یک کارشناس و متخصص زمین شناسی اسرائیلی اظهار داشت که اقدامرژیم صهیونیستی به ساخت دیوار امنیتی در زیر زمین در مرز با نوار غزه با هدفجلوگیری از حفر تونل های هجومی به سمت شهرک های صهیونیست نشین در مجاورت اینباریکه بی فایده بوده و هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “یوسی لنگوزکی”امروز یکشنبه در گفتگو با روزنامه عبری زبان “ذی مارکر” تاکید کرد کهایجاد مانع در زیر زمین به منظور جلوگیری از نفوذ فلسطینیان به اراضی اشغالی ازطریق تونل های زیرزمینی، شاید برای مدت زمان کوتاهی جواب بدهد، اما در نهایت بیفایده خواهد بود.
لنگوزکی تصریح کرد که این نظر و اعتقاد من است که از سلا2005 به سازمان های امنیتی اسرائیلی هم اعلام کرده ام.
وی که متخصص زمینشناسی و مشاور رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در امور تونل ها است، عنوانکرد که حتی اگر نفوذ به اراضی اشغالی با وجود موانع جدید سخت هم به نظر برسد، امادشمن سرسخت و باهوشی مثل حماس بالاخره راهی برای نفوذ به اراضی اشغالی پیدا خواهدکرد.
این کارشناس اسرائیلی بیان کرد که ساخت دیوار در مرز نوارغزه با صرف میلیون ها دلار، شکست سازمان های امنیتی اسرائیلی را ثابت می کند که طی15 سال گذشته موفق نشده اند راهی برای مقابله با تونل های حماس بیابند.
یوسی لنگوزکی تاکید کرد که ساخت این دیوار صرفا اقدامی با هدفآرام سازی صهیونیست ها است.
از سوی دیگر، روزنامه مذکور که در زمینه اقتصادی فعالیتدارد، به نقل از این کارشناس اسرائیلی ذکر کرد که شرکت های خارجی از مشارکت درمناقصه های ساخت دیوار مرزی در مرز با نوار غزه خودداری می کنند.
این روزنامه اشاره کرد که هزینه ساخت این دیوار 3 میلیارد شکل ( 900 میلیون دلار) برآورد شده استو وزارت امنیت رژیم صهیونیستی تاکنون مناقصه هایی را برای ساخت این دیوار به مبلغ600 تا 800 میلیون شکل ( 180 تا 225 میلیون دلار) ارائه داده است.
روزنامه “ذی مارکر) بیان کرد که طول این دیوار 65کیلومتر خواهد بود و هزینه ساخت هر کیلومتر از آن به عمق 6 الی ده ها متر در زیرزمین به 40 میلیون شکل ( 11 میلیون دلار) می رسد و پیش بینی می شود که کار ساختاین دیوار تا دو سال دیگر ادامه داشته باشد و حدود 1000 نفر در ساخت آن مشارکتدارند.
این روزنامه پیش بینی کرد که دولت رژیم صهیونیستی مجبور بهاختصاص بودجه بیشتری برای ساخت این دیوار شود.
روزنامه مذکور اشاره کرد که پس از برگزاری 4 مناقصه برایساخت بخش هایی از دیوار مذکور، شرکت های خارجی فعال در اراضی اشغالی از مشارکت دراین مناقصه ها به دلایل سیاسی خودداری می کنند.
“ذی مارکر” تاکید کرد که یکی از دلایل ساخت ایندیوار کاهش فشار روحی و روانی روی ساکنان شهرک های صهیونیست نشین مجاور باریکه غزهاست که به شدت از تونل های هجومی حماس وحشت دارند و بارها گفته اند که زیر خانههایشان صدای حفر تونل می شنوند.
لازم به ذکر است که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اواخر ژوئنگذشته اعلام کرد که دیوار امنیتی در زیرزمین در مرز با نوار غزه خواهد ساخت تامانع از نفوذ مبارزان فلسطینی به اراضی اشغالی از طریق تونل های زیرزمینی شود. ایناقدامات بخشی از تدابیر دشمن صهیونیستی برای آمادگی جهت نبردهای آتی با مقاومتفلسطین در نوار غزه است.