اویگدور لیبرمن، مشهور به “مرد خشن رژیم صهیونیستی” به باكو رفته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از خبرگزاری “ ایسنا”، لیبرمن دارای دیدگاههای نژادپرستانهی شدیدی است. او فردیست كه از جدایی اعراب از اسراییلیان و خروج آنها از فلسطین حمایت شدیدی میكند .
مرد خشن اسراییل بارها دستور بمباران منازل فلسطینیان و قتل عام هر آن كه از آنها نیست را صادر كرده است .
لیبرمن اكنون وزیر امور استراتژیك رژیم اشغالگر است، البته انتخاب وی برای این سمت با مخالفتهایی در خود اسراییل همراه شد و برخی این انتخاب را به نوعی تهدید برای اسراییل خواندند. برخی نیز به اویگدور لیبرمن لقب “ هیتلر دوم” را دادهاند .
روابط اسراییل و جمهوری آذربایجان از سال 1992 با استقلال این جمهوری آغاز شد. از این سال و در دوران ایلچیبیگ – رییس جمهور وقت ـ رژیم اشغالگر قدس فرصتی یافت تا با حضور در این جمهوری تازه استقلال یافته به دنبال اثبات هویت بی هویت خود باشد و برای رسیدن به این هدف از هیچ حیله و ترفندی فروگذار نكرد اما با گذشت بیش از 13 سال هنوز نتوانسته در افكار عمومی این جمهوری جایگاهی هر چند كوچك برای خود بیابد و تنها به دیدارهای نه چندان دوستانه با مقامات این جمهوری دلخوش است .
تاسیس سفارت اسراییل در جمهوری آذربایجان یكی از اولین نشانههای حضور این رژیم مجعول در جمهوری آذربایجان است كه در سال 1993 صورت گرفت .
اسراییل در این سیزده سال بارها كوشیده تا با اقدامات به ظاهر بشردوستانه جایگاهی در میان مردم مسلمان این جمهوری به خود اختصاص دهد كه برای نیل به این هدف در سالهای نخستین حضورش كوشید تا با پخش آذوقه و برنامه ریزی سفرهای مختلف برای مردم فقیر و كم درآمد گامی برای اثبات خود یابد كه استقبال خوبی از آن نشد اما از سوی دیگر مذاكره و دیدارهای دو جانبهی مقامات عالیرتبه تاكنون ادامه دارد .
منابع خبری در سال 1995 از حضور یك هیات نظامی امنیتی اسراییل گزارشاتی منتشر كردند كه برای آموزش نیروهای آذربایجانی آمده بود؛ هرچند كه بلافاصله از سوی مقامات رسمی آذربایجان تكذیب شد .
در سال 1997 بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت كوشید تا نقاط مشتركی با آذربایجانیها بیابد. وی به دروغ اسراییل را به مانند جمهوری آذربایجان دولت تازه استقلال یافته اعلام و بر تلاش دو دولت برای توسعهاستقلال خود تاكید كرد.
وی در حالی در دیدار با حیدر علیاف، رییس جمهور وقت جمهوری آذربایجان از صلح و دوستی در تمام جهان و بر فراز مدیترانه صحبت میكرد كه همان زمان تفنگهای اسراییلی قلب كودكان بی گناه فلسطین را نشانه گرفته بودند . دیدار مقامات پس از مرگ حیدر علیاف نیز ادامه یافت .
در حدود دو سال پیش، برای نخستین بار یك نماینده یهودی به پارلمان این جمهوری راه یافت. رژیم اسراییل در سال گذشته كوشید تا به طور پنهانی تدارك برگزاری كنگره یهودیان در مركز جمهوری آذربایجان شیعه نشین را آماده كند كه با هوشیاری مردم و اعتراضات رسانهها این بار نیز اسراییل خود را شكست خورده یافت .
اسراییل پس از این شكستهای پیاپی به حیله دیگری اندیشید و آن روی آوردن به برنامههای فرهنگی برای عموم مردم بود. بارها هیاتهایی از نویسندگان و شاعران اسراییلی به باكو آمده و نشستهایی برگزار كردهاند و سال گذشته نیز جشنواره فیلم اسراییل در باكو برگزار شد .
جمهوری آذربایجان از معدود كشورهای اسلامیست كه سفارت رژیم غاصب در آن فعالیت دارد اما هنوز آذربایجان سفارت خود را در مناطق اشغال شده فلسطین افتتاح نكرده و اعلام كرده است: اوضاع ژئوپلیتیك پیچیده و همچنین عضویت در سازمان كنفرانس اسلامی مانع از گشایش سفارت در اسراییل است .
در كنار طرحهای فرهنگی، اسراییل طرحهای كشاورزی و اقتصادی را نیز در سالهای اخیر در آذربایجان دنبال میكند. بنابر نظر كارشناسان اسراییل درصدد است تا با مطرح كردن خود در میان كشورهای آسیای میانه و قفقاز اهدافی اعم از ورود به بازارهای اقتصادی كشورهای منطقه، تامین سوخت مصرفی خود، تحریك كشورهای منطقه علیه ایران و یافتن متحد استراتژیك و مبارزه با اسلام را برآورده سازد .
یكی دیگر از اهداف اسراییل حمایت از یهودیان اسراییلی در منطقه است، به نحوی كه “ایلاتاف” نماینده کنست رژیم صهیونیستی از الهام علیاف خواسته است نسبت به پرداخت مستمری به یهودیان مهاجر از جمهوری آذربایجان به فلسطین اقدام كند .
ایلاتاف دریافت حقوق این دسته از مهاجران را حق مسلم آنها و وظیفه حتمی جمهوری آذربایجان و سایر كشورهای قفقاز عنوان كرده است .
البته دولت آذربایجان نیز در سالهای پس از استقلال خود بیشتر از هر چیز به جذب سرمایههای خارجی و بهره گیری از ابزارهای توسعه میاندیشد، هر چند اعتراضهایی به روابطش با اسراییل چه در داخل و چه در خارج وجود دارد .
برخی صاحبنظران عرصهی سیاست خارجی معتقد هستند كه جمهوری آذربایجان با روی خوش نشان دادن ظاهری به اسراییل به نوعی میخواهد به تهدید ارمنستان بپردازد و با كمك اسراییل مناقشه چندین ساله در قره باغ را به نفع خود تمام كند اما تاكنون هیچ نتیجه مثبتی در این مورد گزارش نشده است.
برخی معتقدند با توجه به نوپا بودن جمهوری آذربایجان و نیاز این جمهوری به حمایت بیشتر از سوی كشورها و گروهای خارجی، آنها میخواهند با نزدیك شدن به اسراییل از لابی یهود در كنگره آمریكا بهترین استفاده را بكنند .
متاسفانه اسراییل در سالهای اخیر كوشیده است در فرهنگ و دین مردم جمهوری آذربایجان نیز دخالتهایی داشته باشد. به عنوان مثال چندی پیش رییس گروه دوستی مجلس ملی جمهوری آذربایجان با کنست رژیم صهیونیستی خواستار حذف سنت رد كردن سربازان جمهوری آذربایجان از زیر قرآن و حذف لغت ملی از عنوان ارتش ملی و جایگزینی كلمه ارتش نجات بخش شد .
هدف اسراییل از این گونه خواستهها ایجاد تفرقه در بین ادیان است زیرا به خوبی فهمیده است كه با ایجاد تفرقه در میان قشر 80 درصدی مسلمان جمهوری آذربایجان با معتقدان به ادیان دیگر میتواند از آب گلآلود ماهیهای خوبی صید كند .
این ترفند گروه به ظاهر دوستی مجلس جمهوری آذربایجان با رژیم نامشروع صهیونیستی با مخافت نمایندگان پارلمان جمهوری آذربایجان ناكام ماند .
ارتباط از طریق گردشگران، هدف بعدی اسراییل است . این رژیم هفته گذشته اعلام كرد كه برای تسهیل در صدور ویزای سفر به اسراییل برای اتباع كشورهای مشترك المنافع، تمهیدات خاص اندیشیده شده است .
هرچند اسراییل تسهیل صدور ویزا را در راستای همكاری و نشان دادن حسن نیت خود به اتباع این كشورها عنوان كرده است اما آمار نشان داده است كه از چهار میلیون توریست كشورهای مشترك المنافع تنها بخش كوچكی از آنها از تقاضای ویزا برای اسراییل داشتهاند كه این مساله نشان میدهد تنها مردم مسلمان آذربایجان نیستند كه رغبتی به سفر به سرزمینهای اشغال شده از سوی اسراییل ندارند بلكه مردم دیگر ادیان نیز برای سفر به اسراییل رغبت چندانی از خود نشان نمیدهند .
فعالیت در بخش رسانه نیز از اهداف اسراییل دور نمانده است. روزهای زیادی از برگزاری نخستین مجمع فناوری اطلاعات جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی در باکو نمیگذرد. سفیر اسراییل در این مجمع گفت كه آن رژیم برای سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات برنامه ریزی كرده است .
بنابر گزارش ایسنا، اقدامات دولت جمهوری آذربایجان در همراهی سطحی با اسراییل مورد تایید تمام احزاب و گروهها و اقشار مردم این جمهوری نیست. برای مثال سردبیر روزنامه “نبض” جمهوری آذربایجان ماهها پیش فعالیت سفارت اسراییل در این جمهوری را به معنای رسمیت شناختن آن رژیم عنوان كرد .
برخی مخالفان حضور اسرائیل نیز معتقدند آذربایجان كه خود طعم تلخ اشغال بخشی از اراضی خود را چشیده است، نمیتواند از رژیم اشغالگردیگری حمایت كند.
همچنین گروههای اسلامی و آزادهخواه در جمهوری آذربایجان بدون توجه به سیاست دولت متبوعشان، همه ساله در روز قدس تجمع اعتراض آمیزی را در مقابل سفارت این رژیم در باكو برگزار میكنند .
فشار بر ایران، یكی از اهداف همیشگی اسرائیل در تحكیم روابطش با كشورهای همسایه و دوست ایران بوده و هست؛ اما الهام علیاف، رییس جمهور جمهوری آذربایجان بارها تاكید كرده است كه حتی یك وجب از خاك كشورش را برای سوءاستفاده هیچ رژیم و كشوری قرار نمیدهد .