محافلصهیونیستی به شدت از شکست کودتای نظامی در ترکیه و پیروزی مردم این کشور به خشمآمده و تمامی آرزوها و رویاهای آنان بر باد رفت.
به گزارش مرکزاطلاع رسانی فلسطین، در شرایطی که تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست هشدار داده اندکه شکست کودتای نظامی در ترکیه در نهایت به تغییراتی اساسی در نظام سیاسی ترکیه میانجامد، برخی دیگر گفته اند که رژیم صهیونیستی بسیار به موفقیت این کودتا دل خوشکرده بود.
یوسی میلمانتحلیلگر نظامی روزنامه عبری زبان معاریو در این باره تصریح کرد که محافل سیاسی وامنیتی رژیم صهیونیستی در آرزوی موفقیت کودتای نظامی در ترکیه و براندازی رجب طیباردوغان بودند.
میلمن درمقاله ای در این باره گفت که هیچیک از مقامات رژیم صهیونیستی از موفقیت کودتاینظامی علیه ترکیه و اردوغان و براندازی وی ناراحت نمی شدند، زیرا رژیم صهیونیستیامیدوار بود که بار دیگر ارتش قدرت را در ترکیه بدست بگیرد.
وی تاکید کردکه کودتای نظامی هیچ تاثیری بر توافق عادی سازی روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستینخواهد داشت.
از سوی دیگر،برخی دیگر از تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست بر این باورند که شکست کودتای نظامیدر ترکیه منجر به تقویت جایگاه حزب توسعه و عدالت و نفوذ هرچه بیشتر اردوغان شود.
پروفسور درورزئیو از جمله سرشناس ترین خاورشناسان و کارشناسان مسائل ترکیه تاکید کرد که در پیشکست کودتای نظامی ترکیه تازه ای شکل می گیرد. ترکیه کمال آتاتورک دیگر رخت بربستو شکست کودتا این فرصت را به اردوغان می دهد تا درصدد تغییر میراث آتاتورکی که طیده های گذشته ترکیه اسیر آن بوده، برآید.
زئیو درمصاحبه با روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت در محل اقامت خود در یکی از شهرهاینزدیک به آنکارا در ترکیه اظهار داشت که در هر کودتایی ارتش در تلاش برای کشاندنترکیه به سمت یک دولت کاملا سکولار است و شکست ارتش در کودتای نظامی اخیر ثابت کردکه دیگر ارتش قادر نیست ترکیه را به چنین دولتی تبدیل کند و ترکیه اکنون به دولتیدیگر تبدیل شده است.
همچنین ایلیشاکید سرکنسول سابق رژیم صهیونیستی در ترکیه تاکید کرد که امر قابل تامل و غیرمنتظره مقابله همه جانبه مردم ترکیه با کودتای نظامی بود. وی اشاره کرد که تحرکات گسترده مردم ترکیه اصلی تریندلیل شکست کودتا بود .
شاکید درمصاحبه با پایگاه روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت تصریح کرد که شاخه مردمیمحافظه کار که حامی اصلی اردوغان است، بر کودتاچیان پیروز شد.
در همینراستا، سفیر اسبق رژیم صهیونیستی در آنکارا نیز گفت که طراحان کودتای نظامی درترکیه از تحولات این کشور آگاهی کامل نداشتند و نمی دانستند که ملت ترکیه طوریوارد سیاست شده است که می تواند شانس موفقیت هرگونه کودتای نظامی را به صفر برساند.
جاک لیوی درمصاحبه با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی تصریح کرد که اردوغان موفق شده مردم ترکیه راوارد مسائل سیاسی کند و همین مساله موجب شده تا آن ها بهتر از حقوق سیاسی خودآگاهی یابند و در نهایت نیز موفق به شکست کودتای نظامی شدند.
از سوی دیگر،دانی کشمارو مجری سرشناس برنامه شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد که بخش عمده ملت ترکیه بهویژه جوانان بر این باور بودند که کودتای نظامی بخشی از توطئه بین المللی علیه اینکشور است و همین مساله موجب حمایت همه جانبه آنان از رجب طیب ادوغان و مقابله باکودتاچیان شد.
کشمارو دراظهاراتی در صفحه شخصی خود در سایت تویتر گفت که چنین وضعیتی این امکان را برایاردوغان فراهم می کند تا دست به اصلاحاتی گسترده بر اساس آنچه خود صلاح می داند،بزند.
همچنین آنشلبیبر خبرنگار صهیونیستی و تحلیلگر مسائل خارجی روزنامه عبری زبان هاآرتص دراظهاراتی در صفحه شخصی در سایت تویتر نوشت که تعلل برخی کشورها در محکوم کردنکودتای نظامی در ترکیه احتمال اینکه توطئه ای بزرگ علیه ترکیه صورت گرفته باشد راتقویت می کند.
بیبر تاکیدکرد که طراحان کودتای نظامی در ترکیه به شیوه ای سنتی و با تکیه بر تجربه هایپیشین خود از کودتاهای سابق وارد عمل شدند و نمی دانستند که رابطه نزدیک اردوغانبا ملت حتی از طریق شبکه های ارتباط جمعی در نهایت منجر به شکست کودتا می شود.
از سوی دیگر،ایال عیران خبرنگار صهیونیستی نیز در اظهاراتی در صفحه شخصی خود در سایت تویتر ازوجود نشانه هایی دال بر دست داشتن برخی کشورهای خارجی در کودتای نظامی در ترکیهخبر داد و در این راستا به اقدام اخیر فرانسه به بستن سفارتخانه خود در آنکارااشاره کرد.
نقش عبداللهگولن
لازم به ذکراست که رسانه های صهیونیستی قبلا بارها به روابط نزدیک و صمیمانه عبدالله گولنرهبر جنبش “حزمت” که دولت ترکیه او را به دست داشتن در کودتای نظامی دراین کشور متهم کرده، اشاره کرده اند.
روزنامه میکورریشون در گزارشی مفصل در چهارم ژانویه سال 2014 به این مساله پرداخت و فازیت ربیناخبرنگار صهیونیستی در این گزارش تاکید کرد که جنبش حزمت روابط نزدیک و خوبی بانهادهای آکادمیک رژیم صهیونیستی در تل آویو و وزارت خارجه این رژیم دارد و علاوهبر این، رهبران این حزب بارها به فلسطین اشغالی سفر کرده اند.
در این گزارشذکر شده است که شماری از رهبران حزب حزمت در فلسطین اشغالی درس خوانده اند که یکیاز آن ها کریم بالتیش سردبیر مجله “ “TurkishReview است که روزنامه میکور مصاحبه ای نیز با ویانجام داده است.
فازیت تصریحکرد که گولن بارها از مواضع مثبت خود در قبال یهودیان سخن به میان آورده و اعلامکرده که شیفته آنان است و یک بار نیز در صفحه شخصی خود در اینترنت نوشته بود که یهودیانیک درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند اما با این وجود 32 درصد از جوایز نوبل راتاکنون کسب کرده اند.
فازیت همچنینتصریح کر که گولن روابط نزدیکی نیز با مراجع بزرگ یهود دارد و با باکشی دورونخاخام ارشد سابق یهودیان شرقی نیز دیدارکرده است.