چهارشنبه 30/آوریل/2025

رژیم صهیونیستی به دنبال نفوذ به بازارهای مصر

چهارشنبه 19-اکتبر-2016

پس از سال های توقف همکاری اقتصادی میان رژیم صهیونیستی ومصر، این رژیم اعلام کرده که قصد ورود به بازارهای مصر از طریق اجرای برخی پروژههای گسترده را دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از سایت “عربی21″، رایزنی ها و مذاکرات میان مصر و رژیم صهیونیستی پیرامون این پروژه هابیانگر نزدیکی روابط دو طرف و نیاز شدید مصر به تقویت زیرساخت های خود با توجه بهبحران اقتصادی گسترده ای است که اکنون پیش روی این کشور قرار دارد و اوضاع سیاسیآن را تهدید می کند.

منبع مذکور تصریح کرد که پس از امضای معاهده صلح میان مصر ورژیم صهیونیستی در سال 1979، همکاری اقتصادی میان دو طرف پیشرفت چشمگیری داشت سپسبه تدریج این همکاری کم رنگ تر شد.

این منبع اشاره کرد که اخیرا مصر اهمیت بیشتری به پروژه هایمشترک با رژیم صهیونیستی می دهد، پروژه هایی در زمینه تصفیه و شیرین سازی آب دریابه منظور جبران کاهش احتمالی آب رود نیل که این مساله ممکن است به کمبود شدید آبشرب و آب مخصوص برای آبیاری کشاورزی بینجامد.

رژیم صهیونیستی همچنین در حال بررسی ارائه کمک به مصر درزمینه های گاز رسانی، کشاورزی، توسعه انرژی خورشیدی، تولید برق و حتی توسعهگردشگری در مصر و تشویق گردشگران خارجی برای سفر به این کشور است.

روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت نوشت که گسترش همکاریمیان مصر و رژیم صهیونیستی به دلیل پاره ای مسائل سیاسی است که به امنیت رژیمصهیونیستی مربوط می شود.

البته فعلا عادی سازی روابط اقتصادی میان مصر و رژیمصهیونیستی در سطح محدود انجام می شود، به گونه ای که حجم مبادلات تجاری میان دوطرف در سال 2014 حدود 112 میلیون دلار بوده است.

این در حالی است که هیات داوری بین المللی در پی انقلاب 25ژانویه 2011 دولت مصر را 1.7 میلیارد دلار جریمه کرد که این جریمه باید در  پی توقف گازرسانی مصر به رژیم صهیونیستی، بهشرکت برق صهیونیستی پرداخت می شد.

وزارت نفت مصر در آن زمان اعلام کرد که اقدامات قانونی لازمبرای اعتراض به این حکم را انجام خواهد داد و مذاکرات شرکت های مصری با شرکت هایصهیونیستی به منظور واردات گاز از میادین گازی رژیم صهیونیستی را نیز متوقف میکند.

ترس و نگرانی صهیونیست ها

یدیعوت احرونوت اشاره کرد که مسئولان رژیم صهیونیستی وآمریکایی اخیرا در مذاکرات خود مساله نگرانی از تاثیرات و پیامدهای منفی احتمالیاوضاع بد اقتصادی و اجتماعی بر نظام حاکم بر مصر و احتمال بازگشت اخوان المسلمینبه خیابان ها به منظور براندازی دولت عبدالفتاح سیسی را نیز مورد بحث و بررسی قرارداده اند.

این روزنامه تصریح کرد که برخی مسئولان مصری بحران اقتصادیپیش روی این کشور را به مانند شبحی می دانند که دولت کنونی را تهدید می کند، مسالهای که می طلبد دولت تلاش گسترده تری برای افزایش حجم واردات و تقویت زیرساخت هایخود انجام دهد.

روزنامه مذکور اشاره کرد که وضعیت اقتصاد مصر در شرایطی کهدرگیری مسلحانه در سینا و لیبی شدت گرفته، روز به روز بدتر می شود، علاوه بر اینحمایت مصر از عربستان سعودی در جنگ علیه یمن نیز در حالی که این کشور تنها بخشی ازکمک های مالی عربستان، امارات و کویت را دریافت کرده است، پیامدهایی منفی برای اینکشور در پی خواهد داشت.

یدیعوت همچنین بیان کرد که اقدام مصر به دریافت 12 میلیاردقرض از صندوق بین المللی پول بنابر شروط و خواسته هایی از جمله اعمال مالیات وکاهش بوروکراسی صورت می گیرد که این مساله ممکن است به تشدید هرج و مرج و اعتراضاتدر داخل مصر منجر شود.

لینک کوتاه:

کپی شد