پنج شنبه 01/می/2025

جهاد اسلامی: مساله فلسطین از تنش و درگیری های منطقه بسیار متضرر شده است

چهارشنبه 26-آگوست-2015

یکی از رهبران جنبش جهاداسلامی فلسطین ضمن تاکید بر پایبندی جنبش متبوعش به توافق آتش بس با دشمن صهیونیستی در غزه، تصریح کرد که ورود به جنگی دیگر به هیچ وجه به مصلحت فلسطینیان نیست. وی تصریح کرد که تنش و درگیری های منطقه ضربه زیادی به مساله فلسطین زده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، نافذ عزام در مصاحبه با روزنامه الکترونیکی “عربی 21” با اشاره به اینکه جنبش متبوعش هیچ دخالتی در درگیری های دایر در کشورهای عربی ندارد، اظهار داشت که درگیری ها و آشوب های منطقه بیشتر ضرر را به مساله فلسطین وارد کرده است.

عزام فاش کرد که جنبش جهاد اسلامی گرفتار بحران مالی است. او برخی کشورهای عربی و اسلامی را به کم کاری در حمایت از ملت فلسطین متهم کرد و با این حال گفت که بحران مالی هرگز نمی تواند بر مواضع و برنامه های این جنبش تاثیر گذار باشد.

وی تصریح کرد که برخورداری از آزادی و ارتباط با دنیای خارج حق مسلم تمامی فلسطینیان است و هر توافقی که در نهایت منجر به تحقق این مهم بدون چشم پوشی از اصول ملی فلسطین شود، توافقی خوب و پسندیده است.

از سوی دیگر، این رهبر جهاد اسلامی ضمن اشاره به مخالفت قاطع جنبش متبوعش با سرکوبگری سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان علیه اعضا و رهبران مقاومت در کرانه باختری، تصریح کرد که این اقدامات نه تنها به نفع فلسطینیان نیست بلکه به تشکیلات خودگردان نیز ضربه می زند.

نافذ عزام خاطر نشان کرد که جهاد اسلامی تشکیلات خودگردان را دشمن خود نمی داند، اما این تشکیلات باید در مواضع و سیاست های خود به کلی بازنگری کند و در تلاش برای محاصره رژیم صهیونیستی و مقابله با جنایت های آن باشد.

متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

* موضع جنبش جهاد اسلامی در قبال دست یابی حماس به توافق آتش بس با رژیم صهیونیستی چیست؟

همه می دانند که توافق آتش بس پس از جنگ 51 روزه حاصل شد و اکنون در حال اجرا است و ما کاملا به این توافق پایبند هستیم و آنچه در رسانه ها در مورد آن بحث می شود، انجام مذاکراتی بین حماس و طرف صهیونیستی پیرامون تثبیت آتش بس است. مذاکراتی تا به این لحظه با ما در این باره انجام نشده است اما موضع ما کاملا واضح است و ما آتش بس کنونی در پرتو شرایط جاری به ویژه در کشورهای عربی را به نفع ملت فلسطین می دانیم. در شرایط کنونی به هیچ وجه خیر و منفعت فلسطینیان در ورود به جنگی دیگر با دشمن نیست، بنابراین ما هیچ مشکلی با تثبیت آتش بس در غزه نداریم.

* موضع حقیقی دشمن صهیونیستی در قبال لغو کامل محاصره غزه و احداث گذرگاه آبی برای ارتباط نوار غزه با دنیای خارج چیست؟

برادرانمان در جنبش حماس در نشست اخیر ما را در جریان نتایج مذاکرات صورت گرفته برای تثبیت آتش بس و لغو محاصره قرار دادند. درست است که این مسائل و خواسته ها در جریان مذاکرات مطرح شده است اما آنگونه که برادرانمان در جنبش حماس گفتند تاکنون توافقی در این باره حاصل نشده است و زمان مشخصی نیز برای آن تعیین نشده است اما ما به ملت فلسطین اطمینان می دهیم که از هیچ تلاشی برای لغو کامل محاصره غزه و کاستن از رنج و محنت های روزافزون آنان دریغ نمی کنیم. این حق ملت فلسطین است که بندر و گذرگاه آبی داشته باشند و آزادانه بتوانند با دنیای خارج ارتباط برقرار کنند اما متاسفانه این مسائل تاکنون محقق نشده است و هر توافقی برای تحقق این امور به شرطی که منجر به چشم پوشی از اصول ملی و امتیازدهی به دشمن نشود، مبارک و پسندیده است.

* مهم ترین نتایج نشست اخیر با حماس چه بود؟

ضرورتی ندارد که در مورد نتایج این دیدارها سخنی بگوییم اما مسلما یکی از مهم ترین جنبه های این نشست ها ادامه ارتباط و مشورت میان رهبران حماس و جهاد اسلامی است و ما امیدواریم که شاهد برگزاری چنین نشست هایی میان تمامی گروه های فلسطینی برای بهبود اوضاع داخلی فلسطین باشیم و تمامی فلسطینیان برای تحقق خواسته های مطرح شده دست به دست هم داده و با هم در این راستا تلاش کنند.

* محمود عباس و سرویس های امنیتی او در کرانه باختری اقدام به تعقیق و بازداشت اعضای مقاومت می کنند. این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟

این مساله تازه ای نیست و اقدامات عباس در این راستا کاملا مردود بوده و به هیچ وجه به نفع ملت فلسطین نمی باشد و بدون شک او حتی به تشکیلات خودگردان و روابط داخلی فلسطینیان نیز ضربه می زند و تمامی گروه های فلسطینی بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری به سبب مواضع سیاسی یا نگرشی که در مورد جنگ با دشمن صهیونیستی دارند، را مردود شمرده و آن را محکوم می کنند.

تنها طرفی که از بازداشت اعضای مقاومت در کرانه باختری سود می برد، دشمن صهیونیستی است، بنابراین ما بار دیگر قاطعانه اعلام می کنیم که مخالف بازداشت سیاسی در کرانه باختری هستیم و از تشکیلات خودگردان و دیگر گروه ها و جریان های فلسطینی می خواهیم در تلاش برای تقویت اعتماد بین یکدیگر به منظور سر و سامان دادن به اوضاع داخلی فلسطین باشند.

* عباس متعهد شده است جلوی انتفاضه جدید فلسطینی در پی جنایت نوزاد سوزی و ادامه حملات و جنایت های شهرک نشینان علیه ملت فلسطین را بگیرد. آیا این به معنی جدایی کامل تشکیلات خودگردان از ملت خویش نیست؟

ما مخالف بیشتر سیاست ها و مواضع تشکیلات خودگردان هستیم اما اگر بخواهیم منصف باشیم، باید بگوییم که این تشکیلات اقداماتی نیز صورت داده است که موجب عصبانیت و ناراحتی دشمن صهیونیستی است، از جمله مراجعه به نهادها و سازمان های بین المللی، هرچند که این اقدامات به هیچ وجه کافی نمی باشد و ما خواستار اقداماتی بیشتر هستیم و این وظیفه تشکیلات خودگردان است که همیشه به ملت خویش نزدیک تر باشد و در راستای منافع آنان گام بردارد. ما تشکیلات خودگردان را دشمن خود نمی دانیم اما ضرورتا این تشکیلات باید در مواضع و سیاست های خود تا حد زیادی تجدید نظر کند و ما نیز باید در برخی امور تچدید نظر کنیم تا بتوانیم از تجربه ها و اشتباهات سابق خود درس بگیریم و از آنجایی که تشکیلات خودگردان مرجعی رسمی و مهم است، باید در مواضع خود بازنگری کرده و دشمن صهیونیستی را محاصره و در محافل بین المللی مورد پیگرد و بازخواست قرار دهد.

* اسرای فلسطینی وضعیت خوبی در زندان های رژیم صهیونیستی ندارند. پیام شما به آن ها چیست؟

مساله اسرا مساله ای مورد توافق و اجماع در میان فلسطینیان است و رغم دودستگی و اختلاف در مواضع سیاسی، مساله اسرا در راس برنامه های تمامی گروه ها و ملت فلسطین قرار دارد و همه در تلاش برای یافتن راه حلی برای این مساله هستند. تاکنون گروه های فلسطینی، تشکیلات خودگردان و حتی هیات های حقوقی و نهادهای جامعه مدنی تلاش های زیادی در این زمینه مبذول داشته اند، اما با این وجود باز ما در حق اسرای قهرمان فلسطین کوتاهی کرده ایم، بنابراین باید در تلاش برای پیگیری مساله آنان در محافل منطقه ای و بین المللی و تلاش هرچه بیشتر برای اعمال فشار بر دشمن صهیونیستی به منظور آزادی اسرا و پایان دادن به رنج و محنت های انان باشیم.

* پرونده مبادله اسرا بین رژیم صهیونیستی و مقاومت به کجا رسید؟

حقیقتا ما در جریان مساله مبادله اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی نیستیم و معتقدیم که عموم ملت فلسطین موضعی واحد در مورد اسرای در بند رژیم صهیونیستی دارد و امیدواریم به یاری خداوند هرچه زودتر شاهد آزادی آنان باشیم.

* اوضاع حاکم بر قدس در پرتو تشدید تجاوزات و جنایت های شهرک نشینان و نظامیان رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟

دشمن صهیونیستی خوب می داند که مسجدالاقصی بارزترین نماد در نبرد ما با این رژیم است و این مسجد جایگاه ویژه ای نه تنها میان فلسطینیان بلکه در میان امت اسلامی و عربی دارد، به همین خاطر از طریق ارائه طرح های شوم و نژاد پرستانه سعی در اشغال و یهودی سازی قدس و از بین بردن آثار و نشانه های عربی اسلامی این شهر مقدس و مسجد مبارک الاقصی را دارد و به هر شیوه ای ساکنان قدس را تحت فشار قرار می دهد تا نهایتا آن ها را وادار به کوچ از این شهر کند.

رژیم صهیونیستی می خواهد با بهره گرفتن از دودستگی و اختلافات داخلی فلسطینیان و آشوب و درگیری های دایر در کشورهای عربی، طرح های جنایتکارانه خود در قدس را اجرایی کند. همچنین سرگرم بودن جهانیان به مسائلی غیر از مساله فلسطین نیز بهترین فرصت برای این رژیم برای پیشبرد اهداف خود است و همه این ها به سبب سهل انگاری کشورهای اسلامی و عربی و عدم اتخاذ موضعی قاطع در قبال طرح های شوم و نژاد پرستانه دشمن صهیونیستی علیه قدس و مسجدالاقصی در سال های اخیر بوده است.

اعتقاد ما بر این است که کم کاری و سهل انگاری امت اسلامی و عربی طی سال های گذشته موجب شد تا ما امروز شاهد چنین وضعیت اسف باری در قدس و مسجدالاقصی باشیم اما با این حال ما ناامید نمی شویم و هنوز می توانیم در تلاش برای تحقق وحدت ملی و بهبود اوضاع داخلی فلسطین باشیم و کشورهای اسلامی و عربی نیز باید موضعی قاطع در قبال تجاوزات و جنایت های دشمن صهیونیستی اتخاذ کنند و اینجاست که باید گفت: « درست است که وضعیت کنونی ما بسیار دردناک است، اما با این حال هرگز نباید تسلیم شویم.»

* حرف و حدیث هایی در مورد توقف یا کاهش کمک مالی ایران به جهاد اسلامی شنیده می شود. واقعیت چیست؟

بدون شک جنبش جهاد اسلامی با بحران مالی رو به رو است و ما حمایت از ملت فلسطین را وظیفه سراسر امت اسلامی و عربی می دانیم. کاملا درست است که برخی کشورها طی سال های گذشته کمک های زیادی به ما ارائه می دادند با وجودی که بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی در این زمینه کوتاهی کرده اند اما بحران مالی ما هرگز بر مواضع و برنامه هایمان تاثیر گذار نخواهد بود و بدون شک تمامی عرب ها و مسلمانان و کلیه روسای جمهوری و رهبران و پادشاهان عرب در قبال بحران مالی ما و دیگر گروه های فلسطینی و یا حتی بحران های گریبان گیر ملت فلسطین مسئول هستند و باید به مسئولیت های خود در این زمینه عمل کنند.

* دلیل بحران مالی جهاد اسلامی چیست و آیا راه حلی برای آن در کوتاه مدت وجود دارد؟

ترجیح می دهم وارد جزئیات نشوم و تنها از خداوند منان خواستارم هر آنچه که خیر ملت فلسطین و امت اسلامی و عربی در آن است را نصیبمان بگرداند. ما به خداوند توکل کرده ایم و اطمینان داریم که او ما را ناامید نمی کند.

* چه ارتباطی میان جنبش جهاد اسلامی و جنبش صابرین در غزه وجود دارد؟

ما همیشه اصرار داریم که در مورد دیگر گروه های فلسطینی سخنی نگوییم و به اعتقاد بنده فلسطین نیازمند همدلی، دوستی، برادری و تفاهم بیشتری بدون طرح گروه یا جریان خاصی است و همیشه خدمت رسانی به ملت باید در اولویت باشد و مسائلی که موجب تفرقه می شود، نباید مطرح شود.

* دیدگاه جهاد اسلامی نسبت به درگیری های کنونی در کشورهای عربی چیست؟

مسلما این مساله برای همه ما ناراحت کننده و دردآور است به ویژه اینکه برخی طرف های خارجی نیز در این درگیری ها دخالت کرده و قصد تفرقه افکنی و فتنه گری میان امت عربی و اسلامی را دارند. ما از آغاز بهار عربی اعلام کردیم که مصلحت فلسطینیان در این است که از این فتنه ها و درگیری ها دوری کنند، زیرا انتظار ما از همه این است که از ملت فلسطین حمایت کنند و هرگز نباید در هیچگونه درگیری داخلی در کشورهای عربی دخالت داشته باشیم. حکمت و منطق حکم می کند که چنین موضعی داشته باشیم.

آنچه اکنون در کشورهای عربی شاهد هستیم، منطقه را به سمت نابودی سوق می دهد و تنها دشمنان ما از آن سود می برند و ما هرگز نباید در چنین توطئه ای دست داشته باشیم و یا حتی با صرف یک موضع گیری اقدام به گسترش آن کنیم. ما ترجیح می دهیم خود را از این فتنه و درگیری ها که مساله فلسطین بسیار از آن متضرر شده است، دور نگه داریم.

در پایان باید گفت که ما باید پایان دادن به رنج و محنت های فلسطینیان را در راس اولویت های خود قرار دهیم و برای دفاع هرچه بهتر از مساله فلسطین و مقدسات خود با همه روابطی خوب و صمیمانه برقرار کنیم و شکی در این نیست که هیچیک از ما بی نیاز از دیگری نیست و هیچ گروهی هر اندازه قدرتمند باشد و نیرو داشته باشد، در هیچ شرایطی نمی تواند به تنهایی وارد عمل شده و دیگر گروه ها را کنار بزند.

لینک کوتاه:

کپی شد