برنامه جهانی غذا روز دوشنبه حمله نیروهای اسرائیلی به یکی از کاروانهای امدادی خود در غزه را محکوم کرد. این حادثه روز یکشنبه در نزدیکی منطقه وادی غزه، در مرکز این منطقه رخ داد، زمانی که کاروانی با علائم واضح مبنی بر تعلق به برنامه جهانی غذا هدف تیراندازی نیروهای اسرائیلی قرار گرفت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در بیانیه برنامه جهانی غذا آمده است که این حادثه جان کارکنان برنامه جهانی غذا را در خطر جدی قرار داده و موجب آسیب به خودروهایی شد که حداقل 16 گلوله به آنها شلیک شده بود. این کاروان که شامل سه خودرو و هشت نفر از کارکنان برنامه بود، پس از دریافت تمامی مجوزهای لازم از مقامات اسرائیلی، هدف حمله قرار گرفت.
در این بیانیه تأکید شده است که این حمله آخرین نمونه از پیچیدگی و خطرات محیطی است که برنامه جهانی غذا و سایر سازمانهای بشردوستانه در آن فعالیت میکنند.
این سازمان از ضرورت بهبود شرایط امنیتی در غزه برای ادامه عملیاتهای امدادی خبر داده و از تمامی طرفها خواست تا به قوانین بینالمللی انسانی احترام بگذارند و تردد امن کمکهای بشردوستانه را تسهیل کنند.
مرگ کودکان به دلیل سرما در غزه
از سوی دیگر، آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا) اعلام کرد که در نتیجه سرمای شدید زمستان و عدم وجود پناهگاه مناسب در غزه، تعداد زیادی از نوزادان جان خود را از دست دادهاند. کمکهایی که میتوانست جان این کودکان را نجات دهد، از چند ماه پیش در منطقه گیر کرده و هنوز مجوز ورود آنها از سوی مقامات اسرائیلی صادر نشده است.
همچنین، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) پیشبینی کرده است که تعداد بیشتری از کودکان به دلیل شرایط غیرانسانی موجود و نبود پوشش کافی از سرما جان خود را از دست خواهند داد.
گزارشها نشان میدهد که دستکم پنج نوزاد در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۹ دسامبر در اثر سرمای شدید جان خود را از دست دادهاند.
یونیسف همچنین اعلام کرده است که حدود ۷۷۰۰ نوزاد در غزه از مراقبتهای ضروری و نجاتبخش محروم هستند.
فیلیپ لازارینی، کمیساریای عمومی آنروا، در پیامی در پلتفرم ایکس، گفت که بطریها، پتوها و دیگر لوازم ضروری برای فصل زمستان از ماهها پیش در غزه ماندهاند و هنوز مجوز ورود آنها از سوی “اسرائیل” صادر نشده است.
طبق گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، کیفیت آب در غزه به شدت کاهش یافته است. بر اساس بررسیهای اخیر گروه آب، فاضلاب و بهداشت، ۷۳ درصد از آب شرب و بیش از ۹۷ درصد از نمونههای آب خانگی در غزه با حداقل استانداردهای ملی یا بینالمللی برای تصفیه آب با کلر مطابقت ندارد، که این موضوع نگرانیهای بهداشتی شدید را به دنبال داشته است.
