یکشنبه 04/می/2025

گزارش ناظر دولت صهیونیستی آتش اختلافات سیاسی اسرائیل را شعله ور کرد

دوشنبه 9-می-2016

درز برخی از مفاد پیش نویس گزارش “یوسف شبیر” ناظر دولتاسرائیل در مورد جنگ 51 روزه غزه در سال 2014 به بروز اتهامات متقابل میان سرانرژیم صهیونیستی انجامید.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این اقدام پس از آن صورت گرفتکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر “اسرائیل” موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیلرا به ناکامی و درماندگی در تحقق بخشیدن به اهداف این جنگ متهم کرد.

منابع آگاه اعلام کردند که در این پیش نویس از بنیامین نتانیاهونخست وزیر و موشه یعلون وزیر جنگ و بینی گانتس رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیلبه شدت انتقاد به عمل آمده است.

پیگیران این پیش نویس می گویند که نتانیاهو و یعلون و گانتس در تمامیمراحل جنگ به تنهایی تصمیم گیری کرده اند و هیچ مشورتی با کابینه امنیتی اسرائیل نکردهاند و وزیران کابینه امنیتی را در جریان جزییات این جنگ قرار نداده اند.

این گزارش از دولت اسرائیل به خاطر بی اعتنایی به تهدیدات ناشی ازتونل های گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”به شدت انتقاد کرد.

یوسف شبیر در این گزارش همچنین از ارتش اسرائیل به خاطر عدم آمادگیکافی اش برای مقابله با تونل های عملیاتی گردان های شهید عزالدین قسام انتقاد کردهاست.

نزدیکان نخست وزیر و وزیر جنگ و رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیلاین گزارش را غیر جدی خوانده و از ناظر دولت صهیونیستی به شدت انتقاد کرده و مدعیشدند که یوسف شبیر در کارهایی که به او مربوط نمی شود دخالت می کند.

برخی شخصیت های نزدیک به نتانیاهو ضمن مخالفت با این گزارش تاکید کردند که این گزارش رنگ و بوی سیاسی دارد، این اقدام در حالیصورت می گیرد که نتانیاهو این گزارش را سیاسی و بی ارزش خواند.

در پی این واکنش ها، یوسف شبیر تاکید کرد:« تمامی گزارش های تهیهشده در دفترش مبتنی بر واقعیت ها است.»

از سوی دیگر، نویسنده و کارشناس مسائل اسرائیل گفت که آنچه در حال حاضر رخ میدهد یک منازعه میان احزاب سیاسی رژیم اشغالگر قدس به شمار می رود.

دکتر حاتم ابوزایده افزود که هنوز زمان اظهار نظر در مورد آیندهدولت اسرائیل فرا نرسیده است.

وی خاطرنشان ساخت که کاملا طبیعی است که برخی رهبران احزاباسرائیلی از این اختلافات در جهت طرح خود به عنوان جایگزین بهره برداری کنند واینگونه وانمود کنند که نسبت به رهبری فعلی دولت اسرائیل از توان و قدرت بالایی برایمقابله با جنبش های مقاومت اسلامی حماس و حزب الله برخوردارند.

وی خاطرنشان ساخت که سقوط دولت تندروی نتانیاهو به خاطر ایناتهامات دور از ذهن است.

آویگدور لیبرمن رئیس حزب “اسرائیل خانه ما” سران کابینه نتانیاهو را به درماندگیو مسئولیت گریزی متهم کرد.  

وی با بیان اینکه رفتار نتانیاهو موجب شکست ارتش اسرائیل در اینجنگ، خواستار انحلال کابینه وی شد.

از سوی دیگر، گدعون ساعر که در زمان جنگ 51 روزه غزه وزیر امورداخلی اسرائیل بود در صفحه خود بر روی شبکه اجتماعی تویتر نوشت:« پس از گذشت کمتراز یک ماه از زمان پایان این جنگ از فعالیت های سیاسی کناره گیری کردم، زیرااسرائیل در این جنگ شکست خورد و انکار واقعیت به هیچ وجه ابزار خوبی نیست.»

از سوی دیگر، یک نویسنده و کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت کهاین اتهامات در چارچوب اختلافات سیاسی میان احزاب قابل تفسیر است.

مامون ابوعامر تصریح کرد که این اتهامات نمی تواند آینده کابینهاسرائیل را تعیین کند.

وی یادآور شد که امکان دارد نتانیاهو در پی صدور گزارش نهاییناظر دولت اسرائیل کمیته ای را برای بررسی نقاط ضعف کابینه اش تشکیل دهد.
لازم به ذکر است که ارتشاسرائیل در تابستان سال 2014 دست به یک حمله گسترده به منطقه نوار غزه زد و درجریان آن شمار زیادی از فلسطینیان را به خاک و خون کشید و هزاران باب خانه را باخاک یکسان کرد، نیروهای مقاومت در جریان این جنگ با اجرای عملیات های سلحشورانهدرس فراموش نشدنی به دشمن صهیونیستی دادند؛ به نحوی مبارزان گردان های شهیدعزالدین قسام تاکتیک جدیدی را به اجرا گذاشتند و آن هم استفاده از تونل هایعملیاتی بود، این تونل ها همچنان خواب راحت را از چشمان مقامات نظامی و سیاسی اسرائیلربوده است. اشغالگران صهیونیست برایپیدا کردن این تونل ها همچنان به حفاری های خود در منطقه مرزی باریکه غزه باسرزمین های اشغالی 1948 ادامه می دهند، ارتش اسرائیل برای این کار از حفاری هایغول آسا استفاده می کند.

لینک کوتاه:

کپی شد