چهارشنبه 30/آوریل/2025

هدف رژیم صهیونیستی از اهتمام ویژه رسانه ای به نبرد موصل چیست؟!

دوشنبه 24-اکتبر-2016

رژیم صهیونیستی نه تنها حوادث و درگیری های میدانی موصل را به دقت از طریق رسانه ها پیگیری می کند، بلکه در چنین شرایطی تلاش می کند تا از این نبرد تجربه های امنیتی و نظامی کسب کند و اینکه چگونه می تواند از آن در عرصه سیاسی به نفع خود بهره ببرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، به رغم اینکه نبرد موصلبخش گسترده ای از اخبار رسانه ها را به خود اختصاص داده است، پیش بینی می شود کهدر مراحل آتی، تحلیلگران و کارشناسان این جنگ را از جهت چالش ها و فرصت های پیشروی محافل سیاسی و امنیتی نیز بررسی کنند.

در عرصه سیاسی، آنگونه که پیداست اهتمام ویژه رسانه های جهانیبه نبرد موصل خبر خوبی برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و آویگدورلیبرمن وزیر جنگ این رژیم است از این جهت که این نبرد مساله فلسطین را به کلی ازمحافل سیاسی جهانی دور کرده است و همانگونه که یوسی میلمان تحلیلگر مسائل امنیتیدر روزنامه معاریو می گوید  این مساله ممکناست به گسترش دامنه اقدامات و تحرکات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و تقریبا غزهمنجر شود و این رژیم دست به هرکاری بزند که دوست دارد بدون اینکه از سوی محافل بینالمللی تحت فشار قرار گیرد. البته این در حالی است که مقامات سیاسی رژیم صهیونیستینگران هستند که طرح صلح فرانسه در نهایت به صدور قطعنامه ای در شورای امنیت برایتشکیل کشور فلسطین منجر شود و اینکه احتمال دارد حتی آمریکا نیز از این طرح حمایتکند یا حداقل مخالفتی با آن نداشته باشد.

میلمان اشاره کرد که رژیم صهیونیستی در وهله اول نمی تواندخواسته ای جز این داشته باشد که خارج از دایره اهتمام محافل جهانی باشد اما همزمانبا آن، نمی خواهد در وضعیتی هم قرار گیرد که احساس کند اهمیتی برای جهانیان ندارد.

از سوی دیگر، میلمان از احساس سرخوردگی شدید محافل سیاسی ونظامی در رابطه با نقش و جایگاه حاشیه ای تل آویو در نبرد جهانی با گروه های جهادیو تندرو پرده برداشت.

وی در رابطه با رویکرد حاکم بر رژیم صهیونیستی گفت که هرارتش و سازمان اطلاعاتی زمانی که مورد تقدیر همتایان خود به خاطر برخورداری ازمهارت و قدرت قرار می گیرد، احساس می کند که باید در این نبرد ( نبرد علیه گروههای جهادی) سهیم باشد. این مساله ای کاملا مهم است زیرا همکاری میان سازمان هایاطلاعاتی بر پایه معادله ” بگیر و بده” صورت می گیرد.

این تحلیلگر صهیونیست همچنین اظهار داشت که رژیم صهیونیستیمی خواهد اینگونه اطلاعاتی را که از گروه های جهادی در اختیار دارد در قبال کسباطلاعات جدیدتر یا مهم تر به دیگران بفروشد. میلمان معتقد است که این دلیل اصلیاقدام سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی به جمع آوری اطلاعات مهم از گروه های جهادیاست تا بتواند همچنان در جریان واقعیت های موجود بوده و همراه با دیگر قدرت هایبزرگ به بازی ادامه دهد.

در همین راستا، تحلیلگر مسائل نظامی پایگاه اینترنتیروزنامه “یدیعوت احرونوت” بر این باور است که هدف رژیم صهیونیستی کسب تجربهاز نبرد موصل و بکارگیری تجربه های کسب شده در هرگونه نبرد آتی با حزب الله لبنانیا جنبش حماس می باشد.

هر چند رون بن یشای بر اساس قاعده وجه تشابه به بررسی جنبهتاکتیکی اهتمام رسانه ای رژیم صهیونیستی به نبرد موصل پرداخته، اما در پایان تصریحکرد که تفاوت زیادی میان حزب الله و حماس از جهت تعداد موشک های ضد زرهی که دراختیار دارند و می توانند جلوی پیش روی خودروهای زرهی را بگیرند، وجود دارد زیراداعش تعداد بسیار کمی از این موشک ها را در اختیار دارد.

بن یشای همچنین تصریح کرد که یکی دیگر از نقاط تمایز بسیارمهم میان حزب الله و حماس با داعش این است که حزب الله و حماس با استفاده از قدرتموشکی خود می توانند جبهه داخلی رژیم صهیونیستی را وارد جنگی فرسایشی کنند.

لینک کوتاه:

کپی شد