود را زیر نظر دارد.

عزت رشق تاکید کرد که حماس نقشی در بحران مصر ندارد و تنها رژیم صهیونیستی را دشمن خود می داند. وی افزود نوک تفنگ مبارزان مقاومت تنها به سمت رژیم صهیونیستی نشانه می رود و ما قصد سرگرم شدن به جنگ های حاشیه ای را که جز به نفع دشمنان امت نیست، نداریم.

رشق ضمن ابراز تاسف نسبت به این حد از تحریف واقعیت ها و جعل اخبار بی پایه و اساس علیه جنبش حماس که اخیرا به دستگاه قضایی و دادگاه های مصر و برخی روزنامه های رسمی نیز کشیده شده است، تصریح کرد که قاهره با درخواست حماس برای ارائه دلایل قانع کننده برای اتهامات مطرح شده علیه خود مخالفت کرده است و صرفا به طرح اتهامات بی پایه و اساس اکتفا می کند.

وی افزود همه می دانند که برائت و پاکی جنبش حماس از اتهامات وارد شده از سوی مصر علیه این جنبش در ماه ژوئن گذشته ثابت شده است و به همه ثابت شده است که حماس در هیچ جنایتی دست نداشته است، اما با این وجود موج اتهام افکنی و شایعه پراکنی علیه آن ادامه دارد.

این رهبر حماس نسبت به واکنش رسانه های مصری در قبال درخواست جنبش حماس برای تشکیل کمیته حقیقت یاب عربی و اسلامی مستقل و مخالفت شدید آنها با این مساله ابراز تعجب کرد و گفت هدف از این حملات علیه جنبش حماس تخریب وجهه مقاومت فلسطین و به ویژه جنبش حماس و معرفی باریکه غزه به عنوان همسایه دشمن است.

وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به توطئه های طراحی شده علیه باریکه غزه و جنبش حماس همزمان با تهدیدات رژیم صهیونیستی و مفاد طرح جان کری، تاکید کرد که حماس به روابط خود با تمامی کشورهای عربی به منظور اطلاع رسانی به آنها درباره ماهیت دروغ پردازی های رسانه های مصری علیه این جنبش ادامه می دهد و در برابر حجم عظیم اتهامات بی پایه و اساس و اخبار تنش زایی که علیه خود به راه افتاده استدست بسته نخواهد ماند، بلکه تلاش خواهد کرد ابهامات موجود در این زمینه را برطرف کند؛ همان طوری که قبل از این نیز بارها اتهامات و شایعات مطرح شده را تکذیب کرده است.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تصریح کرد که همگان می دانند که جنبش حماس در امور داخلی هیچ کشور عربی و اسلامی دخالت نکرده و نخواهد کرد و این واقعیت برای تمامی طرف ها آشکار شده است که شایعات طرح شده از سوی برخی رسانه ها و محافل سیاسی، کذب و دروغی بیش نیست.

فاجعه اردوگاه یرموک

رشق درباره مشکلات آوارگی و آوارگان فلسطینی مقیم اردوگاه های سوریه اظهار داشت که آوارگان فلسطینی مقیم اردوگاه یرموک سوریه در سایه سیاست هدفمند به گرسنگی کشاندن آنها طی ماه های اخیر، با مشکلات زیادی مواجه شده اند.

وی افزود حماس تحرکات خود علیه اردوگاه یرموک را که از 8 ماه پیش در معرض محاصره قرار گرفته آغاز کرده است و برای حل مشکلات آوارگان فلسطینی مقیم این اردوگاه با طرف های ذیربط تماس برقرار کرده است.

این رهبر حماس تصریح کرد که حماس در برخی موارد پیشرفت هایی داشته است و در برخی موارد دیگر تلاش هایش به شکست انجامیده است، اما مساله مهم این است که ما از این تلاش هایمان خسته نمی شویم و همچنان با تمام قوا به تحرکات خود برای لغو محاصره اردوگاه یرموک و حل بحران ایجاد شده ادامه می دهیم.

وی بار دیگر خاطر نشان کرد که حماس در امور داخلی هیچ کشور عربی یا اسلامی دخالت نمی کند و در همین راستا، از هیچ یک از طرف های درگیر در سوریه جانبداری نکرده و در عین حال، بر لزوم دور نگه داشتن اردوگاه های آوارگان فلسطینی در سوریه یا کشورهای دیگر از درگیری ها و بحران های داخلی کشورهای عربی تاکید دارد.

رشق تصریح کرد که آوارگان فلسطینی دخالتی در درگیری های داخلی کشورهای محل اقامت شان ندارند و نخواهند داشت و همواره در راستای تحقق رویای حق بازگشت تلاش خواهند کرد. وی ابراز امیدواری کرد که هر گونه توافق و تفاهمی در سوریه منجر به توقف کشتارها شود.

عضو دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که محاصره اردوگاه یرموک جنایت بشری تمام عیار است و پس از تشدید محاصره غزه و نایاب شدن دارو و غذا، آوارگان فلسطینی آرزوی مرگ دارند و روزانه چندین نفر از زنان، کودکان، جوانان و مردان فلسطینی مقیم اردوگاه یرموک در اثر گرسنگی و بیماری جان شان را از دست می دهند.

وی افزود حماس از هیچ تلاشی برای پیدا کردن راهی به منظور برون رفت از بحران انسانی شدید و لغو محاصره اردوگاه یرموک به منظور فراهم کردن زمینه واردات کالاهای ضروری مورد نیاز ساکنان این اردوگاه و نجات جان هزاران خانواده فلسطینی محاصره شده به مدت بیش از 8 ماه دریغ نخواهد کرد.

رشق تاکید کرد که حماس خواستار خروج افراد مسلح از اردوگاه یرموک شده است تا جان بیش از 50 هزار نفر از فلسطینیان ساکن این اردوگاه به خطر نیفتد و زنان و کودکان و بیماران فلسطینی از خطر مرگ نجات پیدا کنند و تلاش های صورت گرفته برای پایان دادن به بحران اردوگاه یرموک به نتیجه برسد.

این رهبر حماس در واکنش به انتقادهای مطرح شده علیه حماس به خاطر درخواست از افراد مسلح برای خروج از اردوگاه یرموک تاکید کرد که این طرح حماس بر اساس تفکر مبتنی بر لزوم دور نگهداشتن اردوگاه یرموک و ساکنان آن از درگیری های جاری در سوریه مطرح شده است و تحقق آن نیازمند تعامل با فاجعه متوجه دهها هزار فلسطینی ساکن اردوگاه یرموک با فکر باز است.

وی افزود باید اقدامی شجاعانه و مورد قبول طرف های ذیربط سوری اتخاذ شود تا بتوانیم به نقطه ای برسیم که به ما اجازه اجرای طرح و تحقق توافق میان طرف های درگیر را بدهد.

رشق خاطر نشان کرد که ایده توقف درگیری های مسلحانه در یک نقطه در مقابل لغو محاصره و آغاز امداد رسانی و احداث کانال های انسانی طرحی است که در مناطق دیگر سوریه به اجرا گذاشته شده است.

وی افزود توافقی که روز یکشنبه گذشته 9/2/2014 در اردوگاه یرموک بر سر خروج افراد مسلح از این اردوگاه حاصل شد، نخستین گام در مسیر درست خارج کردن این اردوگاه از بحران سوریه است.

این عضو دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که این توافق در نتیجه تلاش های پیگیر و بی وقفه جنبش حماس با همکاری گروه های دیگر و طرف های ذیربط حاصل شده است تا به فاجعه جاری در اردوگاه یرموک پایان داده شود.

وی تصریح کرد که ما امیدوار به تکمیل اقدامات لازم در این زمینه بر اساس طرح گروه های فلسطینی و بدون وضع موانع هستیم تا روند کمک رسانی و لغو محاصره ادامه پیدا کند و آوارگان متواری از این اردوگاه به آن بازگردند.

رشق همچنین بر لزوم بازگشایی فوری گذرگاه های انسانی و امداد رسانی به سمت اردوگاه یرموک تاکید کرد و از احزاب و گروه ها و جامعه بین المللی و نیز سازمان های امداد رسانی بین المللی خواست که اقدامی جدی برای پایان دادن به فاجعه ای که لکه ننگی بر جبین بشریت در قرن 21 به شمار می رود، انجام دهند.

حماس با کسی دشمنی ندارد

عزت رشق در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح رابطه جنبش حماس با کشورهای عربی پرداخت و گفت هدف آزاد سازی فلسطین محور وجودی حماس و اصل حاکم بر این روابط است.

وی افزود جنبش حماس برای پیشبرد پروژه مقاومت، آزاد سازی و بازگشت به تمامی کشورهای عربی و اسلامی و تمامی آزاد اندیشان جهان نیاز دارد و امکان ندارد که با کسی دشمنی کند.

رشق خاطر نشان کرد که حماس سعی می کند خود را از بازی جناح بندی ها دور نگه دارد و هرگز در کنار طرف خاصی علیه طرف دیگر قرار نگیرد و یا وابسته به یک طرف نباشد.

وی در همین راستا شایعات منتشر شده درباره تنش در روابط جنبش حماس با قطر را که خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی و برخی دیگر از رهبران حماس در آنجا اقامت دارند، تکذیب و تاکید کرد که روابط طرفین هرگز تحت تاثیر این شایعه پراکنی ها و اتهام افکنی ها قرار نخواهد گرفت.

این رهبر دفتر حماس تصریح کرد که شایعه پردازی های رسانه ها درباره اختلاف میان طرفین در راستای تلاش ها برای تخریب وجهه این جنبش و افزایش فشارها علیه آن صورت می گیرد.

وی همچنین اخبار منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر درخواست قطر از حماس برای خروج از خاک این کشور را کذب و افترا و بی پایه و اساس دانست و از حمایت ها و کمک های دولت و امیر قطر تقدیر و تشکر کرد.

لیست سازمان های تروریستی

این عضو دفتر سیاسی حماس در پاسخ به سوالی درباره تداوم قرار گرفتن نام جنبش حماس در فهرست سازمان های تروریستی اظهار داشت که ما اقدام آمریکا و طرف های دیگر در قرار دادن نام حماس در فهرست سازمان های تروریستی را محکوم می کنیم. وی این سوال را مطرح کرد که با کدام دلیل جنبشی که از ملت خود حمایت می کند و منتخب ملت است، در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است؟

رشق درباره تلاش های جنبش حماس برای خارج کردن نام خود از فهرست سازمان های تروریستی نیز تاکید کرد که این فهرست ها باعث نشده است که بسیاری از کشورهای اروپایی از تعامل با جنبش حماس؛ به ویژه در مرحله پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی سال 2006 خودداری کنند.

لینک کوتاه:

کپی شد