چهارشنبه 30/آوریل/2025

غزه در آستانه قحطی به دلیل محاصره؛ بازارهای خالی و جیب‌های تهی

دوشنبه 24-مارس-2025

اوضاع در غزه در سایه ادامه جنگ نسل‌کشی و بسته ماندن گذرگاه‌ها روز به روز وخیم‌تر می‌شود و مردم این منطقه در این وضعیت فاجعه‌بار نه تنها به کالاهای ضروری، بلکه به نیازهای اولیه خود نیز دسترسی ندارند.

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین از غزه، با توجه به اینکه گذرگاه‌های این باریکه از 3 هفته پیش توسط رژیم اشغالگر بسته شده و هیچگونه مواد غذایی، دارو، سوخت و نیازهای اساسی وارد نمی‌شود، اندک کالاهای موجود نیز در حال اتمام است.

بر روی اندک کالاهای باقی‌مانده، فروشندگان در بازارهای غزه نشسته‌اند و نظاره‌گر مشتریانی هستند که تنها نگاهی به اجناس می‌اندازند، بدون آنکه توان خرید این کالاهای اندک با قیمت‌های گزاف را داشته باشند.

این وضعیت مردم غزه پس از بسته شدن گذرگاه‌ها توسط اشغالگران و ازسرگیری حملات است؛ وضعیتی که موجب توقف ورود هرگونه کمک و کالا به این منطقه تحت محاصره شده و بازگشت قحطی و کمبود شدید مواد غذایی را در پی داشته است.

اکثر ساکنان این منطقه هیچ منبع درآمدی برای تأمین نیازهای خود از بازار ندارند؛ قیمت مواد اولیه اساسی حدود بیست برابر افزایش یافته، خرید و فروش تقریباً متوقف شده و محاصره روزبه‌روز شدیدتر می‌شود، در حالی که هیچ راه‌حلی در افق دیده نمی‌شود.

مردم غزه برای ماه‌ها در دوران جنگ نسل‌کشی طولانی‌مدت اشغالگران، به کمک‌های انسانی وابسته بودند و اکنون با محروم شدن از این کمک‌ها، شرایطی بسیار دشوار را تجربه می‌کنند.

همچنین، نوار غزه به دلیل محدودیت‌ها امکان تأمین هیچ‌گونه مواد غذایی جایگزین را ندارد؛ اغلب زمین‌های کشاورزی در مناطق مرزی قرار دارند و کشاورزان نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند، کارخانه‌هایی که برخی محصولات را تولید می‌کردند یا در اثر بمباران از بین رفته‌اند یا به دلیل نبود مواد اولیه و سوخت، از کار افتاده‌اند.

کودکان از جمله آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر خطر قحطی هستند، چرا که شیر خشک در بازارها یافت نمی‌شود و سرپرستان خانواده‌ها برای تغذیه فرزندان خود حتی از گیاهان استفاده می‌کنند، در حالی که احساس ناتوانی و درماندگی در تأمین نیازهای اولیه زندگی بر آنان سایه افکنده است.

دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در غزه هشدار داده است که هیچ جایگزینی برای تأمین ذخایر غذایی، سوخت و آب باقی نمانده و ادامه بسته ماندن گذرگاه‌ها، قحطی واقعی در این منطقه را رقم زده است.

“سلامه معروف”، رئیس این دفتر تأکید کرد که پایان محاصره و تضمین ورود آزادانه کمک‌ها بدون هیچ محدودیتی، تنها راه‌حل ممکن است.

وی در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، از اتحادیه عرب خواست که مصوبات آخرین اجلاس خود را برای شکستن محاصره غزه اجرا کند و جلوی به گرسنگی کشاندن مردم غزه توسط رژیم اشغالگر را بگیرد.

از سوی دیگر، دیده‌بان حقوق بشر اروپایی -مدیترانه‌ای تأکید کرد که رژیم اشغالگر شرایط زندگی فاجعه‌باری را بر فلسطینیان غزه تحمیل کرده و آن‌ها را از حداقل‌های مورد نیاز برای بقا محروم ساخته‌ است، تا به این ترتیب، جنایت نسل‌کشی را ادامه دهد.

دکتر “رامی عبدو”، رئیس این مرکز اشاره کرد که رژیم اشغالگر نه تنها به کشتار گسترده و تخریب فراگیر غزه طی بیش از ۱۶ ماه بسنده نکرده، بلکه همچنان به استفاده از سیاست‌هایی ادامه می‌دهد که عملاً موجب نابودی تدریجی و کشتار تدریجی مردم غیرنظامی می‌شود.

وی در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین تأکید کرد که سیاست‌های “اسرائیل” در واقع تثبیت جنایت نسل‌کشی است و این امر مستلزم اقدام فوری جامعه بین‌المللی برای نجات فلسطینیان از طرح‌های قتل تدریجی و کوچ اجباری است.

لینک کوتاه:

کپی شد