چهارشنبه 30/آوریل/2025

تحرکات منطقه ای برای تعیین جاشین عباس

چهارشنبه 1-ژوئن-2016

طرف های فلسطینی و منطقه ای در تلاش برای تعیین جانشینمحمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هستند و آنگونه که از اخبار و گزارش هاپیداست مروان برغوثی رهبر اسیر جنبش فتح در زندان های رژیم صهیونیستی و محمد دحلانرهبر سابق و برکنار شده این جنبش گزینه های اصلی جانشینی عباس هستند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، نداو شرگای خبرنگارروزنامه اسرائیل الیوم اظهار داشت که مروان برغوثی آنگونه که همسرش اعلام کردهاست، قصد نامزد شدن برای انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان را دارد و از حمایتبسیاری از رهبران بلند پایه فتح برخوردار خواهد بود و بسیاری او را نلسون ماندلایفلسطین می دانند.

شرگای در ادامه افزود که برغوثی اخیرا موضع خود برای گسترشدامنه انتفاضه مردمی که با موضع حماس نیز همخوانی داشت را اعلام کرد که این میتواند پیام اعتراضی به سیاست های کنونی تشکیلات خودگردان و محمود عباس باشد.

برغوثی در طرح خود خواستار توقف همکاری امنیتی با دشمن صهیونیستی شده و راهکار مذاکرات سازشبا این رژیم را مورد حمله قرار داده است زیرا این مذاکرات بی نتیجه بوده و راه بهجایی نخواهد برد و مانعی بر سر راه آزادی فلسطین خواهد بود. برغوثی در تشریح طرحخود صرفا به سخن گفتن از چارچوب های قانونی و قطعنامه های سازمان ملل اکتفا کردهاست.

از سوی  دیگر، یوسیمیلمان تحلیلگر امنیتی روزنامه عبری زبان معاریو نیز به نقل از گزارش های برخیمنابع غربی تصریح کرد که رژیم صهیونیستی تماس هایی با طرف های منطقه ای در رابطهبا کنار گذاشتن محمود عباس و انتصاب محمد دحلان به جای او برقرار کرده است کهکشورهای امارات، مصر و اردن نیز در این تماس ها و رایزنی ها شرکت داشته اند و اینطرف ها نسبت به احیای روند مذاکرات سازش بین طرفین فلسطینی و صهیونیستی ابرازامیدواری کرده اند.

میلمان که از شخصیت های نزدیک به نهادهای امنیتی رژیمصهیونیستی است، تاکید کرد که دحلان پس از به قدرت رسیدن حماس در باریکه غزه در سال2007 در امارات ساکن شده است. او قبلا رئیس سرویس های امنیتی فلسطینی بود و موفقبه اخذ تابعیت صربستان در مقابل گسترش نفوذ خود در داخل جنبش فتح و برقراری روابطخوب و نزدیک با رهبران مصر، اردن و امارات شده است.

این تحلیلگر امنیتی صهیونیستی اظهار داشت که این تماس ها ورایزنی ها در حالی صورت گرفته است که رژیم صهیونیستی کاملا به این قناعت رسیده استکه عباس شخصا از سمت خود  استعفا نخواهدداد و اظهارات پیشین او در مورد واگذاری ریاست تشکیلات خودگردان صحت ندارد. البتهاین راهم باید گفت که در مرحله اول بازگشت دحلان به فلسطین، او  قرار است رئیس پارلمان و پس از آن رئیس تشکیلاتخودگردان شود و در نهایت به رهبری جنبش فتح برسد هرچند رژیم صهیونیستی تمایل داردکه احمد قریع (ابو علاء) از رهبران قدیمی جنبش فتح و مسئول مذاکرات مخفیانه با اینرژیم که در نهایت به امضای معاهده اسلو در سال 1993 انجامید، رئیس آینده تشکیلاتخودگردان باشد.

وی در پایان مدعی شد که دحلان با حماس آشتی خواهد کرد امامصر چندین شرط برای این آشتی تعیین خواهد کرد که مهم ترین آن ها توقف فعالیت نظامیاین جنبش علیه رژیم  صهیونیستی در باریکهغزه و توقف همکاری با گروه های اسلامگرا در سینا می باشد  اما با این حال نمی توان نادیده گرفت که دحلانیک رهبر ضعیف است، زیرا او به فساد مالی متهم است و با سازمان اطلاعات رژیمصهیونیستی روابط نزدیکی دارد و از محبوبیت چندانی در میان فلسطینیان برخوردارنیست.

لینک کوتاه:

کپی شد