قائم مقام رهبر کل جماعت اخوان المسلمین اردن گفت: جنبش مقاومت اسلامی حماس خط مقدم جبهه رویارویی با پروسه صهیونیستی می باشد، هدف این پروسه ایجاد “اسرائیل بزرگ” در میهن عربی می باشد.
وی خاطرنشان ساخت: حماس توانست اعتبار و ماهیت منازعه و عمق راهبردی آرمان فلسطین را احیا کند و رویارویی را در مسیر درست خود قرار دهد.
وی تاکید کرد: حماس باید همواره در عملکرد داخلی و خارجی خود در زمینه مقاومت و رویارویی و مناسبات ملی و منطقه ای و بین المللی؛ به ویژه پس از کودتای نظامی مصر دگرگونی ایجاد کند.
به مناسبت بیست و ششمین سالروز تاسیس جنبش مقاومت اسلامی “حماس” روند مبارزاتی این جنبش علیه دشمن صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟
در گستره فعالیت راهبردی ، شکل گیری حماس و مبادرت این جنبش به انجام وظایف و ملی و مبارزه با دشمن صهیونیستی و تلاش در راستای آزاد سازی فلسطین یک تحول بی نظیر در روند منازعه عربی اسرائیلی ایجاد کرد.
نخست: ماهیت منازعه فلسطینی صهیونیستی و عمق راهبردی آرمان فلسطین را احیا کرد و آن را به آرمان جوهری امت اسلام مبدل ساخت، به این ترتیب حماس رویارویی با دشمن صهیونیستی را در مسیر درست آن قرار داد، این اقدام پس از آن صورت گرفت که این منازعه محدود به دایره طرفین فلسطینی و اسرائیلی شد. می توان گفت که حماس به آرمان فلسطین بعد جهانی بخشید و مساله فلسطین به عنوان یک منازعه میان برنامه اسلامی آزادی خواهی و صهیونیسم شهرک سازی نژآد پرستانه مطرح گردید.
دوم: حماس برنامه موازنه بازدارندگی را پی ریزی کرد، برنامه ای که یک معادله جدید را در قوانین منازعه باز تعریف نمود و مفاد آن اینکه چشم در برابر چشم و آغازگر تجاوز و ظلم ستمگرتر است، حماس توانست خودش و برنامه هایش را برای همگان معرفی کند.این اقدام در حالی صورت می گیرد که حماس تمامی خطوط قرمز را در نوردید و شروط خود را در جریان جنگ بر طرف صهیونیستی بقبولاند و دشمن صهیونیستی را مجبور به امضای قرارداد مبادله اسرای فلسطینی “وفاداری به آزادگان” سازد.
سوم: حماس خط مقدم دفاع از جهان عربی و اسلامی و رویارویی با برنامه صهیونیستی می باشد، هدف این برنامه ایجاد اسرائیل بزرگ است.
آری! حماس به رغم آن همه چالش ها و سرکوبگری ها و محاصره و تحریم ها موفق شد برنامه خود را پیش ببرد و مانع از پیشرفت برنامه سازش گردد، این جنبش برنامه مقاومت و بازدارندگی و پایداری را به نحو احسن پیش ببرد.حماس توانست یک الگوی تمام عیار در زمینه پایداری و آزادی سازی در نوار غزه ارائه کند، نوار غزه ای که یک الگوی الهام بخش برای ملت های آزادی و استقلال خواه به شمار می رود.
برخی ها حماس را به چشم پوشی از مقاومت متهم می کنند، نظر شما در این باره چیست؟
باید این نکته را متذکر شد که مشخصه برجسته حماس این است که برنامه مقاومت را در پیش گرفته است، بر خلاف برخی کشورهای عربی همسایه که امنیت رژیم صهیونیستی را در نظر می گیرند، حماس در سایه این برنامه توانست در عرصه رویارویی نظامی موفق عمل کند، به یک توانمندی نظامی بالایی دست یابد و توانمندی و امکانات نظامی خود را ارتقا بخشد، به نحوی که اکنون این توانمندی های نظامی سیاست های راهبردی و امنیتی دشمن صهیونیستی را تهدید می کند و همین توسعه و پیشرفت خواب راحت را چشمان دشمن صهیونیستی ربوده است، فرقی که باید آن را در نظر گرفت این است که مشی حماس مبارزه و مقاومت است بر خلاف جنبش فتح که بر مشی مذاکره و سازش و حمایت از امنیت رژیم اشغالگر قدس و سرکوب نیروهای مقاومت تکیه کرده است.
آنچه که در سوریه رخ می دهد، آیا بر عملکرد حماس تاثیر گذاشته است؟
حماس موفق شد بحران های ناشی از رخدادهای سوریه را پشت سر بگذارد و خودش را با شرایط جدید وفق دهد، هر کس در روند فعالیت های این جنبش دقت می کند متوجه می شود که این جنبش همواره با بحران مواجه است، ولی با مهارت و اقتدار از آنها عبور می کند.
آیا از منظر شما تجربه حکومتداری حماس در نوار غزه موفقیت آمیز است؟ آیا این تجربه بر برنامه مقاومت تاثیر گذاشته است؟
غزه در عینیت بخشیدن به ایده پایداری و مخالفت با تسلیم و مدیریت نوار غزه و ایجاد جبهه بازدارندگی و انجام اقدامات غافلگیرانه که دشمن صهیونیستی را سراسیمه کرده است، موفق عمل کرد.
رابطه این جماعت با حماس به خاط سه مساله است که به شرح زیر می باشد:
اول: مرجعیت اسلامی که باید به وظایف شرعی و دینی عمل کند.
دوم: ملت های اردن و فلسطین مشترکات فرهنگی و اجتماعی و دینی و تاریخی فراوانی دارند. این دو ملت در حقیقت ملت واحدی هستند.
سوم: مقابله با دشمن صهیونیستی که اردن و فلسطین را تهدید می کند.