هزاران بیمار فلسطینیساکن نوار غزه به خاطر محرومیت از سفر درمانی به خارج در اثر محاصره ظالمانه رژیموصهیونیستی در 10سال گذشته و کمبود شدید امکانات پزشکی و درمانی در داخل نوار غزهبا خطر مرگ روبرو هستند.
محاصره10 ساله نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی و سه جنگ تجاوزکارانهآن علیه این منطقه در فاصله سالهای 2008 تا 2014 وضعیت خطرناک و نگرانکنندهایرا در نوار غزه ایجاد کرده است.
آمارها، نرخ بیکاری در غزه را بیش از 40 درصد نشان میدهد. بیش از یکمیلیون نفر از مردم غزه نیز با کمکهای آژانس امدادرسانی وکاریابی پناهجویانفلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد(اونروا) و بنیادهای اسلامی و بینالمللی امرارمعاش میکنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از غزه، حدود 53 درصد از بیماران در غزه- کهعمدتا از بین زنان و کودکان هستند – به بهانههای واهی امنیتی موفق به دریافت مجوزعبور از گذرگاه بیت حانون (ایرز) از رژیم صهیونیستی برای پیگیری روند درمان خود درخارج نشدهاند. این تعداد بالای بیماران نشان دهنده وضعیت اسفباری است که مردم تحتمحاصره غزه با آن دست و پنجه نرم میکنند.
«امجد الشوا» مسئول هماهنگی گروه اجتماعی«شبکه سازمانهای محلی» در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که بیماران فلسطینی درداخل نوار غزه با وضعیت بسیار خطرناکی روبرو هستند و رژیم صهیونیستی برای خروج اینافراد از نوار غزه و انتقال به بیمارستانهای کرانه باختری و مناطق اشغالی سال 1948 قوانین سختگیرانهای اعمال میکند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این سختگیریها، بیماران با مشکل حاد قطعیبرق نیز روبرو هستند که به پایین آمدن سطح خدمات درمانی در بیمارستانهای غزه وافزایش مشکلات بیماران منجر است. سه جنگ پیاپی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه باعثاز بین رفتن بخش عمدهای از تجهیزات پزشکی بیمارستانهای نوار غزه یا عدم کارآییمناسب آنها شد.
«عائد یاغی» مدیر مرکز «امداد پزشکی» نیز دراین باره توضیح داد که بخش بهداشت و درمان در غزه با کمبودهای زیادی در زمینهلوازم پزشکی و دارو مواجه است و این مساله تاثیرات منفی زیادی بر زنده ماندنبیماران به ویژه کودکان داشته است.
وی هشدار داد که اسرائیل هر بار به بهانههای مختلف از جمله در مناسبتهاو عیدهای یهودی، در مسیر درمان بیماران اهل غزه سنگ اندازی میکند و اخیرا نیزمانع از سفر بیش از نیمی از آنها به خارج غزه شده است.
این مسئول بخش امداد افزود: برخورداری از بهداشت و آموزش مناسب جزوحقوق اولیه هر انسانی است و همه قوانین و پیمانهای بینالمللی بر این حق تاکید میکننداما فلسطینیها از آن محروم شدهاند و کسی در دنیا توجهی به آنها نمیکند.
هفته پیش به مناسبت روز جهانی بهداشت، مردم نوار غزه در اعتراض بهتداوم محاصره این منطقه از سوی رژیم صهیونیستی، بار دیگر در مقابل مقر سازمانعلمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در سرزمینهای اشغالی تجمع کردند و ازمجامع جهانی خواستند که به مسئولیتهای خود برای پایان دادن به اشغال این منطقهعمل کند.
بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه در اوضاع فاجعه باری زندگی میکننداما مدعیان حقوق بشر دنیا در طول یک دهه گذشته گوش خود را بر فریاد مظلومیت آنهابستهاند.
رژیم صهیونیستی از زمان پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) درغزه در سال 2007(86ش) این منطقه را با حدود 2 میلیون جمعیتتحت محاصره قرار داده که ادامه آن میتواند به انفجار اوضاع نه فقط در داخل غزهبلکه در مناطق دیگر بیانجامد.
منبع :جمهوری اسلامی ، 24/01/1396