شنبه 03/می/2025

عملیات تیری در دل دشمن نمونه ای از پیروزی گردان های قسام بر سازمان شاباک در جنگ افکار

دوشنبه 21-ژانویه-2008

 

عملیات “تیری در دل دشمن” که “عمر سلیمان طبش” (21 ساله) از مبارزان گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” آنرا اجرا کرد و باعث کشته شدن 2 تن از افسران ارشد سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی “شاباک” و زخمی شدن 7 تن دیگر شد، اقدامی ابتکاری بود که با دقت طراحی و اجرا شد. اکنون سه سال از اجرای این عملیات شهادت طلبانه در تاریخ 18/1/2005 می گذرد.

بخشی از سناریوی جنگ افکار

عملیات شهادت طلبانه طبش، تحولی بزرگ در عملیات های شهادت طلبانه گردان های قسام به شمار می رفت که تحلیلگران نظامی در آن زمان، آنرا پیروزی گردان های قسام در “جنگ افکار” میان گروه های مقاومت فلسطین؛ به ویژه گردان های قسام و سازمان شاباک خواندند و فرماندهان این سازمان صهیونیستی خود به این مساله اعتراف کردند که این عملیات، یک عملیات امنیتی پیچیده و پیشرفته بود.

در این عملیات، طبش توانست خود را در میان گروهی از افسران و نظامیان رژیم صهیونیستی در پایگاه سازمان شاباک در نزدیکی پست بازرسی “مطاحن” در شمال شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه منفجر کند و باعث کشته یا زخمی شدن تمامی این افسران و نظامیان صهیونیستی شود. چند ماه پس از این عملیات و بعد از اینکه فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدند که نوار غزه به گورستانی برای آنها تبدیل خواهد شد، مجبور به عقب نشینی از جنوب این منطقه شدند.

جزئیات عملیات

“ابوالفضل” یکی از فرماندهان گردان های قسام در جنوب نوار غزه در تشریح جزئیات این عملیات می گوید که این عملیات نتیجه تحقیقات و پیگیری دقیقترین جزئیات و برنامه ریزی فوق العاده دقیق از سوی طراحان آن بود که توانست ضربه ای سنگین به سازمان شاباک وارد کند و این در حالی بود که این سازمان اغلب، جوانان فلسطینی را فریب داده و آنها را به گرداب مزدوری و خیانت می کشاند و علاوه بر این، در بسیاری از موارد اقدام به ترور مبارزان فلسطینی می کرد.

جمع آوری اطلاعات و تعیین روش ها

این فرمانده گردان های قسام در ادامه خاطر نشان می کند که گردان های قسام از طریق مجموعه های رهگیری و شناسایی خود توانست، شیوه های سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی در متوقف کردن خودروها و تفتیش و تحقیق از سرنشینان آنها در پست های بازرسی مطاحن و ابو هولی در جاده صلاح الدین در شمال شهر خان یونس را که رژیم صهیونیستی قبل از عقب نشینی از نوار غزه از آنها استفاده می کرد، کشف کند.

طرح عملیات و اهداف متعدد آن

“ابوالفضل” می افزاید:«گردان های قسام طی چندین هفته توانست راهکارهای بازداشت و تفتیش شهروندان فلسطینی در پست های بازرسی مذکور را به دقت کشف کند و بر اساس همین معلومات و اطلاعات بدست آمده، نقشه عملیات شهادت طلبانه برای کشتن افسران صهیونیستی طراحی شد که اهداف متعددی از جمله پیروزی در جنگ فکری با سازمان شاباک و تلافی مشکلات روزمره ملت فلسطین برای عبور از پست بازرسی مطاحن اشاره کرد که به خاطر اقدامات تحقیر آمیزی که در آن علیه مردم فلسطین صورت می گرفت، این پست بازرسی را پست بازرسی “تحقیر و خواری” می خواندند.

آمادگی و دقت در اجرای عملیات

این فرمانده گردان های قسام تصریح کرد که با توجه به مهارت های ویژه “عمر طبش”، از میان تمامی افرادی که برای انجام این عملیات داوطلب شده بودند، وی برای انجام این عملیات انتخاب شد.

ابوالفضل در این زمینه می گوید:«پس از انتخاب طبش برای انجام این عملیات، جزئیات عملیات و خطرات احتمالی در جریان تفتیش برای وی تشریح شد تا این عملیات که فرماندهان گردان های قسام آنرا “تیری سهمگین در دل دشمن” می نامیدند، ضریب موفقیت بالایی داشته باشد. این نامگذاری از این رو بود که این عملیات توانست اقدامات امنیتی دشمن را بی اثر کرده و مجری این عملیات با استفاده از اشکالی در داخل سازمان امنیتی رژیم صهیونیستی، به قلب سازمان اطلاعات “شاباک” نفوذ کند و عملیات خود را با موفقیت انجام دهد.

یاری خداوند

وی خاطر نشان کرد که در واقع این توفیق خداوندی بود که امکان رهگیری و شناسایی اقدامات رژیم صهیونیستی در زمینه تفتیش و بازداشت شهروندان فلسطینی و در نتیجه برنامه ریزی برای انجام این عملیات را برای ما میسر کرد و بدین ترتیب گردان های قسام با طراحی نقشه ای دقیق، نحوه ورود مجری این عملیات به اتاق محل حضور افسران سازمان اطلاعات پس از تفتیش وی از سوی نظامیان صهیونیستی را تضمین کند.

لحظه اجرای عملیات

“ابو الفضل” در ادامه اظهار داشت:« طبش برای انجام این عملیات، یک هفته کامل و روزانه سه بار از پست های بازرسی ابو هولی و مطاحن عبور می کرد و در انتظار لحظه ای بود که نظامیان صهیونیستی خودروی وی را متوقف کرده و اقدام به تفتیش آن بکنند تا او بتواند نقشه خود را عملی کند. عصرگاه روز سه شنبه (18/1/2005) که مصادف با “شب عرفه” بود، فرصت اجرای این عملیات برای طبش فراهم شد و نظامیان صهیونیستی پس از اینکه خودرویی را که وی سوار بر آن بود، متوقف کردند، سرنشینان آنرا پیاده کرده و کارت های شناسایی آنها را گرفتند.

پس از بررسی کارت های شناسایی این افراد در پایگاه سازمان اطلاعات، ماموران این سازمان سرنشینان خودروی مذکور را برای گرفتن کارت های خود فرا خواندند. از آنجایی که طبش برای اجرای عملیات شهادت طلبانه و پیوستن به معبود خود لحظه شماری می کرد، به محض اینکه اسم اولین نفر از سرنشینان خودرو را خواندند، وی پس از اینکه آن سرنشین را متقاعد کرد که اسم او (طبش) خوانده شده است، به سوی نظامی صهیونیستی مامور محافظت از آنها حرکت کرد.

شهادت عمر طبش

“ابو الفضل در ادامه تصریح کرد که طبش بر اساس نقشه از قبل طراحی شده که در آن جزئیات عملیات تفتیش برای وی تشریح شده و به وی گفته شده بود که در این مرحله ابتدا از وی می خواهند که شکم خود را باز کند، جلو رفت. کارشناسان مهندسی و مواد منفجره در داخل گردان های قسام توانسته بودند کمربند ویژه ای را طراحی کنند که به ساق های افراد بسته می شد و طبش با استفاده از این ترفند توانست از سد عملیات تفتیش نظامیان صهیونیستی عبور کند و خود را به اتاقی برساند که تعداد زیادی از افسران سازمان شاباک در آن حضور داشتند. در این هنگام وی خود را منفجر کرد تا بدین ترتیب انتقام درد و رنج های وارده بر ملت فلسطین را از این افسران بگیرد و باعث کشته و زخمی شدن تمامی این افراد شود.

بازتاب این عملیات در رسانه های صهیونیستی

رسانه های صهیونیستی در تشریح این عملیات اعلام کردند که طبش توانست با خودرو خود را به محل بازرسی برساند که در این لحظه نظامیان صهیونیستی از وی خواستند که از خودروی خود پیاده شود و پس از بازرسی بدنی وی برای اطمینان از عدم حمل مواد منفجره، وی را با خود به یکی از منازل مسکونی بردند که صدها متر با این پایگاه فاصله داشت.

بر اساس گزارش این رسانه ها، زمانی که آنها به داخل ساختمان مورد نظر رسیدند، طبش کمربند انفجاری محتوی 3 کیلوگرم مواد منفجره را فعال کرد که در نتیجه یکی از افسران صهیونیستی همراه وی کشته شده و سه افسر دیگر زخمی شدند. علاوه بر این، در این حادثه یکی از افسران ارتش صهیونیستی که رئیس یکی از یگان های اصلی ارتش بود به شدت زخمی شد که پس از سه روز بستری شدن در بیمارستان به هلاکت رسید.

اعتراف ارتش صهیونیستی به شکست در جنگ فکری

مقامات سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز پس از این عملیات اعتراف کردند که جنبش حماس با شناختی که نسبت به عملکرد نظامیان صهیونیستی داشت، توانست این عملیات پیچیده را برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی طراحی کند. بر اساس اعلام روزنامه های عبری زبان در آن زمان، افسر صهیونیستی کشته شده در این عملیات، یکی از افسران بلند پایه صهیونیستی و از سوی دیگر اولین عضو سازمان شاباک بود که در جریان انتفاضه الاقصی به هلاکت می رسید.

زندگی نامه شهید

شهید طبش در سال 1984 در روستای عبسان و در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود و اصول اخلاقی، مبارزه طلبی، اعتماد به نفس و جسارت در دفاع از حق با گوشت و خون او در آمیخته بود و اغلب اوقات چهره ای بشاش داشت و کمتر خشمگین می شد.

تحصیلات

عمر طبش تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه خود را در مدارس منطقه محل زندگی خود به پایان رساند و پس از اتمام تحصیلات دوره دبیرستان در مدرسه یکی از شهدای گردان های قسام به نام “طه ابو مسامح” که به آن “مدرسه العوده” می گفتند، برای ادامه تحصیلات دانشگاهی خود به سوریه سفر کرد. اما از آنجا که شدیدا به مساله دفاع از سرزمین خود اعتقاد داشت، نتوانست دوری از دیار خود را تحمل کند و به فلسطین بازگشت. وی پس از بازگشت به فلسطین، وارد دانشگاه اسلامی معروف به دانشگاه “شهدا و شهادت طلبان” شد و در رشته اقتصاد مشغول به تحصیل شد. در طول دوران دانشجویی، وی یکی از فعالان “انجمن اسلامی” دانشگاه مذکور بود و حتی برای عضویت در شورای دانشجویی دانشگاه اسلامی نیز کاندید شده بود تا از این طریق بتواند به دوستان و همکلاسی های خود خدمت کند.

عضویت در جنبش حماس و گردان های قسام

شهید طبش از اولین سال های زندگی خود به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ملحق شد و پس از شروع انتفاضه الاقصی به یکی از مهمترین اعضای این جنبش بدل گشت. شهید طبش پس از انتفاضه الاقصی به عضویت جماعت “اخوان المسلمین” نیز در آمد و با در تصدی مسئولیت های مهم در “انجمن اسلامی” که از جمله آنها می توان به ریاست “انجمن های اسلامی” در مدارس ابتدایی و هماهنگ کننده فعالیت های انجمن اسلامی در دبیرستان “المتنبی” اشاره کرد، به یک چهره برجسته تبدیل شد. علاوه بر این، وی مدتی به عنوان نماینده عبسان الکبیره در انجمن اسلامی دانشگاه اسلامی در نیز فعالیت داشت و در دوره های فرماندهی و مدیریتی متعددی از جمله دوره “آموزش فرماندهان” که انجمن اسلامی برای فعالان خود برگزار می کرد، شرکت کرد.

شهید طبش در سال 2003 به عضویت گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش حماس در آمد و به یکی از فعال ترین اعضای این گردان ها در زمینه مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی تبدیل شد. وی در طول دوران عضویت خود در گردان های قسام، توانست با مهارتی که در شلیک موشک و خمپاره به سوی شهرک های صهیونیستی داشت، خسارت های سنگینی را به دشمن صهیونیستی تحمیل کند.

شهادت طلبی

این فرمانده دلیر گردان های قسام از آغاز فعالیت های جهادی خود به جمع کماندوهای گردان های قسام پیوست و از آنجا که عشق به شهادت در وجود وی رخنه کرده بود، باکی از شهادت به خود راه نمی داد و در اکثر عملیات های شهادت طلبانه در خطوط مرزی دشمن صهیونیستی شرکت می کرد.

قبل از شهادت عمر طبش در عملیات شهادت طلبانه “تیری سهمگین در دل دشمن” وی در 2 عملیات شهادت طلبانه دیگر نیز شرکت کرد، ولی تقدیر این بود که از این عملیات ها سالم بیرون بیاید و پس آن در عملیات “تیری در دل دشمن” به شهادت برسد که باعث رعب و وحشت زیادی در میان صهیونیست ها شد.

وصیتنامه شهید

شهید طبش در وصیتنامه خود از مادرش خواسته بود که به جای گریه برای او، از شنیدن خبر شهادت وی شاد شود و برای شادی روح او شیرینی پخش کند. وی علاوه بر این، از اعضای جنبش حماس خواسته بود که همیشه در مساجد حضور داشته باشند و فرمانبرداری از فرماندهان خود را سرلوحه کار خود قرار دهند. از دیگر توصیه های وی به اعضای جنبش حماس، دعوت به سوی خدا و به ویژه فعالیت های تبلیغی فردی و دفاع از سرزمین فلسطین بود.

لینک کوتاه:

کپی شد