چهارشنبه 30/آوریل/2025

سنوار از کوچه های اردوگاه خان یونس تا رهبری حماس در غزه

سه‌شنبه 21-فوریه-2017

یحیی سنوار فرد غریبه ای در عرصه فلسطین نبود و تاریخ طولانی و سال های اسارتدراز مدت وی و نیز فعالیت های مبارزاتی برای همگان شناخته شده بود و همین مساله اورا تبدیل به شخصیتی شناخته شده و آشنا برای عرصه های امنیتی و سیاسی نوار غزه کرد.

یحیی سنوار؛ نامی است که این روزها به شدت مقامات و روزنامه های صهیونیستی رابه خود مشغول کرده است؛ به ویژه پس از آنکه وی به عنوان رهبر حماس در نوار غزه وجانشین اسماعیل هنیه نایب رئیس فتر سیاسی این جنبش انتخاب شد.

روزنامه صهیونیستی “معاریو” در همین راستا اعلام کرد که سرویس هایامنیتی رژیم صهیونیستی تمام اهتمام خود را بر روی بررسی اهداف غیر علنی سنوار درقبال رابطه با رژیم صهیونیستی و پرونده آرام سازی اوضاع و نظامیان اسیر صهیونیستدر باریکه غزه متمرکز کرده است.


تولد و رشد سنوار

سنوار در سال 1962 در اردوگاه آوارگان فلسطینی خان یونس است و اصالتا اهل شهر مجدلدر عسقلان واقع در اراضی اشغالی سال 1948 فلسطین است و خانواده وی بعدها به اردوگاهخان یونس مهاجرت کرده بودند.

وی تحصیلات دوران کودکی خود را در مدارس اردوگاه خان یونس پشت سر گذاشت و پس ازاتمام دوره دبيرستان در مدرسه پسرانه خان یونس، در رشته زبان و ادبیات عربی وارد دانشگاهاسلامی غزه شد و پنج سال عضو شورای دانشجویی این دانشگاه و در عین حال،  دبیر انجمن هنری و نیز انجمن ورزشی آن بود و پساز یک دوره که نایب رییس شورای دانشجویی بود، رییس این شورا هم شد.

پس از آزادی سنوار از زندان های رژیم صهیونیستی، وی تبدیل به یکی از رهبرانبرجسته این جنبش در غزه و یکی از اعضای دفتر سیاسی و به عبارت بهتر، نماینده گردانهای قسام در داخل دفتر سیاسی حماس شد و افکار و دیدگاه های این گردان ها را بهمسئولان سیاسی و مواضع رهبران سیاسی را به این گردان ها انتقال می داد و نقشهماهنگ کننده میان آنها را ایفا می نمود تا اینکه تبدیل به طرفی مهم در هر دو عرصهسیاسی و نظامی شد که مواضع و دیدگاه های وی مورد توجه قرار می گرفت و به هیچ وجهنظرات او نادیده گرفته نمی شد.


دوران اسارت

سنوار اولین بار در سال 1982 به مدت 4 ماه تحت بازداشت اداری قرار گرفت و در سال1985 به اتهام تاسیس سرویس های امنیتی ویژه حماس موسوم به “مجد” به مدت8 ماه بازداشت شد. وی همچنین در سال 1988 تحت بازداشت اداری قرار گرفت و پس از انتقالمجدد به دایره بازجویی و تحقیقات، به 4 بار حبس ابد محکوم گشت تا اینکه در جریان مبادلهشالیت یا همان مبادله وفاداری به آزادگان در سال 2011 از زندان های صهیونیستی خارجشد.


آزادی و رهبری حماس

یحیی سنوار پس از 24 سال اسارت در 18 اکتبر سال 2011 و در جریان مبادله اسرایموسوم به “وفاداری به آزادگان” یا همان مبادله شالیت از زندان های رژیمصهیونیستی آزاد شد و به یکی از  رهبرانبرجسته حماس در نوار غزه و یکی از اعضای دفتر سیاسی آن تبدیل گشت.

جنبش حماس در ماه ژوئیه سال 2015 یحیی سنوار را به عنوان مسئول پرونده نظامیانصهیونیست اسیر این جنبش در نوار غزه انتخاب کرد و مسئولیت هر گونه مذاکره دربارهآنها با رژیم صهیونیستی را هم به وی واگذار کرد. سنوار شخصیت امنیتی دارد و بسیارکم در ملأ عام حاضر می شود.


دشمن رژیم صهیونیستی

“آوی ساخاروف” روزنامه نگار صهیونیست و کارشناس مسائل فلسطین دربارهسنوار گفته است که وی پس از پیشرفت در داخل تشکیلات حماس و تبدیل از یک اسیر آزادهبه یک رهبر برجسته و در نهایت، رئیس دفتر سیاسی این جنبش در باریکه غزه، به «دشمناول اسرائیل در غزه” تبدیل شده است.

ساخاروف تاکید کرده است که سنوار کاریزمای بالایی دارد و در مواضع خود به شدتتندروی می کند. این کارشناس مسائل فلسطین همچنین از سنوار به عنوان رهبر”محور بازها”ی جنبش حماس یاد کرده است که نیازهای سیاسی و نظامی اینجنبش را به خوبی درک می کند.

لینک کوتاه:

کپی شد