چهارشنبه 30/آوریل/2025

دموکراسی زیر چرخ بولدوزر صهیونیست‌ها

چهارشنبه 15-فوریه-2017

بنیامیننتانیاهو دیروز راهی واشنگتن شد تا فردا با دونالد ترامپ دیدار کند. دو سیاستمداریکه فلسفه سیاسی مشابهی دارند. هر دوی آنان قدرت خود را بر پایه ترس و نفرت بنا کرده‌اند.سیاست دونالد در دیوارکشی و ممانعت از ورود پناهجویان شباهت پنهان زیادی به سیاست‌هایتبعیضی بنیامین در برپایی شهرک‌های صهیونیستی و دزدیدن سرزمین‌های فلسطینی دارد. اقدامیکه اخیراً پارلمان اسرائیل برای آن قانون تراشی هم کرد. این دو در مبارزات انتخاباتینیز مشابه هم هستند. نتانیاهو نیز در انتخابات 2015 این رژیم، با تاکتیکی پر سرو صداانتخابات را برد و پس از آن خشونت‌ها و سیاست‌های تبعیضی خود را علیه فلسطینیان  شدت بخشید. در حال حاضر تنها 2.5 درصد از سرزمین‌هایفلسطینی و اشغالی در دست فلسطینیان است که با شهرک‌سازی‌های جدید می‌تواند کمتر همبشود.

رژیماسرائیل، سوا از زمین دزدی، در شهرهای عرب نشین، قوانین مربوط به اعطای مجوز‌های ساختو ساز را با سختگیری‌های فراوان اعمال می‌کند. طوری که اعراب در ساخت منازل جدید برایخانواده‌های خود که با گذر زمان بزرگتر شده‌اند، با مشکلات فراوان مواجه هستند. بههمین دلیل بسیاری از فلسطینیان جوان برای تشکیل زندگی جدید مجبور شده‌اند در مناطقغیر مسکونی اقدام به ساخت خانه کنند. خانه‌هایی که از کمترین امکانات زندگی نظیر آبو برق بی‌بهره هستند. در حال حاضر حدود 35 روستای اینچنینی در جنوب سرزمین‌های اشغالیساخته شده که رژیم تل‌آویو حاضر به شناسایی آنها و اعطای امکانات رفاهی و جاده‌سازیو ساخت مدارس برای آنها نیست. بدتر از همه آنکه هر لحظه احتمال می‌رود نظامیان اسرائیلیبا بولدوزرهای خود  سراغ این روستاها رفته وآنها را به جرم غیر قانونی بودن، تخریب کنند. اقدامی که بارها انجام شده و فلسطینی‌هامجبور شده‌اند دیگر بار بر ویرانه‌های خانه‌های خود، خانه و کاشانه‌ای جدید بنا کنند.البته این سیاستی است که در طول دهه‌های گذشته همواره در این رژیم وجود داشته، امانتانیاهو به آنها شدت بیشتری بخشیده‌ است.

ایندر حالی است که مجامع جهانی خواهان به رسمیت شناخته شدن این روستاها و قرار دادن امکاناتدر اختیار ساکنان این روستاها هستند. اما نتانیاهو تاکنون از این کار سر باز زده‌است.نتانیاهو با معرفی این روستانشینان به‌عنوان دشمن، در واقع بر تمایلات‌ نژاد پرستانهخود سرپوش می‌گذارد. در واقع طرح این نوع اتهامات را باید مانور سیاسی نتانیاهو قلمدادکرد.

نتانیاهو که پرونده‌های فساد او وخانواده‌اش رو شدهو در عرصه سیاسی اسرائیل تحت فشارهای فراوان است و دشمنان سیاسی‌اش خواهان استیضاحو کناره‌گیری او هستند، می‌داند در چنین وضعیتی چپگرایان می‌توانند با همکاری احزابعرب او را کنار بزنند. این نکته‌ای است که حزب کارگر، به‌عنوان جبهه اپوزیسیون اینرژیم نیز از چنین چیزی با خبر است. اما به جای اینکه وارد چنین معامله‌ای با اعراباسرائیلی شود، ترجیح می‌دهد با توجه به جو افراطی موجود در اسرائیل از روش‌های نتانیاهوتقلید کند. به رسمیت نشناختن موجودیت و هویت روستاهای فلسطینی یکی از بارزترین نشانه‌هایسیاست‌های نژادپرستانه و ظالمانه رژیم صهیونیستی است. حال آنکه ساخت و سازهای فلسطینی‌هااغلب در زمین‌هایی انجام می‌شود که متعلق به خود آنان است و تنها فاقد مجوز است. آنهم مجوزی که اسرائیل در اعطای آنها سختگیری‌های بی‌مورد می‌کند. این مسئولیت اخلاقیهر کسی است که به مخالفان خود اجازه بروز و ظهور دهد و نخواهد با تکیه بر سیاست ترسو نفرت پایه‌های قدرت خود را پی‌ریزی یا مستحکم کند. این اصل دموکراسی است که در حالحاضر بولدوزرهای اسرائیلی به جان آن افتاده‌اند.

منبع : ایران ، 26/11/1395


لینک کوتاه:

کپی شد