پنج شنبه 01/می/2025

برگزاری ششمین ميزگرد تخصصي فلسطين و افق آينده

یکشنبه 7-می-2017

ششمين ميزگرد تخصصي فلسطين و افق آينده كميته حمايت از انقلاباسلامي مردم فلسطين نهاد رياستجمهوري در سي امين نمايشگاه  بين المللي كتاب تهران –  سالن ياس  برگزار گرديد.

پژوهشگر مسائل منطقۀخاورمیانه:

اشغال فلسطین طولانی­‌ترینمسئلۀ سیاسی در جهان معاصر است

بهرامی گفت:حدود 70 سال است که از اشغال فلسطین می‌گذرد و تا به حال هر روشی که برای حل اینمشکل امتحان شده، فقط مسئله را پیچیده­ تر کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر،، بهرامی، پژوهشگر مسائل منطقةخاورمیانه، در نشست «نگاهی دوباره به فلسطین» که در سالن یاس سی­امین نمایشگاه بین­المللیکتاب برگزار شد، گفت: ابتدا انتقال یهودیان با رضایت کامل فلسطینی­ها انجام شد.رضایت اعراب فلسطین از نگاه بعضی به دلیل منافع مالی و از نگاهی بعضی دیگر به ‌خاطرمهمان­نواز بودن فلسطینی­‌ها بود. این روند از قدس شروع شد تا اینکه تنها بندرفلسطین هم مملو از یهودیان شد.

بهرامی گفت: بعد از افزایش جمعیتیهودیان ساکن فلسطین، خانواده­های اصیل و قدرتمند اعراب در این منطقۀ نگران موقعیتخود شدند و کنش­ها از اواخر دهة ۱۸۸۰ میان این دو جمعیت شروع شد.

این کارشناس دربارة اختلافاتاقتصادی دو جمعیت گفت: مشکلاتی بر سر سود و زمین­های کشاورزی به وجود آمد که تماسبین دو مذهب و دو سبک زندگی به این اختلافات دامن زد.

وی ادامه داد: درسال ۱۸۹۷ در نشست بازن سوئیس، هرتزل اعلامکرد که اسرائیل باید وطن خود را تشکیل دهد و در فلسطین مستقر شوند که فلسطین در آنایام شامل فلسطین، اردن و قسمتی از شبه جزیرۀ سینا بود.

بهرامی دربارة تشدید اختلافات گفت:«در شروع قرن بیست، درگیری­ها تشدید شد. اسرائیل به انگلستان قول می­دهد که ازنفوذ خود برای ورود امریکا به جنگ جهانی اول به نفع انگلستان استفاده کند؛ به شرطیکه حاکمیت فلسطین را به دست بیاورد.»

پژوهشگر مسائل خاورمیانه با اشارهبه حضور فلسطینیان در پارلمان عثمانی گفت: در پارلمان عثمانی، نمایندگان فلسطینیتلاش می­کردند راه­حل مصالحت­آمیزی پیدا کنند تا مسئله حل شود؛ اما با پایان جنگجهانی اول، فروپاشی و تقسیم عثمانی و رسیدن فلسطین به انگلستان، دورۀ آشتی فلسطینبا انگلستان شروع شد. زیرا عثمانی‌ها، اعراب را به‌شدت محدود کرده بودند و اعرابفکر می‌کردند انگلستان اعراب را از چنگال عثمانی‌ها نجات خواهد داد.

به گزارش منانشر، صهیونیست‌ها بهشعار سرزمین بدون ملت، برای ملت بدون سزمین اعتقاد داشتند که عثمانی‌ها با دامنزدن به این شرایط، امید به آشتی با اروپا و بهتر شدن شرایط داشتند.

وی در ادامه افزود: لرد بالفورانگلیسی در اعلامیه‌ای وعده داد، فلسطین به اسرائیل خواهد رسید. این اعلامیه بااعتراض نخبگان عرب مواجه شد و شاعران نیز شعرهایی در این باره سرودند.

بهرامی با اشاره به اولین اعتصابعمومی که در سال ۱۹۲۰شکل گرفت که باشکست مواجه شد، گفت: در ۱۹۲۹، نهضت بعدی اتفاق می‌افتد و حاج امین‌الحسینیکه پسر مفتی اعظم قدس است، تلاش‌های بسیاری برای رفع مشکلات می‌کند و به‌عنوانرهبر فلسطین قبل از اشغال شناخته شد.

این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانهبا اشاره به شروع جنگ جهانی دوم، در دهۀ ۱۹۴۰، در حالی که به تشدید درگیری‌هاتأکید کرد، گفت: در این درگیری‌ها اسرائیلی‌ها دست به کشتار عرب‌ها و انگلستانیزدند که این امر باعث اعمال محدودیت‌هایی از طرف انگلستان برای صهیونیست‌ها شد. دراین بین انگلستان خود را بی‌طرف اعلام نمود و مسئلۀ فلسطین به سازمان ملل ارجاعپیدا کرد. سپس، شبه نظامیان یهود شروع به قتل عام روستاییان کردند و مسلمانان همحملات آن‌ها را بی‌پاسخ نگذاشتند.

به گزارش مناشر، توافقاتی در ایندوره اتفاقات می افتد که تقریباً ۵۶درصد از اراضی به اسرائیل، ۲درصد به منطقۀ آزاد بین‌المللی و ۴۲درصد به فلسطینیان تعلق گرفت.

وی با اشاره به حملۀ شش روزۀ صهیونیست‌هاکه باعث اشغال بسیاری از مناطق شد، ادامه داد: در این جنگ، اسرائیل بلندی‌هایجولان و قسمت‌هایی از اردن، قدس فعلی، کرانۀ باختری، غزه و شبه جزیرۀ سینا را بهاشغال خود درآورد.

بهرامی گفت: قطعنامه‌های متعددیوجود دارد که اسرائیل را ملزم به خروج از این مناطق اشغالی می‌کند؛ اما تا بهامروز این قطعنامه‌ها اجرایی نشده است. با وجود آنکه اسرائیل مدعی ماندن در اینمناطق است اما حقوق شهروندی مردم را رعایت نمی‌کند.

پژوهشگر مسائل فلسطین دربارۀ جنگ‌هایکشورهای اسلامی علیه اسرائیل گفت: با اتحاد سوریه و مصر و تشکیل جمهوری عربی درسال ،۱۹۷۳ طی عملیاترمضان تنها بخشی از کشورهای عربی آزاد شد و هیچ موفقیتی در سرزمین فلسطین حاصلنشد.

به گزارش خبرنگار مجمع ناشرانانقلاب اسلامی، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، در پایان دهۀ ۱۹۷۰، مصر به یک‌باره با اسرائیل واردصلح شد و شبه جزیرۀ سینا بدون اجازۀ حضور نیروهای نظامی در آن منطقه به مصربازگشت.

 بهرامی دربارۀ جنبش حماسگفت: در دهۀ ۱۹۸۰ اسرائیل باحمله به جنوب لبنان، تمام فلسطینی‌های مبارز را به تونس تبعید کرد. در نتیجۀ اینتبعید، مسئلۀ تشکیل جهاد اسلامی و جنبش حماس مطرح می‌شود.

 وی افزود: فلسطین تاکنونچهار انتفاضه داشته است که عبارتند از: انتفاضۀ اول در سال ۱۹۸۸، انتفاضۀ دوم یا انتفاضه خندق درسال ۱۹۹۶، انتفاضۀ سومدر سال ۲۰۰۰ و انتفاضۀچهارم که حدود دوسال است که جریان دارد.

بهرامی در پایان با اشاره به وضعموجود در فلسطین گفت: می‌توان به این نتیجه رسید که فلسطینیان از اشغال سرزمینشانراضی نیستند که همین نارضایتی سبب تداوم آرمان و مبارزۀ فلسطینان شده است

 

لینک کوتاه:

کپی شد