شنبه 03/می/2025

افزایش بی رویه قیمت کالاهای مصرفی در الخلیل همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان

یکشنبه 7-اکتبر-2007

  با آغاز ماه مبارک رمضان قیمت مواد مصرفی در استان الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری به طور بی سابقه ای افزایش یافته و این مساله اسباب نگرانی اقشار کم در آمد ساکنان این منطقه و کارگران بیکار شده است و این افراد قادر به خرید ما یحتاج خود نیستند.

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین، از جمله موادی که قیمت  آنها افزایش یافته است می توان به سبزیجات، میوه جات، آرد، شکر، برنج، مرغ و تخم مرغ، شیرینی جات، مواد سوختی، نان و دیگر وسایل ضروری اشاره کرد.

“ام ایمن” یکی از شهروندان ساکن شهرک “السموع” می گوید که وی به امید مناسب بودن قیمت ها در الخلیل، برای خرید برخی از وسایل ضروری به این منطقه آمده بود، اما در کمال تعجب دید که قیمت ها به شدت افزایش یافته و همه چیز گران شده است.

وی خاطر نشان کرد که قیمت مرغ و گوشت و سبزیجات به طور سرسام آوری افزایش یافته و در حالیکه کل درآمد ماهیانه وی به 400 شیکل نمی رسد، قیمت هر کیلو مرغ در ماه رمضان 14 شیکل افزایش یافته است.

“محمد علی” یکی از معلمان این شهرک نیز می گوید: من تمام حقوق یک ماه را برای خرید وسایل مورد نیاز در ماه مبارک رمضان پس انداز کردم، اما ناگهان دیدم که قیمت مواد مورد نیاز مانند سبزیجات و به ویژه گوجه فرنگی، سیب زمینی، کلم پیچ و بادمجان به طور بی سابقه ای تا 30% افزایش یافته است.

وی در ارتباط با افزایش قمیت گوشت و مرغ نیز می گوید: وقتی خواستم مقداری گوشت بخرم دیدم که قمیت هر کدام از این اقلام نیز تا 10 “شیکل” افزایش یافته است و من قادر به خرید آنها نیستم.

وی افزود: حقوق ماهیانه ما تا حدی است که فقط کفاف خرید مواد غذایی مورد نیازمان را می کند و دولت غیر قانونی سلام فیاض علی رغم افزایش قیمت ها، حقوق ما را افزایش نداده و همین مساله باعث شده است که ما در تهیه وسایل مورد نیاز خود با مشکل مواجه شویم. وی ابراز امیدواری کرد که دولت غیر قانونی فیاض با درک اوضاع معیشتی آنها، حقوق آنها را افزایش دهد.

“محمد” یکی دیگر از شهروندان الخلیل که به شغل شیرینی پزی مشغول است در توصیف این وضعیت تاکید می کند که قیمت شیرینی جات در این ماه تا حد زیادی افزایش یافته و به عنوان نمونه قیمت یک کیلو “کنافه” از 24 شیکل به 28 شیکل افزایش یافته و قیمت “قطایف” و مواد مورد نیاز برای پخت آن نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است.

اما نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که همزمان با این افزایش قیمت ها، شهروندان الخلیل از باز کردن مغازه های واقع در بخش قدیمی این شهر که به بیش از 2800 باب مغازه می رسد، محروم شده اند و علی رغم تلاش های صورت گرفته برای بازگشایی این مغازه ها، به دلیل کنترل نظامیان اشغالگر بر این منطقه، شهروندان الخلیلی قادر به بازگشایی این مغازه ها نیستند و این منطقه به حالت نیمه تعطیل درآمده است.

نظامیان اشغالگر علاوه بر این، مانع از رسیدن شهروندان الخلیل به حرم ابراهیمی شده و تدابیر شدیدی را در این زمینه اتخاذ می کنند و برخی اوقات نیز به منظور تفتیش افراد، آنها را مجبور می کنند که از درهای مجهز به سیستم های الکترونیکی وارد حرم شوند.

برخی از اقتصاد دانان، علاوه بر تاثیر محاصره تحمیلی علیه اراضی اشغالی 1967م. و ممانعت از ورود کالاهای نوار غزه به کرانه باختری و نیز واردات برخی کالاهای گران کشورهای دیگر، این افزایش قیمت ها را با اقتصاد رژیم صهیونیستی مرتبط می دانند.

این وضعیت، ساکنان استان الخلیل و به ویژه اقشار کم درآمد این استان را تحت فشار قرار داده و همزمانی بازگشایی مدارس با آغاز ماه مبارک رمضان بر وخامت این وضعیت افزوده است.

اما مساله مهمتری که عامل اصلی نابسامانی اوضاع اقتصاد و گرانی بیش از حد کالاهای مورد نیاز مردم در استان الخلیل شده است، دستور دولت غیر قانونی فیاض درباره انحلال موسسات خیریه استان الخلیل و دیگر شهرهای کرانه باختری است. این مساله باعث ایجاد نگرانی در میان اقشار مستضعف این منطقه شده و به یکباره دست آنها را از دریافت کمک های نقدی و غیر نقدی و نیز کمک های غذایی این موسسات کوتاه کرده است.

لینک کوتاه:

کپی شد