شنبه 03/می/2025

ملک و لینا؛ دو دختربچه مجروح در انتظار سفر درمانی پیش از مرگ حتمی

شنبه 3-می-2025

با صدایی ضعیف و کلماتی که به‌سختی از دهانش خارج می‌شود، “ملک صالحیه” دختربچه یازده ساله مجروح تلاش می‌کند از رنجی که بر او گذشته سخن بگوید. رنجی که در یک درخواست خلاصه می‌شود: اجازه بدهید برای درمان، به خارج سفر کنم. ملک در جریان بمباران خانه‌ای در همسایگی‌شان، همراه با چند نفر از اعضای خانواده‌اش مجروح شد و به شکلی معجزه‌آسا از زیر آوار نجات یافت. او اکنون دچار شکستگی‌های مضاعف در پاها و دستانش شده است.

حازم حلو، خبرنگار مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین در غزه، در گزارشی در این زمینه تأکید کرد که این شکستگی‌ها با عوارض پزشکی همراه شده‌اند؛ از جمله عفونت شدید در محل شکستگی‌ها، به‌ویژه در دستانش، تا آن‌جا که اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد و امکان سفر برای درمان فراهم نشود، خطر قطع عضو او را تهدید می‌کند.

وضعیت ملک از وضعیت دختر دیگر، لینا الغماری، چهارده‌ساله، بهتر نیست. لینا در پی بمباران مستقیم خانه‌‌اش در شمال غرب غزه به‌شدت مجروح شده است. در این حمله، تمامی خواهر و برادرانش و نیز مادرش به شهادت رسیده‌اند.

اکنون لینا بر تخت بیمارستان دراز کشیده و پدرش در کنارش نشسته است، در حالی که اشک‌هایش از کلماتش پیشی می‌گیرند. تمام آرزوی او این است که دخترش بتواند برای درمان به خارج اعزام شود؛ چرا که بیمارستان‌های غزه فاقد داروها و تجهیزات لازم برای درمان دخترش هستند.

لینا در صورت ماندن در غزه و عدم انتقال به خارج، با خطر مرگ حتمی روبروست. وضعیت جسمی او پیچیده و دشوار است و نیاز به درمان تخصصی برای شکستگی‌ها و دیگر عوارضی دارد که جسم نحیف او را درگیر کرده‌اند.

وزارت بهداشت در غزه در واکنش به وضعیت این دو کودک اعلام کرده است که بیشتر زخمی‌ها و بیماران در سایه کمبود شدید دارو و امکانات درمانی، با خطر مرگ روبرو هستند.

دکتر خلیل الدقران، سخنگوی وزارت بهداشت، تأکید کرد که غزه تقریباً فاقد دارو است و این موضوع پیامدهای فاجعه‌بار و بسیار خطرناکی بر وضعیت انسان‌دوستانه و سلامت موجود خواهد گذاشت.

درمان نایاب است

وی در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین تصریح کرد که حدود ۱۳ هزار بیمار و مجروح به دلیل بسته بودن گذرگاه رفح، از دریافت درمان تخصصی در خارج از غزه محروم مانده‌اند.

او همچنین گفت که نزدیک به ۱۸ هزار کودک در غزه یا کشته شده‌اند یا زخمی، و این در چارچوب سیاست نسل‌کشی سازمان‌یافته‌ای است که ذژیم اشغالگر، روزانه و بدون هیچ بازدارنده‌ای آن را اعمال می‌کند.

الدقران افزود: تلاش برای درمان زخمی‌ها و مجروحان، با واقعیت تلخ نبود کامل تجهیزات پزشکی مواجه است و همین موجب شده است که حتی تسکین درد آنان نیز ممکن نباشد.

او توضیح داد که بخش‌های حیاتی در بیمارستان‌ها با ژنراتورهای برق کار می‌کنند که در خطر توقف قرار دارند؛ زیرا سوخت و قطعات یدکی آن‌ها در حال اتمام است و بسیاری از آن‌ها نیز تخریب شده‌اند.

الدقران همچنین هشدار داد که داروهای بخش‌های جراحی، مراقبت‌های ویژه و اورژانس به‌ویژه با ادامه جنگ نسل‌کشی جاری، به سطحی بی‌سابقه کاهش یافته‌اند.

الدقران افزود که بیماران و مجروحان در غزه از خدمات تصویربرداری تشخیصی محرومند، چرا که اشغالگران دستگاه‌های تصویربرداری مقطعی و MRI را منهدم کرده‌اند.

او تأکید کرد که بسته بودن گذرگاه‌ها و جلوگیری از ورود مواد غذایی، بیش از دو میلیون نفر از ساکنان غزه را با خطر سوءتغذیه و کم‌خونی شدید مواجه کرده است، به‌ویژه کودکان.

در پایان، دکتر الدقران هشدار داد که این داده‌های خطرناک، فشار سنگینی بر دوش کارکنان درمانی گذاشته‌اند و نیازمند اقدام فوری برای خارج کردن مجروحان و بیماران جهت درمان در خارج و نیز فراهم‌کردن تجهیزات پزشکی ضروری هستند، تا بتوان حداقل خدمات درمانی پایه‌ای را ارائه داد.

لینک کوتاه:

کپی شد