چهارشنبه 30/آوریل/2025

نابودی کشاورزی غزه در حمله اشغالگران و هزینه‌های فراوان احیای آن در سال‌های آینده

پنج‌شنبه 26-دسامبر-2024

مهندس محمد ابو عوده سخنگوی وزارت کشاورزی نوار غزه اعلام کرد بخش کشاورزی این منطقه در جریان حملات بیش از یکسال گذشته رژیم صهیونیستی خسارت‌های گسترده‌ای متحمل شده به شکلی که این بخش تقریباً به طور کامل نابود شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این مقام فلسطینی اعلام کرد اشغالگران 3 میلیون درخت باغات که دارای میوه بوده‌اند را نابود کرده که شامل زیتون، مرکبات، بادام و خرما می‌شوند و این در حالی است که بیش از آغاز این حملات 3.6 میلیون درخت در نوار غزه وجود داشته است.

وی افزود این درختان در مساحتی حدود 9 هزار هکتار غرس شده بود که 7500 هکتار از آنها توسط اشغالگران نابود شده و تنها 1500 هکتار از آنها باقی مانده است.

در ادامه این مصاحبه آمده است تولیدات این درختان در مجموع 111220 تُن بوده که این میزان به دلیل حملات اشغالگران به 15 هزار تُن کاهش یافته است و این به معنای خسارت 96 هزار تُنی به محصولات باغی غزه است که ارزش آن 86.6 میلیون دلار برآورد می‌شود.

وی افزود اراضی باغی غزه 48 درصد از مساحتی تولیدات نباتی این منطقه را شامل می‌شود و علاوه بر آن غزه پیش از حمله اشغالگران 450 تُن درخت باغی به ارتش 1.1 میلیون دلار نیز صادر کرده است.

ابو عوده در مورد کِشت توت فرنگی در شمال نوار غزه که ده‌ها خانواده از آن کسب درآمد می‌کنند ادامه داد اشغالگران برای دومین سال متوالی از کِشت این محصول جلوگیری کرده و این یکی از ارزشمندترین محصولات است که به طلای قرمز شهرت دارد که مهمترین سفیر نوار غزه محسوب می‌شود چرا که سالانه 5500 تُن از این محصول به کشورهای عربی و اروپایی صادر می‌شود.

این مقام مسئول تاکید کرد ارزش توت فرنگی‌های غزه سالانه 12.3 میلیون دلار بوده که حدود 11 میلیون دلار آن صادر می‌شده و 13.5 درصد از صادرات محصولات کشاورزی و 16.5 درصد از ارزش این محصولات را شامل می‌شود. همچنین حدود 40 هزار کارگر در بخش تولید توت فرنگی مشغول بوده‌اند که تعداد زیادی از آنان را زنان تشکیل می‌دادند.

وی تاکید کرد نیروهای اشغالگر در جریان حملات خود به شمال نوار غزه تمام 350 هکتار اراضی تولید توت فرنگی را به طور کامل نابود کردند.

در ادامه این گزارش به 700 هکتار اراضی زیر کِشت سبزیجات باقی مانده در نوار غزه اشاره شده که پیش از آغاز جنگ 8500 هکتار بوده است.

سخنگوی وزارت کشاورزی نوار غزه ادامه داد محصولات سبزیجات در جریان جنگ 17 نوع تنوع و 48.6 تُن وزن داشته در حالی که پیش از جنگ این محصولات 40 نوع تنوع و بیش از 405 تُن وزن داشته است.

ارزش محصولات سبزیجات پس از جنگ به 32.1 میلیون دلار کاهش یافته در حالی که این میزان پیش از جنگ 268.1 میلیون دلار بوده است.

ابو عوده اعلام کرد مهمترین چالشی که بخش کشاورزی غزه با آن مواجه است تسلط نیروهای اشغالگر بر بیشتر اراضی کشاورزی و ممانعت از حضور کشاورزان در این زمین‌ها است.

همچنین فقدان انرژی‌های جایگزین برای فعال سازی چاه‌ها و آیباری اراضی به دلیل قطعی جریان برق و کمبود بذر از دیگر چالش‌ها به شمار می‌رود.

ابو عوده ادامه داد افزایش هزینه‌های تولید کشاورزی از جمله سموم دفع آفات، کودهای کشاورزی، شبکه‌های آبیاری، احیای اراضی کشاورزی و هزینه شخم زدن اراضی به دلیل ویرانی آن توسط اشغالگران از دیگر مشکلات پیش روی احیای کشاورزی غزه است.

لینک کوتاه:

کپی شد