سه شنبه 06/می/2025

گردان های قسام و ورود به مرحله جدید از مبارزه با دشمن صهیونیستی

جمعه 9-نوامبر-2007

 

در عملیات های شجاعانه و بی نظیری که مبارزان گردان های قسام در ماه اکتبر گذشته علیه ارتش صهیونیستی انجام دادند، دشمن اشغالگر را بر آن داشت تا به قدرت شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”، تحول ملموس در عملکرد مبارزاتی این جنبش و همچنین سختی گزینه یورش به نوار غزه اعتراف کند. یکی از برجسته ترین عملیات های مذکور “شکار افعی ها” بود که طی آن سه ضربه سنگین به دشمن وارد آمد.

به گفته سخنگوی رسمی شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، گردان های قسام در عملیات “شکار افعی ها” ثابت کردند که در مبارزات خود دیگر تنها به مقابله با یورش های دشمن بسنده نمی کنند ؛ بلکه از گزینه حمله نیز استفاده می نمایند و دشمن نیز باید منتظر ضربات سنگین تری باشد.

شاخه نظامی حماس در عملیات شکار افعی ها از تاکتیک نصب کمین و درگیری مستقیم با نیروهای یگان ویژه ارتش رژیم صهیونیستی استفاده کرد و توانست تلفات جانی و زیان های مادی را به دشمن وارد آوردند ؛ ضمن آنکه پرتاب موشک های (14.5 میلی متری) به سمت بالگردهای آپاچی یکی دیگر از عملیات های بی نظیری بود که باعث وحشت صهیونیست ها شد.


نصب کمین

از دیگر عملیات های بی نظیری که گردان های قسام در ماه اکتبر گذشته انجام دادند، می توان از حمله به “شهرک آریل” بزرگترین شهرک صهیونیست نشین کرانه باختری یاد کرد که با هلاکت یک سرباز ارتش اشغالگر عبری و حمله به صهیونیست هایی همراه بود که رهسپار شهرک مذکور بودند. مبارزان فلسطینی بعد از اتمام ماموریت نظامی خود به سلامت به پایگاه های خود بازگشتند.

از دیگر عملیات هایی که در ماه اکتبر گذشته توسط گردان های قسام صورت گرفت، هدف قرار دادن کشتی های صهیونیستی در ساحل رفح (جنوب نوار غزه) بود که به عقب نشینی کشتی های مذکور انجامید.

اظهارات سربازان رژیم اشغالگر قدس در مورد عملیات “شکار افعی ها” پژواکی بسیار قوی داشت. رانی دانیل، تحلیلگر نظامی صهیونیست در رابطه با عملیات مذکور تاکید کرد: “سربازان ارتش عبری با تیم های سازمان یافته ای رو به رو می شوند که همچون حزب الله از شیوه های بسیار پیشرفته در جنگ و گریز استفاده می کنند و کمین های خطرناکی نیز نصب می نمایند. تیم های سازمان یافته مذکور اگر گلوله ای را شلیک کنند، صد در صد به سربازان ما برخورد می کند. ورود نظامیان ارتش ما به غزه همچون یک گردش تفریحی نیست ؛ بلکه آنها در این منطقه با یک ارتش نظامی حقیقی و آموزش دیده رو به رو می شوند.”

در همین راستا، رسانه های گروهی دشمن صهیونیستی به نقل از ژنرال “چیکو تامیر”، فرمانده ارتش اشغالگر عبری در منطقه غزه اعلام کردند که جنبش حماس در حال ایجاد ارتش در نوار غزه است و هر روز نیز توانایی های نظامی اش افزایش می یابد.

اشغالگران قدس در توصیف عملیات “شکار افعی ها” کار را به جایی رساندند که روزنامه عبری زبان معاریو اعلام کرد حماس دیگر از رژیم صهیونیستی هراسی ندارند.

شایان ذکر است که حمله شجاعانه نظامی گردان های قسام علیه شهرک صهیونیست نشین “آریل” یک شوک سنگین و غیرمنتظره برای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس بود که همین امر باعث شد تا نگرانی شدید خود را نسبت به این امر ابراز بدارند.


بزرگ ترین فاجعه اطلاعاتی و امنیتی

روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارانوت” به نقل از منابع امنیتی صهیونیستی اعلام کرد که حمله گردان های قسام به شهرک “آریل” در کرانه باختری بزرگ ترین فاجعه برای دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در قرن اخیر بوده است و تاریخ نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جهان چنین چیزی را سراغ ندارد.

کارنامه جهادی شاخه نظامی جنبش حماس در عملیات ماه اکتبر گذشته از پیشرفت توان موشکی جنبش حکایت دارد. روزنامه عبری زبان معاریو گزارش داد که جنبش حماس علاوه بر موشک های قسام، مسلح به موشک های ضد تانک است که البته دست یابی به چنین موشکی را باید به کارنامه پیروزی های مقاومت اضافه کرد، مقاومتی که برای اولین بار در ماه اکتبر 2007، یک موشک میانبرد را به سمت شهرک صهیونیست نشین “نتیفوت” واقع در منطقه النقب (جنوب فلسطین) شلیک کرد و همین امر نیز فرماندهان عالی رتبه ارتش صهیونیستی را بر آن داشت تا این حمله موشکی را دال بر «افزایش خطرناک قدرت مقاومت» بدانند.

ناظران سیاسی بر این باورند که تمامی مشخصه های عملیات های اخیری که گردان های قسام به خاطر شجاعت، دقت در هدفگیری و تاکتیک های نظامی خود پیشرفت های خاصی در آنها داشته است، نشان می دهد که این گردان ها وارد مرحله جدیدی از مقابله با رژیم اشغالگر قدس شده اند و به دیگر معنا قواعد بازی تغییر کرده است. ابوعبیده، سخنگوی شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در این باره می گوید: «دیگر وضعیت به گونه ای نیست که اشغالگران صهیونیست به راحتی به نوار غزه یورش آورند و به روند تجاوزات خود تداوم بخشند ؛ زیرا ـ با نظر به تلفات جانی و زیان های مادی که دشمن متحمل می شود ـ دیگر حمله به نوار غزه حکم یک تفریح و گردش را ندارد.»

بد نیست به این نکته نیز اشاره ای داشته باشیم که نیروهای اشغالگر صهیونیست در اعترافاتی بی سابقه تاکید کردند که نفوذ بیش از یک کیلومتر در نوار غزه کاری سخت است.

ناظران سیاسی همچنین معتقدند که وضعیت جدید جنبش حماس در نوار غزه (بعد از حوادث ژوئن) نیز در افزایش باورنکردنی این جنبش تاثیر داشته است ؛ البته دکتر محمود الزهار از رهبران برجسته حماس نیز به این امر اشاره داشت و تاکید کرد که توان حماس نسبت به گذشته بیشتر شده است، زیرا اختیار نهادهای امنیتی، ارتش و مقاومت را در دست دارد.

لینک کوتاه:

کپی شد