چهارشنبه 30/آوریل/2025

ورزش در غزه؛ گریزی موقت از فضای مرگ و ویرانی

شنبه 12-آوریل-2025

با وجود بمباران‌ها، آوارگی و محاصره‌ای که مردم غزه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، برخی از نوجوانان این منطقه، ورزش را به‌عنوان راهی برای رهایی موقت از شرایط طاقت‌فرسا انتخاب کرده‌اند؛ حتی اگر شده در بین چادرهای آوارگان.

به گزارش حازم حلو، خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین در غزه، در حیاط مدرسه‌ای در شهر غزه، که اکنون به یکی از مراکز اسکان موقت آوارگان تبدیل شده و بارها هدف حمله قرار گرفته است، نوجوانی به نام احمد المصری با توپ کهنه‌ای هنرمندانه بازی می‌کند و آن را به سمت دروازه‌ای ساده از دو سنگ روبه‌روی هم شوت می‌کند و پس از گل‌زنی، با دوستانش شادی می‌کند.

احمد المصری در گفتگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین می‌گوید: عاشق فوتبال است و طرفدار تیم‌های محلی و جهانی زیادی است. او پیش‌تر در حیاط دبیرستان خود در شهر بیت‌حانون (شمالی‌ترین نقطه غزه) فوتبال بازی می‌کرد، اما اکنون آن مدرسه با خاک یکسان شده است.

در نزدیکی او، نوجوان دیگری به نام انس الجعبری با دوستانش برای رسیدن به عنوان «سریع‌ترین» رقابت می‌کند و با چابکی از میان موانع ساده‌ای که برای تعیین مسیر مسابقه در نظر گرفته شده، می‌دود.

انس الجعبری نیز ضمن ابراز امیدواری برای پایان جنگ، می‌گوید آرزو دارد به ویرانه‌های خانه‌اش در محله شجاعیه (شرق غزه) بازگردد؛ جایی که خاطرات فراوانی از بازی‌های ورزشی با همسایگانش دارد؛ همسایگانی که اکنون در جاهای مختلف آواره شده‌اند.

او با ناراحتی از کودکانی سخن می‌گوید که هم‌بازی‌هایش در رفت‌و‌آمد به زمین‌های اطراف مرز شرقی غزه بودند، جایی که با شادمانی ماهیگیری و مسابقه دویدن می‌کردند، اما حالا بسیاری‌ از آن‌ها یا شهید شده‌اند یا دیگر در کنارش نیستند.

اما جوانان ورزشکار غزه، همچنان تلاش می‌کنند تا با کم‌ترین امکانات، به ورزش ادامه دهند. برخی از آنان هنوز به باشگاه‌های ورزشی نیمه‌ویران سر می‌زنند و برخی دیگر در خیابان‌ها فوتبال بازی می‌کنند.

به‌گفته مؤمن الکحلوت، کارشناس ورزش و بازیکن سابق فوتبال، این روحیه و اصرار بر ادامه زندگی و مقابله با اشغالگری، بخشی از شخصیت مقاومت‌گرای ملت فلسطین است. او می‌افزاید: مردم فلسطین به‌ویژه در غزه به ورزش علاقه‌مندند و پیش از جنگ، با اشتیاق مسابقات لیگ فوتبال داخلی را دنبال می‌کردند.

الکحلوت اشاره می‌کند که زمین‌های بازی و فضاهای ورزشی کوچک در مناطق مختلف غزه رایج بود و عصرها جوانان برای بازی فوتبال، والیبال و سایر ورزش‌ها در آن گرد می‌آمدند.

در همین زمینه، خالد ابو زاهر، خبرنگار و کارشناس ورزشی، تأکید می‌کند که رژیم صهیونیستی عمداً نوجوانان و جوانان ورزشکار را هدف قرار داده است، چون به خوبی می‌داند که آن‌ها ستون فقرات جامعه فلسطین هستند.

ابو زاهر می‌گوید: بسیاری از ورزشکاران غزه یا شهید شده‌اند، یا زخمی و معلول گشته‌اند، یا به اسارت درآمده‌اند. او یادآوری می‌کند که رژیم اشغالگر، زیرساخت‌های ورزشی غزه را نیز نابود کرده و ورزشگاه‌های بزرگی همچون یرموک، فلسطین، رفح البلدي و محمد الدره را هدف حملات مستقیم قرار داده است.

او در گفتگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین می‌گوید: بخش زیادی از اماکن ورزشی که سالم مانده‌اند، اکنون به پناهگاه‌های آوارگان تبدیل شده‌اند.

ابو زاهر با اذعان به اولویت‌های اساسی در شرایط جنگی، می‌افزاید: بیشتر نهادهای بین‌المللی و محلی، فعالیت‌های امدادی خود را بر تأمین غذا و سرپناه متمرکز کرده‌اند و مسائل ورزشی در اولویت نیست، که البته قابل درک است.

با این حال، او ابراز امیدواری می‌کند که در آینده توجه بیشتری به وضعیت ورزشکاران آسیب‌دیده شود، درمان آنان فراهم گردد و خانواده‌های شهدای ورزشکار و اسیران مورد حمایت قرار گیرند. چرا که بخش قابل توجهی از این ورزشکاران، پیش از جنگ، از طریق فعالیت در باشگاه‌ها یا ورزش‌های آزاد، امرار معاش می‌کردند.

لینک کوتاه:

کپی شد