چهارشنبه 25/سپتامبر/2024

مهاجرت معکوس رژیم صهیونیستی را نابود می کند

پنج‌شنبه 7-سپتامبر-2017

صهیونیستها بیش از یک صد سال است تبلیغ می کنند که می خواهند کشوری ویژه یهودی ها تاسیسکنند، و باید یهودی ها به سرزمین تاریخی خود مهاجرت کنند. در طول این سال هاهمواره یهودی ها در جهان تلاش می کردند در جوامع خود ممزوج شوند و در بسیاری مواردتلاش صهیونیست ها در ترغیب آنها از مهاجرت از کشورشان به اسرائیل به شکست انجامیدهاست. و در نهایت کار به مهاجرت معکوس نیز کشیده و شاهد این ادعا نیز اعداد و ارقامیاست که خود حکومت صهیونیستی هر ساله منتشر می کند.

الوقت _رژیم صهیونیستی همواره تلاش کرده تا فلسطین را به عنوان اراضیموعود یهود معرفی کند و مهاجرت یهودیان به این سرزمین همواره یکی از راهبردهایاساسی برای تأسیس و تقویت رژیم صهیونیستی محسوب شده است. در عین حال چشمانداز این رژیم این بود که یهودیان در این سرزمین با معضلات چون بیکاری و ناامنیمواجه نباشند و زمینه‌های سرمایه گذاری، دسترسی به آموزش برتر وهمچنین رفاهحداکثری فراهم باشد.

اماماجراجویی های متعدد به ویژه پس از جنگ 33 روزه به بعد تا 2014 شکاف‌های اساسی دراستراتژی و ستون اساسی فکری اسرائیل به وجود آورد. مردم اسرائیل در حین و پساز جنگ 51 روزه 2014 به دلیل ناامنی شب‌ها در خارج از منازل و در چادر به سر میبردند، در همان ایام سازمان صهیونیستی گواهیمی با یک نظرسنجی از 300 تحصیل کردۀمهاجر به این سرزمین نتیجه گیری کردند که از هر 10 یهودی مهاجر به سرزمین فلسطیناشغالی 6 نفر به فکر بازگشت به کشورهای خود هستند. یعنی 24 درصد یهودیان مهاجر بهاسرائیل به این باورهستند که وضعیت آنها در اسرائیل در مقایسه با کشورهای مبدأبدتر است.

همچنین بخشاعظم یهودیان نیز در زمینه ورود به بازار کار با مشکلات جدی مواجه هستند. نشریهforeign policy  آمریکاطی گزارشی براساس آمارهای اداره‌ مهاجرت اسرائیلی اعلام کرد که در خوش‌بینانهترین حالت حدود 750 هزار نفر یعنی بیش از 10 درصد جمعیت فلسطین اشغالی در خارج ازاسرائیل اقامت دارند و همچنین روزنامه‌ Haaretzاعلام کرده که بیش از یک سوم ساکنانسرزمین اشغالی خواستار ترک این مناطق بوده و تمایل به خروج از اسرائیل در میانجوانان به مراتب بیشتر است.

نکتۀ دیگردر باب مهاجرت معکوس موضوع کاهش مهاجرت به مناطق اشغالی است که در نتیجه رژیمصهیونیستی اقدامات تصنعی و تنش‌زایی برای رفع این نقیصه انجام می‌دهند. بهعبارت دیگر صهیونیست ها پیوسته به میزانی از ناامنی برای یهودیان در گستره جامعه‌ جهانینیازمند هستند تا از این طریق مزیت نسبی سکونت در منطقه اسرائیل را حفظ کنند. درهمین راستا مهم ترین سیاست اسرائیل در بهره‌برداری از بحران‌های داخلی کشورهایمختلف و ایجاد رعب و وحشت در میان یهودیان ساکن در این کشورها است تا از این طریقیهودیان را وادار به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی کند، چرا که این رژیم برای تداوماجرای طرح‌های راهبردی شهرک‌سازی خود به صهیونیست‌های بیشتری برای سکونت نیازدارد. 

در اینراستا چندین طرح در حال اجرا است که یکی از این اقدامات طرح‌های تشویقی اسرائیلیبرای بازگشت یهویان در قبال پدیده مهاجرت معکوس است. براین اساس 100 میلیونشکل (حدود 24 میلیون دلار) برای تشویق صهیونیست‌ها به فلسطین تصویب شده و طرح”مسا” به عنوان جذب سالانه 20 هزار جوان یهودی با هدف تحصیل در اسرائیلبه مدت یک ترم با هزینه دولت اسرائیل و آژانس یهود با اختصاص معادل 10 میلیون دلاراست. راهکار دوم؛ تشویق کارگران خارجی به یهودی شدن و انعطاف پذیری بیشتر در قبالمهاجرپذیری است. هرچند که رژیم صهیونیستی یهودی شدن را فقط از مادر یهودی می‌پذیرند،اما به هر صورت این رژیم خواهان یافتن راهکاری برای یهودی شدن است تا بدینوسیله از قانون ثابت یهودی شدن فرار کند.

با این حالآمار دقیقی از مهاجرت های معکوس در دست نیست به خصوص که بیشتر آنان بدون مجوز،فلسطین اشغالی را ترک کرده اند، با این حال بنابر آمار رژیم صهیونیستی، مهاجرانمعکوس کسانی هستند که بیش از یک سال خارج از این رژیم به سر برده اند (غیر ازدانشجویان خارج کشور) بنابراین، تعداد مهاجران معکوس تا پایان سال 1993 میلادیحدود 800471 تن در سال بوده و اگر تعداد مهاجران به اسرائیل 2.363.477 باشد نسبتمهاجرت معکوس 20% از جمعیت را تشکیل می دهد. این نسبت در اواسط دهه 70 میلادی 14%بوده است. در مجموع مهاجرت به رژیم صهیونیستی روند نزولی داشته و در برابر، مهاجرتمعکوس از نیمه دهه 70 (به ویژه از جنگ 1973) از 5400 نفر در سال های 1973 تا1974 به 11.000 نفر در سال های 1975 ـ 1979 افزایش یافته استانتفاضه مردم فلسطین نیز در کرانهباختری و نوار غزّه عامل مهمی در افزایش این مهاجرت ها بوده و در سال اول این قیام14.600 تن رژیم صهیونیستی را ترک کردند.

مطالعات، نظرسنجیها و گزارش ها از فلسطین اشغالی نشان می دهند که یهودیان روس تبار نیز که بزرگترین گروه جمعیتی در فلسطین اشغالی هستند اما از نژاد پرستی، درآمدهای کم و سطحپایین زندگی رنج برده و هیچ آینده ای را برای خود در آنجا متصور نیستند. مهاجرتمعکوس یهودیان روس از سرزمین های اشغالی به کشور خود یا کشورهای غربی باوجوداقدامات رژیم صهیونیستی برای تشویق یهودیان کشورهای جهان برای مهاجرت به فلسطیناشغالی، به معظلی جدی برای این رژیم تبدیل شده است. بیشتر این یهودیان روس، املاک خود رادر شهرهای «مسکو» و یا «سن پترزبورگ» حفظ کرده و از اراضی اشغالی امور خود رااداره می کنند و فرزندان آنها هرگز به عنوان اسرائیلی شناخته نمی شوند. برخی ازمهاجران روس از نظر فعالیت های اقتصادی در اراضی اشغالی، موفق نبوده و در نتیجهاین منطقه را ترک کرده اند. برخی از این افراد نیز هدف خود از مهاجرت به فلسطیناشغالی را فقط دریافت تابعیت این رژیم اعلام کرده اند.

از عللدیگر مهاجرت معکوس از رژیم صهیونیستی می توان به موضوع عدم تعلق خاطرصهیونیست‌ها به سرزمین‌شان اشاره کرد. طبیعتاً یهودیان با پذیرش یک سری وعده‌هابه فلسطین اشغالی مهاجرت کردند، از همین رو در هر رخدادی که برای آنها هزینه بردارباشد، رفتن را بر ماندن ترجیح می‌دهند. نکتۀ دوم؛ عدم ریشۀ تاریخی است، به جزء عده‌‌ایقلیلی از صهیونیست‌ها که قبلاً در فلسطین حضور داشتند، 90 درصد جمعیت کنونیاسرائیل در طی 60-70 سال قبل با موج های مهاجرتی وارد این سرزمین ها شدند ودر طی حدود سه نسل اخیر به این میزان از جمعیت رسیدند. نداشتن ریشه تاریخی،هویت و ملیت تاریخی صهیونیست ها را تحت شعاع قرار می‌دهد و در هرگونه اتفاقی سببساز مهاجرت معکوس می‌شود. نکته سوم؛ بحران خیز بودن منطقه است، به دلیل اشغالفلسطین و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی، پاسخ هایی داده شده در مقابل جنگ‌ها وانتفاضه، عاملی بر کاهش سطح امنیتی جامعه‌ی رژیم صهیونیستی شده است. 

نکتۀ آخرنیز بحث سراب بودن وعده‌های رژیم صهیونیستی به افرادی که در ابتدا آنجا ساکنشدند، بود.. به یهودیان وعده سرزمینی با امنیت بالا، آسایش و آرامش اقتصادیداده شد، اما پس از ورود یهودیان به این منطقه و مشاهده شرایط آن، هرچندبازگشت برای آنها کمی سخت بود، اما در شرایط بحرانی رفتن را برماندن ترجیح می‌دهند.در هر صورت موضوع مهاجرت معکوس حیات و آینده‌ رژیم صهیونیستی را با خطر روبروکرده و این موضوع با یکی از اصول اصول صهیونیسم؛ یعنی کشاندن جمعیت یهودی بهسرزمین اشغالی در تناقض و تضاد است. این موضوع می‌تواند ترکیب جمعیتی اینرژیم را به شدت مخدوش کرده و از میزان جمعیت آنها در مقایسه با جمعیت فلسطینی‌هاکاسته شود، این درحالی است که رژیم صهیونیستی علاوه بر سیاست‌ طرح های تشویقیمهاجرت به داخل، برنامه ها و طرح‌های تبلیغاتی فراوانی را هم برای تشویق به بازگشتاسرائیلی‌های مقیم خارج به داخل این رژیم راه اندازی کرده اما با این وجود به نظرنمی‌رسد که بتواند به نتیجه مثبت و موردنظر خود دست یابند

 

 

 

 

منبع : الوقت ، 11/06/1396

لینک کوتاه:

کپی شد