دانش آموزان نوار غزه در کلاس های نایلونی که اصطلاحا به آنها «کلاس های درس» گفته می شود، بر سر کلاس های درس برگشتند تا به تعطیلی روند تحصیل خود از زمان آغاز تجاوز تقریبا یک سال و نیمه رژیم صهیونیستی علیه غزه پایان دهند؛ هر چند که امکانات خیلی ساده و ابتدایی در این کلاس ها وجود دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، معلمان نوار غزه تلاش می کنند تعطیلی های روی داده در جریان آموزش دانش آموزان را جبران کنند و از امکانات در دسترس خود اعم از تجهیزات باقی مانده مدارس و لوازم آموزشی برای آموزش دانش آموزان استفاده کنند.
دکتر «نور الهدی ایاد» در همین راستا می گوید که این تلاش ها برای ارائه آموزش های حداقلی با موانعی مانند کمبود امکانات مواجه می شود و مراکز آموزشی هم که وجود دارد، صرفا با کمک های موسسات خیریه و مردم نهاد تامین شده اند.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که این مراکز فاقد بسیاری از ملزومات؛ از جمله مکان مورد نیاز برای نشستن شمار زیادی از دانش آموزان هستند؛ به طوری که صدها هزار دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف باید در این کلاس ها شرکت کنند.
دکتر نور الهدی در همین راستا از موسسات بین المللی مرتبط با حق کودکان در زمینه آموزش؛ از جمله یونیسف و یونسکو خواست که به برگزاری کلاس های درس دانش آموزان نوار غزه کمک کنند.
در این کلاس ها فعالیت های آموزشی و غیرآموزشی متعددی صورت می گیرد تا دانش آموزان از لحاظ روانی آماده بازگشت به عرصه آموزش پس از تجربه کابوس های روانی شدید در جریان جنگ غزه شوند که بر وضعیت روحی و روانی شان تاثیر گذاشته است.
وزارت آموزش و پرورش فلسطین از سر گیری رسمی روند آموزش در اماکن قابل استفاده برای فعالیت های آموزشی را اعلام کرده بود؛ چرا که رژیم صهیونیستی شمار زیادی از مدارس غزه را تخریب کرده است و بقیه مراکز هم به عنوان پناهگاه افرادی که منازل شان را از دست داده اند، مورد استفاده قرار می گیرد و این مساله مانع از استفاده از این مراکز در راستای فعالیت های آموزشی می شود. علاوه بر این، کلاس های درس فعلی نیز فاقد تجهیزات و لوازم و صندلی و وسایل دیگر هستند.
در همین راستا، «منیر ابو زعیتر» مدیر آموزش و پرورش شرق غزه اعلام کرد که وضعیت فاجعه بار حاکم بر این منطقه را به هیچ روشی نمی توان تعریف کرد؛ چرا که دانش آموزان از بسیاری از تجهیزات آموزشی و درسی محروم هستند.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که مدارس باقی مانده در غزه پس از هدف قرار گرفته شدن بخش زیادی از آنها در جریان جنگ، قابل استفاده برای حضور دانش آموزان نیستند؛ چرا که بسیاری از خانواده پس از تخریب منازل شان در این مدارس اسکان داده شده اند.
ابو زعیتر با هشدار نسبت به تشدید وخامت اوضاع در سال های آینده در صورت عدم مداخله سازمان ها و مراجع بین المللی برای بهبود شرایط، تصریح کرد که دانش آموزان دبیرستانی هم که به خاطر جنگ از درس و شرکت در آزمون ورود به دانشگاه (کنکور) محروم شده بودند، در معرض خطر قرار دارند و چندین سال از عمر آنها به هدر رفته است.
وی در همین راستا خواستار واردات مصالح ساختمانی به منظور بازسازی مدارس باقی مانده و واردات تجهیزات الکترونیک و تابلوهای آموزشی به منظور فراهم کردن زمینه ارائه آموزش های از راه دور شد تا بیشترین تعداد ممکن از دانش آموزان بتوانند از آموزش های لازم بهره مند شوند.
با وجود مشکلات و موانع پیش روی دانش آموزان نوار غزه و فعالان عرصه آموزشی، شکی نیست که تمایل فراگیری علم بر هر گونه مانعی که بخواهد بر سر راه این روند قرار بگیرد، غلبه می کند. ملت فلسطین که به خوبی از امتحان ایستادگی در برابر اشغالگران موفق و سربلند پیروز آمد، با پافشاری و عزم و اراده آینده اش را رقم خواهد زد و بادبان های امید را با بادهای صبر به حرکت درخواهد آورد تا به آرزوهای خود برسد.