چهارشنبه 30/آوریل/2025

تشریح محتوای مذاکرات هیات حماس با مقامات مصری

چهارشنبه 14-ژوئن-2017

یک عضو دفترسیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که اصل بر این است که حماس ومصر روابط طبیعی و قوی با هم داشته باشند؛ چرا که این جنبش حافظ پروژه ملی فلسطینو پروژه قومیتی عربی در بر ابر رژیم اشغالگر قدس و حامیان آن است و اصولا بایدراهبردهای مصر و حماس همسو با هم باشند.

به گزارش مرکزاطلاع رسانی فلسطین، صلاح بردویل در تشریح محتوای مذاکرات هیات رهبران حماس بهریاست “یحیی سنوار” رهبر دفتر سیاسی در نوار غزه خاطر نشان کرد که هیاتحماس در جریان دیدارهای خود با مسئولان مصری پرونده های مختلف مورد اهتمام دو طرفاز جمله؛ نیازهای امنیتی را مورد بررسی قرار دادند تا زمینه کنترل مرزهای مشترکغزه با مصر فراهم شود. مساله تونل های زیرزمینی در مناطق مرزی غزه و مصر دیگرمساله ای بود که در این دیدارها مورد بحث قرار گرفت و تاکید شد که تا زمانی کهزمینه واردات رسمی کالاها از طریق گذرگاه ها فراهم نشود، امکان نابودی کامل اینتونل ها وجود ندارد. طرفین در عین حال اعلام کردند که تونل ها مساله پیچیده ودوبعدی هستند که امکان دارد به امنیت و جامعه فلسطینی ضربه بزنند و طرف فلسطینی هاهم با وجود آنها موافق نیست. طرفین همچنین مساله گذرگاه رفح و بازگشایی دایمی آن،واردات کالا به غزه و حل مشکل برق این منطقه را مورد بررسی قرار دادند.

بردویل تصریحکرد که طرف مصری در این دیدارها با لحن صریح تری صحبت کرد و وعده هایی دربارهبهبود اوضاع معیشتی غزه ارائه داد و ما امیدواریم که این وعده ها در آینده نزدیکبه واقعیت تبدیل شوند.

این رهبر حماسدر ادامه اعلام کرد که هیات حماس در جریان سفر اخیرش به قاهره دیدارهایی را نیز باجریان وابسته به “محمد دحلان” عضو برکنار شده کمیته مرکزی جنبش فتح ورهبران این جریان در قاهره برگزار کرد و در جلسات مختلف، طرحی را به منظور احیایکمیته همبستگی که به منظور بسترسازی برای مصالحه اجتماعی و تلطیف اوضاع و ارائهکمک های انسانی مشترک تشکیل شده بود، تدوین کردند.

صلاح بردویلهمچنین اعلام کرد که هیات های دو طرف همچنین طرحی را برای مصالحه اجتماعی واقعیوضع کردند و احتمال می رود که این طرح مقدمه ای برای آشتی گسترده تر باشد که تمامیطرف ها در داخل جنبش فتح و حتی خود محمود عباس را هم شامل شود.

وی افزودموافقت رژیم صهیونیستی با درخواست تشکیلات خودگردان برای کاهش میزان برق ارسالی بهباریکه غزه، مجازات جدیدی است که علیه نوار غزه اعمال می شود، اما نخواهد توانستباعث ایجاد آرامش و ثبات در منطقه شود و تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.

بردویل در عینحال تصریح کرد که طی هفته های گذشته تماس های زیادی از سوی طرف های بین المللی باجنبش حماس درباره بحران های انسانی موجود در باریکه غزه برقرار شده است و این طرفها ایده های مختلفی برای بهبود وضعیت برق این منطقه ارائه کرده اند.

این رهبربرجسته حماس خاطر نشان کرد که ما از اظهارات بر خی مسئولان کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس علیه جنبش حماس تعجب می کنیم، اما این موج، واقعی نیست، بلکه منفعلانه است؛چرا که وقتی عربستان لیستی (از تروریست ها) را به قطر تحویل داد، هیچ نامی ازفلسطینی ها یا اعضای حماس و حتی نام هیچ موسسه فلسطینی به چشم نمی خورد و ما برهمین اساس می گوییم که این موج واقعی نیست، بلکه ناشی از ان تاثیرپذیری برخی اشخاصیا نظرات اجتهادی محکوم برخی افراد است و شاید هم خیلی زود در نتیجه فشارهای مردمیاین مواضع پس گرفته شود.

بردویل دربارهروابط حماس با جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها نیز اظهار داشت که این مساله بهحمایت از مساله فلسطین و مقاومت بستگی دارد و این روابط در معرض فراز و نشیب هایمتاثر از شرایط منطقه ای و سیاسی قرار می گیرند. ایران حمایت های بزرگی از مقاومتفلطین و به ویژه جنبش حماس انجام داده است، اما این حمایت ها تحت تاثیر بحرانسوریه و مواضع حماس که کاملا مخالف موضع ایران بود و سوء تفاهم های زیادی ایجادکرد، کاهش یافت و اصل بر این بود که چنین اتفاقی نیفتد؛ چرا که ما در موضع سیاسیخودمان آزاد هستیم.

لینک کوتاه:

کپی شد