دفتر رسانه ای آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» اعلام کرد:«بیش از هفت هفته است که هیچ کمک بشردوستانه یا تجاری وارد غزه نشده است و ما شاهد طولانیترین دوره ممنوعیت واردات کمک های بشردوستانه از آغاز جنگ هستیم که منجر به بدترین بحران انسانی در نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون شده است.»
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این دفتر خاطر نشان کرد که غذا، آب آشامیدنی، سرپناه و مراقبتهای پزشکی به شکل فزایندهای کمیاب شدهاند و قیمت مایحتاج اولیه به دلیل محاصره تحمیلی اسرائیل به شدت افزایش یافته است.
دفتر رسانه ای آنروا با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات پزشکی در حال حاضر تمام شدهاند و انتظار میرود در هفتههای آینده تعداد بیشتری نیز تمام شوند، تاکید کرد که خدمات پزشکی تحت تاثیر کمبود شدید منابع قرار گرفته اند و انتظار میرود دو سوم (۶۶٪) از لوازم ضروری در کمتر از دو ماه تمام شوند؛ به ویژه ۳۲٪ از لوازمی که قبلاً تمام شدهاند.
این دفتر همچنین اعلام کرد که ۵۷٪ از داروهای ضروری موجود نیستند یا فقط برای یک ماه کافی هستند و ۹ مرکز بهداشتی و ۳۹ مرکز پزشکی وابسته به آژانس کار و امداد سازمان ملل متحد «آنروا» هنوز فعال هستند.
در ادامه این بیانیه آمده است که تیمهای آنروا در حال حاضر روزانه تقریباً ۱۶۰۰۰ مشاوره بهداشتی ارائه میدهند و از آغاز جنگ بیش از ۸ میلیون مشاوره بهداشتی ارائه دادهاند. هیچ شریک بهداشتی دیگری در غزه نمیتواند مراقبتهای بهداشتی ضروری را در این مقیاس ارائه دهد.
دفتر رسانه ای آنروا خاطر نشان کرد که ما خدمات واکسیناسیون را در ۱۲ مرکز درمانی ارائه میدهیم، اما برخی از واکسنها – از جمله واکسنهای فلج اطفال – موجود نیستند یا به مقدار محدود موجود هستند.
این دفتر تاکید کرد: تیمهای آنروا به دلیل نیاز فوری به هزاران واحد خون برای عملیات نجات جان بیماران و مجروحان در مراکز درمانی، کمپین اهدای خون راه اندازی کرده اند.
در پایان این بیانیه آمده است که علاوه بر محاصره تحمیلی اسرائیل بر غزه، به دلیل محدودیتهای دسترسی، مشکلات داخلی در انتقال تدارکات از جنوب نوار به شمال آن وجود دارد.