ششمين كنفرانس بينالمللي حمايت ازانتفاضه فلسطين صبح روز سهشنبه و با حضور مقام معظم رهبري، رؤساي سه قوه و هيئتهايياز 80 كشور جهان در سالن اجلاس سران برگزار شد.
ششمين كنفرانس بينالمللي حمايت ازانتفاضه فلسطين صبح روز سهشنبه و با حضور مقام معظم رهبري، رؤساي سه قوه و هيئتهايياز 80 كشور جهان در سالن اجلاس سران برگزار شد. سخنراني رهبر انقلاب در مراسمافتتاحيه از سوي رسانههاي منطقهاي و فرامنطقهاي مثل خبرگزاري فرانسه، شينهوايچين، بيبي سي، المنار لبنان و الجزيره انعكاس داده شد و حتي الجزيره بخشهايي ازاين سخنراني را به صورت زنده پخش كرد. رهبر انقلاب بعد از اشاره به تاريخ پرمصيبتفلسطين و رنجي كه بر اين ملت رفته، به شرايط فعلي منطقه پرداخت و بر اين نكته مهمانگشت گذاشت كه بحرانها و ناآراميهاي موجود در منطقه باعث رشد جرياني براي كمرنگكردن حمايت از فلسطين و آرمان مقدس آزادي قدس شده است. اين جريان براي كمرنگ كردنموضوع فلسطين اصل مقاومت را با طرح پرسش و ترديدهايي مورد هجوم قرار داده و بههمين جهت هم رهبر انقلاب در سخنراني خود لازم ديده با پاسخ به پرسشها و ترديدهاياين جريان، معلوم كند كه مقاومت در مقابل سازش تنها گزينه و راه ممكن براي حلمسئله فلسطين است.
اين پاسخگويي رهبر انقلاب از دو جهتقابل توجه است؛ جهت نخست عبارت از شرايط فعلي در منطقهاست كه به بهانه جنگها ودرگيريهاي فعلي، يك نوع همگرايي مخفي يا آشكار بين برخي از كشورهاي منطقه بارژيم صهيونيستي به وجود آمده است. سخنرانيهاي اخير وزراي خارجه تركيه و عربستانسعودي در كنفرانس امنيتي مونيخ مثال بارز اين همگرايي است كه به طور كامل نسخهبدلي از سخنراني يكي از دشمنان شاخص ملت و آرمان فلسطين، آويگدور ليبرمن وزير دفاعرژيم صهيونيستي بود. اين همگرايي باعث شده آن كشورها در مراسمي مثل كنفرانس امنيتيمونيخ به جاي جلب توجه جهاني به موضوع فلسطيني، درگيريهاي منطقهاي را دستمايهطرح موضوعات موهوم مثل درگيريهاي فرقهاي يا طايفهاي كنند كه نه به نفع كشورخودشان است و نه گرهي از مشكلات منطقه حل ميكند. اين همگرايي و همدستي پنهاني درحالي اتفاق ميافتد كه رژيم صهيونيستي شهركسازي غيرقانوني خود در بيت المقدس رابا وجود قطعنامه 2234 و مخالفت جهاني با اين اقدام از سر گرفته و با دادن 18 ماهحبس به جاي 20 سال، به الور آزاريا جايزه ميدهد كه با خونسردي تمام يك فلسطينيزخمي را با شليك گلوله مستقيم به سرش به قتل رساند. شايد به دليل همين همگرايي استكه حالا بنيامين نتانياهو، نخستوزير رژيم صهيونيستي، مدعي ميشود كه اعراب ديگرما را دشمن خود نميدانند و ليبرمن در كنفرانس امنيتي مونيخ به جاي دفاع از رژيمخود و دغدغههاي آن، خود را مدافع آل سعود نشان ميدهد.
وجه ديگر از جهت سياست منطقهايدونالد ترامپ، رئيسجمهور امريكا، قابل طرح است كه با بيان مواضعي مثل عدم اعتقادبه راه حل دو ملت دو دولت يا انتقال سفارت امريكا در رژيم صهيونيستي از تلآويو بهبيتالمقدس، خط قرمزهايي را زير پا گذاشته كه در مقايسه با اسلافش سابقه نداشتهاست. اسلاف ترامپ و حتي فردي تندرو افراطي مثل جورج بوش پسر هم دست كم ظاهرسازي رارعايت ميكردند و اين دو خط قرمز را رعايت ميكردند تا اصل روند سازش از اسلو بهاين سو حفظ شود. حالا ترامپ با بيان اين مواضع مستقيم به روند سازش شليك كرده وظاهرسازيهاي قبلي واشنگتن را كنارزده تا معلوم شود كه امريكا در اين دو دهه ونيم اخير بعد از پيمان اسلو هيچ گاه به دنبال تشكيل دولت فلسطيني نبوده و تنهابراي حفظ منافع رژيم صهيونيستي بوده كه روند سازش را دنبال كرده است. حالا كه رژيمصهيونيستي با شهركسازيها در شرق بيت المقدس به دنبال بلعيدن كامل اين شهر است،به نظر ميرسد كه واشنگتن هم به كمك اين رژيم آمده و با همدستي همان كشورهاي بهظاهر دوستنماي فلسطينيها به دنبال طرح نسخهاي متفاوت از اسلو است. ايوب قرا،وزير مشاور در كابينه رژيم صهيونيستي، در همين جهت است كه از انتقال دولت فلسطينيبه غزه سينا به جاي كرانه باختري ميگويد كه گويا در ديدار اخير ترامپ و نتانياهومطرح شده است. اين طرح چيزي نيست جز اشغال كامل كرانه باختري توسط رژيم صهيونيستيو تسليم تمام و كمال بيت المقدس به اين رژيم. اين طرح بيشك و ترديد به معناينابودي كامل فلسطين است كه در برابر آن چارهاي جز توسل به مقاومت نيست كه در حالحاضر و در قالب انتفاضه سوم در جريان است. به همين جهت است كه رهبر انقلاب درسخنراني افتتاحيه خود توجه خاصي به پاسخ به آن پرسشها و برجسته ساختن ماهيتمقاومت داشته چرا كه در شرايط فعلي، با مقاومت و حمايت يكپارچه از انتفاضه سوم استكه ميتوان مقابل چنين طرح خطرناكي عليه فلسطين و آرمانهاي آن ايستاد.
منبع : روزنامهجوان ، رحمان نعيمي ، 03/1395