چهارشنبه 30/آوریل/2025

استقبال حماس از میانجیگری ترکیه در پرونده نظامیان اسیر صهیونیستی

چهارشنبه 23-نوامبر-2016

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی”حماس” تاکید کرد که این جنبش از میانجیگری ترکیه در پرونده نظامیاناسیر صهیونیستی استقبال می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خلیل حیه درگفتگو با شبکه ماهواره ای الاقصی تصریح کرد که هیچ گونه میانجیگری واقعی برای تحققمبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی صورت نگرفته است، اما این جنبش از اعلام آمادگیرجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای میانجگیری در ماجرای مبادله اسرای فلسطینیبا نظامیان اسیر حماس در نوار غزه استقبال کرد.

حیه ضمن تاکید بر قدردانی حماس از موضع اردوغاندرباره میانجیگری در زمینه مبادله اسرا تصریح کرد که این موضع به منزله حمایت ازملت فلسطین و هزاران اسیر فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی است.

وی با اشاره به اینکه «ما علاقه ای به اسیرکردن نظامیان اسرائیلی نداریم، اما راهی جز این برای آزادی اسرای مان نمی بینیم»اظهار داشت که موفقیت میانجیگری ترکیه در ماجرای مبادله اسرا، نیازمند این است کهمقامات صهیونیستی از اظهار بی توجهی به پرونده نظامیان اسیر صهیونیستی دست بردارندو به مفاد قرارداد قبلی مبادله اسرای “وفاداری به آزادگان” پایبندباشند.

خلیل حیه تصریح کرد که پیروزی هر گونه تلاشیبرای امضای قرارداد جدید مبادله اسرا منوط به آزادی آن دسته از اسرای آزاد شدهفلسطینی است که در جریان مبادله وفاداری به آزادگان از زندان های صهیونیستی آزادشده بودند، اما رژیم صهیونیستی دوباره آنها را بازداشت کرده است.

وی افزود مصر رویکرد جدیدی برای تعامل متفاوتبا نوار غزه دارد و حماس از این اقدامات مصر استقبال می کند و خواهان بازگشایی هرچه سریعتر گذرگاه رفح و توسعه آن برای تبدیل به یک گذرگاه تجاری است.

حیه همچنین با اشاره به اینکه تمامی طرف های فلسطینیدر نوار غزه آماده همکاری با طرح های مصر برای کاهش شدت محاصره غزه هستند، تصریحکرد که غزه تنها می تواند پشتوانه و منبع امنیت و ثبات مصر باشد و به همه ثابتکرده است که به برادران عرب و مسلمان خود وفادار است و ما اجازه رسیدن هیچ گونهآزار و اذیتی به برادران خود را نخواهیم داد.

وی افزود مصر وضعیت نوار غزه را درک کرده است ومی داند که رژیم صهیونیستی درصدد نهادینه کردن محاصره غزه علیه غزه است و تشکیلاتخودگردان هم توجهی به اوضاع باریکه غزه ندارد و همین مساله باعث شده است که قاهرهخود طرح جدیدی را ارائه دهد و ما ضمن قدردانی از مصر، خواستار کاهش درد و رنج غزههستیم.

این عضو دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که حماساز سفر هیات های اقتصادی و تجاری و رسانه ای از نوار غزه به مصر حمایت کرد و تاکیدنمود که از سر گیری روابط تجاری میان نوار غزه و مصر بازتاب مثبتی بر روی ملتفلسطین و همچنین ملت مصر خواهد داشت.

تداوم انتفاضه

خلیل حیه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کردکه انتفاضه قدس همچنان ادامه دارد و نیازمند راهبرد مشترک طرف های فلسطینی است وحماس همچنان به حمایت از این مساله ادامه می دهد.

وی همچنین از سرویس های امنیتی تشکیلاتخودگردان خواست که دست از سر مقاومت و ملت فلسطین در کرانه باختری بردارند.

حیه تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختریرا یکی از ابزارهای حفظ امنیت دشمن صهیونیستی توصیف کرد و تاکید نمود که مقابله بادشمن نیازی به کسب اجازه از کسی ندارد و باید با تمام ابزارهای موجود با آن مقابلهنمود.

وی قانون صهیونیستی ممنوعیت پخش اذان در قدس واراضی اشغالی سال 1948 فلسطین را تصمیمی نژاد پرستانه، غیر اخلاقی و انسانی توصیفکرد و گفت فشار رژیم صهیونیستی بر احساسات اسلامی و مسیحی فلسطینیان نتایج ناگواریبرای این رژیم در بر خواهد داشت و رژیم صهیونیستی از سرگرم بودن امت به مسائل دیگرو همکاری تشکیلات خودگردان با خود برای تصویب این قانن استفاده کرد.

دیوار عین حلوه

خلیل حیه ضمن تاکید بر مخالفت حماس با احداثدیوار در اطراف اردوگاه های آوارگان فلسطینی در لبنان تاکید کرد که این اقدام درمیان کشورهای میزبان آوارگان فلسطینی بی سابقه بود و مراجع لبنانی باید هر چهسریعتر جلوی آنرا بگیرند.  

کنگره سراسری جنبش فتح

این رهبر برجسته جنبش حماس ضمن آرزوی موفقیتبرای جنبش فتح در برگزاری هفتمین کنگره سراسری خود و مفید مند برای آرمان فلسطین ومقاومت آن، بر لزوم پایان یافتن 25 سال اشغالگری رژیم صهیونیستی اخیر تاکید کرد.

ویافزود این کنگره باید شاهد وحدت موسسات فلسطینی بر اساس اصل مشارکت و نه حذف طرفهای دیگر باشد و بر روی اتخاذ راهبرد توافقی در برابر رژیم صهیونیستی توا فق شود.

لینک کوتاه:

کپی شد