چهارشنبه 30/آوریل/2025

جنایت های اشغالگران علیه نظام سلامت در نوار غزه

سه‌شنبه 25-مارس-2025

جنایت بمباران بیمارستان ناصر در خان یونس، تنها ادامه‌ی جنایاتی است که رژیم اشغالگر علیه ساکنان نوار غزه مرتکب می‌شود. اشغالگران حتی از توجیه این جنایات با ادعای ترور و تعقیب فرماندهان مقاومت ابایی ندارند و هر فلسطینی را بدون توجه به جایگاه یا وابستگی‌اش هدف قرار می‌دهند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، هدف قرار دادن بیمارستان ناصر، حلقه‌ای تکراری در زنجیره‌ی حملات به بیمارستان‌ها و بخش بهداشت و درمان غزه است که به‌وضوح در راستای از کار انداختن این مراکز و محروم کردن مردم غزه از دریافت درمان انجام می‌شود.

ماه‌های گذشته این جنگ، شاهد جنایات بیشمار رژیم جنایتکار اشغالگر بوده که نشان می‌دهد این رژیم کوچک‌ترین تعهدی نسبت به قوانین بین‌المللی در حمایت از فعالان حوزه سلامت و درمان ندارد.

صحنه‌ی بمباران، آتش‌سوزی و تخریب بخش جراحی عمومی بیمارستان ناصر، بار دیگر خشونت بی‌حد اشغالگران را ثابت کرد؛ آنها حتی به زخمی‌ها و بیماران تحت درمان حاضر در این بخش هم رحم نکردند.

این بمباران منجر به شهادت تعدادی از زخمی‌های حاضر در بیمارستان شد و موجی از وحشت و آشفتگی در میان بیماران، مجروحان و کادر درمانی بخش‌های مختلف بیمارستان ایجاد کرد.

د. خلیل الدقران، سخنگوی وزارت بهداشت، تأکید کرد که این جنایت، نشان‌دهنده‌ی عزم رژیم اشغالگر اسرائیل برای قتل مستقیم بیماران و مجروحان غزه است.

وی در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین تصریح کرد که اشغالگران با کشتار و به اسارت گرفتن کادر درمانی، قطع تجهیزات و داروها از طریق بستن گذرگاه‌ها، محدود کردن انتقال بیماران و مجروحان، تخریب بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ویژه ارائه کمک های اولیه پزشکی و از بین بردن عمدی دستگاه‌های پزشکی، ژنراتورها، ایستگاه‌های اکسیژن و آمبولانس‌ها، به جنایات خود ادامه می‌دهند.

الدقران با تاکید بر اینکه نهادهای درمانی تحت حمایت قوانین و عرف‌های بین‌المللی هستند، از تمام سازمان های بین‌المللی و حقوق بشری خواست تا اشغالگران را از جنایت علیه نظام سلامت غزه بازدارند و حمایت لازم را برای انجام وظایف انسانی، حرفه‌ای و اخلاقی کادر درمانی نسبت به بیماران و مجروحان فراهم کنند.

وی اشاره کرد وقتی اشغالگران می بینند که هر گونه جنایت شان علیه نظام سلامت در نوار غزه تنها با سکوت جامعه جهانی رو به رو می شود، جرات و جسارت شان بیشتر می شود. چنانکه پیش از این، بیمارستان دوستی ترکیه-فلسطین، مجتمع درمانی الشفا، بیمارستان الرنتسی، بیمارستان النصر، بیمارستان کمال عدوان و بیمارستان اندونزی را نیز بمباران و تخریب کرده‌اند.

هدف قرار دادن نهادهای درمانی توسط اشغالگران، تهدیدی جدی علیه نظام سلامتِ از‌پا‌افتاده‌ی غزه است. حملات مکرر به زیرساخت‌های درمانی، زمینه‌ساز توقف کامل خدمات بهداشتی خواهد بود.

بیمارستان‌های غزه در ادامه‌ی جنگ نسل‌کشی که روزبه‌روز بر شمار مجروحان آن افزوده می شود، با کمبود شدید تجهیزات پزشکی و ممنوعیت ورود بیمارستان‌های صحرایی مواجه‌اند؛ مجروحانی که شاید هیچ‌کس را برای درمان زخم‌هایشان نیابند.

لینک کوتاه:

کپی شد