اهالی نوار غزه بامداد امروز سه شنبه با صدای بمباران های گسترده و حملات خشونت بار از خواب بیدار شدند و رژیم صهیونیستی سیل بمب و موشک را بر روی منازل غیرنظامیان و مراکز اسکان آوارگان ریخت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این حمله منجر به شهادت بیش از 400 نفر شد که اکثر آنها زن یا کودک بودند و بدین ترتیب، تصویر تلخی رقم خورد که یادآور سخت ترین روزهای جنگی برای اهالی غزه بود که همزمان با اجرای مرحله نخست توافق آتش بس به صورت موقتی متوقف شده بود.
«محمود بصل» سخنگوی سازمان امداد و نجات فلسطین در نوار غزه تصریح کرد که برخی خانواده ها به صورت کامل از لیس سازمان ثبت احوال حذف شدند و به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی تمامی اعضای خانواده های آنها را به شهادت رسانده است.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرد که این موج حملات در سراسر نوار غزه صورت گرفت و برخی منازلی که هدف قرار گرفته اند، دهها آواره را در خود جای داده بودند و علاوه بر این، ساکنان این منازل هم در جریان این حملات جان شان را از دست دادند.
در سایه این جنایت، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی مدعی شد که هدف از تکرار تجاوزات علیه غزه وادار کردن حماس به عقب نشینی از مواضعش و اجرای مرحله دوم توافق آتش بس است، اما واقعیت های میدانی عکس این را نشان می دهند.
نتانیاهو از لحظه نخست توافق آتش بس سعی در فرار از عمل به تعهدات طرف صهیونیستی در قالب این توافق را داشت و حتی با اجرای مفاد مرحله نخست آن هم مخالفت کرد که با این که در راستای خدمت به جریان راست رژیم صهیونیستی حرکت کرد که ریختن خون فلسطینیان را یک برنامه سیاسی همیشگی می دانند و از سوی دیگر، خود نتانیاهو هم برای اجرایی کردن پروژه ایجاد توازن در رژیم صهیونیستی به این کار نیاز دارد.
در همین راستا، «تیسیر محیسن» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار داشت که نتانیاهو با این حملات سنگین؛ از جمله کاستن از اهمیت برگه اسرای دربند حماس و اجبار آن به تسلیم در برابر طرح رژیم صهیونیستی چندین هدف را دنبال می کند.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کرد که نتانیاهو همچنین می خواهد وانمود کند که همچنان باریکه غزه را زیر سیطره خود دارد و قصد دارد اصولی وضع کند که از طریق آنها بر طرف هایی که در آینده اداره غزه را در دست خواهند گرفت، حکومت کند.
محیسن خاطر نشان کرد که این مساله مستلزم تخریب تمامی بقایای فعالیت دولتی و اداری حماس یا از بین بردن تمامی کسانی است که حماس به این منظور منصوب کرده بود و در واقع، این اقدامات با آینده نوار غزه ارتباط دارند.
به گفته وی، نتانیاهو در عین حال می خواهد مقتضیات مرحله نخست توافق آتش بس؛ از جمله کمک رسانی به منظور ترغیب مردم به جستجوی اماکن جایگزین برای مهاجرت پس از تبدیل غزه به منطقه ناامن و غیر قابل زندگی را از بین ببرد.
اما محیسن معتقد است که این طرح ها موفق به تغییر باورهای افکار عمومی فلسطین مبنی بر لزوم مقابله با طرح های رژیم صهیونیستی در زمینه لزوم مقابله با طرح های این رژیم نخواهد شد و مقاومت همچنان می تواند مانور داده و با برگ های برنده ای که در اختیار دارد و مهمترین آنها ایستادگی و حفظ اسرای صهیونیستی است، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهد.
از سوی دیگر، «عماد ابو عواد» کارشناس مسائل صهیونیستی تصریح کرد که می توان آنچه را که اتفاق افتاد فرآیند سلامتی نتانیاهو توصیف کرد؛ چرا که وی در سایه اختلافات حاکم بر عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی، با بحران های واقعی مواجه بود.
ابو عواد در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که مجموعه بحران هایی که نتانیاهو با آنها مواجه است، شامل برکناری رئیس شاباک، تداوم محاکمه نتانیاهو، بحران تصویب بودجه و جذب حریدیم به خدمت سربازی می شود.
وی افزود: نتانیاهو تنش های داخلی خود را عامل کاهش محبوبیت در حال کاهش خود در داخل جریان راست می داند و از همین رو، قصد داشت این تنش های داخلی را به فضای نسبتا آرام خارج انتقال دهد که عملا هم چنین شد.
اما ابو عواد تاکید می کند که اگر چراغ سبز آمریکا و به ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور نبود؛ صرفنظر از اینکه آیا این چراغ سبز محدود بود یا نامحدود، نتانیاهو دست به چنین کاری نمی زد.
«احمد الکومی» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی هم به نوبه خود تاکید می کند که از سر گیری تجاوز و جنگ نسل کشی از سوی نتانیاهو هیچ ارتباطی به بحران مذاکره یا بن بست در چشم انداز سیاسی ندارد.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که این همان چیزی است که دفتر نتانیاهو می خواست طرح کند و جنایت ها و قتل عام ها را توجیه کند؛ چرا که پس از پایان مرحله نخست شروط غیر قابل اجرایی تحمیل می کرد و با طرح پیشنهادی بوهلر فرستاده آمریکا در مساله اسرای صهیونیست مخالفت می کرد.
وی افزود: آنچه اتفاق افتاد، چیزی فراتر از فرار از بحران حکومتی حاکم بر نتانیاهو و بحران های داخلی روزافزون؛ که مهمترین آنها تصویب بودجه، برکناری رئیس شاباک، تحقیقات محرمانه این سازمان و اعمال فشار بر خانواده های اسراست، نبود.
الکومی خاطر نشان کرد که نتانیاهو کاملا می داند که از سر گیری جنگ و سیاست اعمال فشار نظامی باعث بازگشت اسرا نخواهد شد و این نشان می دهد از سر گیری جنگ دلایل سیاسی و شخصی داشته است و باعث تحقق برخی اهداف جریان راست شد؛ به طوری که خون فلسطینیان در جریان جنایت هایی که عرق شرم بر جبین انسانیت جاری می سازند، ریخته می شود و نتانیاهو از مقتضیات محاکمه و فساد داخلی خود و نیز اختلافات با ارتش و شاباک فرار می کند و همه این ها به قیمت تکه تکه شدن بدن های زنان و کودکان تمام می شود و این سوال را مطرح می کنند که آیا جامعه بین المللی دست به اقدامی برای مقابله با این جنایت ریختن خون فلسطینیان خواهد زد؟