پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد خود برای تسلط بر نوار غزه و اخراج فلسطینیان را مطرح کرد واکنشهای مختلف بین المللی را در پی داشته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین جاسم محمد البدیوی دبیرکل شورای همکاری کشورهای خلیج فارس تاکید کرد موضع ثابت این شورا در حمایت از مساله فلسطین و حاکمیت مردم آن بر تمام اراضی فلسطین اشغالی ۱۹۶۷ و تاسیس کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی و تضمین بازگشت آوارگان بر اساس ابتکار صلح عربی و قطعنامههای مشروع بینالمللی تغییر ناپذیر بوده و با هرگونه اقدام یک جانبه مخالف است.
وی تاکید کرد موضع شورای همکاری خلیج فارس از راهکار دو دولتی به عنوان تضمین کننده ایجاد راهکاری برای صلح و ثبات دائمی در منطقه تغییر ناپذیر بوده و برای ایجاد یک ائتلاف بینالمللی جهت اجرایی شدن این راهکار با همکاری برادران فلسطینی و دیگر شرکای بینالمللی و منطقهای تلاش میکند تا صلح عادلانه و دائم در خصوص مساله فلسطین محقق گردد.
از سوی دیگر سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد نوار غزه بخش جدایی ناپذیر از کشور فلسطین است که در آینده تشکیل خواهد شد و ما به راهکار دو دولتی پایبند هستیم.
وی افزود اتحادیه اروپا همچنان به راهکار دو دولتی پایبند بوده و معتقد است این تنها مسیر دستیابی به صلح بلند مدت برای هر یک از طرفهای فلسطینی و اسرائیلی است و همه باید بدانند غزه بخش جدایی ناپذیر از کشور فلسطین است که در آینده تشکیل خواهد شد.
سازمان عفو بین الملل نیز اعلام کرد پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا خشم آفرین و در تعارض آشکار با قوانین بینالمللی قرار دارد.
آنیس کالامار دبیرکل سازمان عفو بین الملل اعلام کرد هرگونه طرح برای اخراج فلسطینیان به خارج از اراضی اشغالی بر خلاف میل و اراده آنها جنایت جنگی محسوب میشود.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد تاکید مردم فلسطین بر حقوق غیرقابل تصرف آنها از جمله حق زندگی در سرزمینشان و تحقق راهکار دو دولتی به عنوان تنها راه تحقق صلح دائم امری کاملاً طبیعی است.
وی در سخنرانی خود در نشست سالانه سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات ملت فلسطین برای دستیابی به حقوق خود که در ساختمان این سازمان در نیویورک برگزار شد بر اهمیت پایبندی و قوانین بینالمللی و اجتناب از هرگونه تنش آفرینی که بحران را پیچیدهتر کند و همچنین توقف تمامی اقداماتی که میتواند وخامت اوضاع را افزایش دهد از جمله اخراج ساکنان فلسطین که پاکسازی نژادی به شمار میرود، تاکید کرد.
گوترش همچنین به ادامه تلاشهای فشرده برای ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرده و از جامعه بینالملل خواست هزینههای عملیات بشردوستانه در این منطقه و پشتیبانی از سازمان آنروا را تامین کنند.
از سوی دیگر عمر شاکر رئیس دفتر دیدهبان حقوق بشر در فلسطین و اراضی اشغالی تاکید کرد اخراج فلسطینیان از سرزمینشان اقدامی زشت و به دور از ارزشهای اخلاقی است.
همچنین محمد بن احمد الیماحی رئیس پارلمان عرب از مخالفت قاطع با اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر داده و آن را نقض آشکار قوانین بینالمللی و قطعنامههای مشروع بینالمللی و تجاوز به حقوق مشروع ملت فلسطین اعلام کرد.
وی افزود هرگونه تلاش برای حل و فصل مساله فلسطین یا تحمیل راهکارهای غیرعادلانه کاملاً مردود بوده و اخراج فلسطینیان بر اساس قوانین بینالمللی و توافقات ژنو جنایت علیه بشریت است.
الیماحی همچنین تاکید کرد پیشنهاد ترامپ مانعی برای تلاشهای انجام شده در جهت تحقق صلح عادلانه بوده و تنشها در منطقه را افزایش خواهد داد علاوه بر آنکه کشورهای عربی به ویژه مصر و اردن با هرگونه اقدام که در راستای لطمه زدن به حقوق تاریخی فلسطینیان در اراضی فلسطینی شود مخالفت هستند.
رئیس پارلمان عرب اعلام کرد مساله فلسطین برای جهان عرب مسالهای محوری باقی خواهد ماند و عربها و مسلمانان با هرگونه تلاش برای تغییر معادله یا حل و فصل ناعادلانه مساله فلسطین مخالفت خواهند کرد.