وزیران جناح راست افراطی حاضر در کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو بار دیگر در تجمعی در شهرک سدیروت خواستار شهرکسازی در نوار غزه و اخراج فلسطینیان از این باریکه شدند.
شلومو کرعی، وزیر ارتباطات از حزب لیکود، در ویدئویی در تجمع سازمان “نخالاه” صراحتاً خواستار اخراج اجباری اهالی غزه از این باریکه شد. نخالاه یک سازمان غیر دولتی صهیونیستی به معنی «میراث» است که خواستار شهرکسازی در کرانه باختری و نوار غزه است. کرعی در این باره گفت: «ما یک فرصت تاریخی داریم که نباید آن را از دست بدهیم. اکنون در ایالات متحده رئیس جمهوری به قدرت رسیده که هم از نابودی حماس حمایت میکند و هم از تبعید ساکنان غزه به خارج از این منطقه.»
وی ادامه داد: «ما یک سال پیش گفته بودیم، آنها را آنقدر تحت فشار قرار دهید تا بگویند ما میخواهیم از غزه برویم. بله شما باید غزه را اشغال کنید، آنها را تبعید کنید، در آنجا شهرک بسازید و پیروزی کامل را رقم بزنید.»
همچنین قرار است این تجمع شامگاه روز پنجشنبه نیز در بیت المقدس برگزار شود. نخالاه در طول جنگ چندین شهرک و ایست و بازرسی غیرقانونی در کرانه باختری ساخته و از 7 اکتبر 2023 چندین نشست درباره ساخت مجدد شهرکهای صهیونیست نشین در نوار غزه برگزار کرده است. این سازمان از مجموعههای نزدیک به احزاب و شخصیتهای راست افراطی به حساب میآید.
بتصلائل اسموتریچ وزیر دارایی نیز در ویدیوی دیگری که در این تجمع پخش شد حمایت خود را از آن اعلام کرد و افزود “اسرائیل” جنگ علیه حماس را از سر خواهد گرفت و غزه را اشغال خواهد کرد. وزیر دارایی میگوید: «مردم اسرائیل برای حمایت و مطالبه پیروزی و موفقیت میآیند، ما در نیمه راه متوقف نمیشویم، ما برمیگردیم، به دشمن ضربه میزنیم، حماس را درهم میکوبیم، نوار غزه را اشغال میکنیم، تهدید آن برای شهروندان اسرائیلی را از بین میبریم، به جنگ باز میگردیم، تا پیروزی کامل.»
این اظهارات صریح مقامات رژیم صهیونیستی در حالی بیان میشود که «مهاجرت اجباری» یک قوم یکی از مهمترین مولفههای ارتکاب نسل کشی براساس حقوق بینالملل به حساب میآید و میتواند در سازمانهای حقوقی بینالمللی مبنای صدور احکام محکومیت به نسل کشی باشد. در اوایل سال 2024 نیز گروههای افراطی با برگزاری یک نشست از نقشه مورد نظر خود برای ساخت شهرکهای صهیونیستنشین در نوار غزه رونمایی کرده بودند.
پس از اینکه “اسرائیل” در جنگ 6 روزه 1967 نوار غزه، کرانه باختری و قدس شرقی را از سرزمینهای فلسطینی به اشغال خود در آورد، شهرکسازی در این مناطق در دستور کار قرار گرفت و تا زمان خروج ارتش اشغالگر از نوار غزه در سال 2004، در این باریکه در مجموع 17 شهرک ساخته شده بود که مهمترین آنها عبارتند از کفر داروم، نتساریم، موراگ، گوش قطیف و نتصر حزانی. این شهرکها پیش از خروج صهیونیستها از غزه به طور کامل تخریب شدند. پس از آغاز جنگ در غزه سیاستمداران افراطی خواستار احیای این شهرکها شدهاند.
