چهارشنبه 30/آوریل/2025

جنگ منطقه ای و بین المللی دولت ترامپ علیه حماس

سه‌شنبه 20-فوریه-2018

از زمانی که دونالد ترامپ بر مسند قدرت در کاخ سفید تکیه زد، شروع به اتخاذ یکسری اقدامات و تصمیمات کاملا جانبدارانه از رژیم صهیونیستی کرد که سرآغاز آنهااعطای مجوز توسعه شهرک سازی به دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم بود. ویدر ادامه شهر قدس را به عنوان پایتخت “اسرائیل” به رسمیت شناخت و دستورانتقال سفارت آمریکا به این شهر را صادر کرد و سپس فعالیت دفتر سازمان آزادی بخشفلسطین “ساف” در این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، پس از اتخاذ این تصمیمات که به مسالهفلسطین ضربه می زدند، دولت وی پرده از روی چهره خصمانه خود علیه جنبش حماس برداشتو شروع به جنگ با آن در عرصه های داخلی و بین المللی کرد و یکی از نمونه های آنگنجاندن نام “اسماعیل هنیه” رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی”حماس” در لیست تروریسم در اواخر ماه ژانویه گذشته بود که تصمیم مربوطبه آن از سوی وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا اتخاذ شد.

دولت آمریکا پس از اتخاذ این تصمیم علیه هنیه، در 16 فوریه جاری نیز تصمیمجدیدی اتخاذ کرد و مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قانونی را به تصویب رساند که درآن تحریم هایی علیه جنبش حماس در نظر گرفته شده است و سعی در تهیه پیش نویسقطعنامه ای علیه حماس و ارائه آن به سازمان ملل را دارد.

در پیش نویس این قانون تهیه شده از سوی کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا، جنبشحماس به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم شده و از این اقدام بهعنوان “اقدام تروریستی” و نقض حقوق بشر بر اساس قوانین بین المللی یادشده است. پیش نویس این قانون از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواسته است کههیات نمایندگی این کشور در سازمان ملل را مامور تهیه پیش نویس قطعنامه ای برایاعمال تحریم های بین المللی علیه حماس کند.

جنبش حماس به نوبه خود با اقدام کنگره آمریکا در تصویب پیش نویس قانون اعمالتحریم های بین المللی علیه این جنبش به بهانه استفاده از غیرنظامیان به عنوانسپرهای انسانی مخالفت کرده است.

حماس خاطر نشان ساخته است که این قانون در راستای همسویی با روایت رژیمصهیونیستی و حمایت از آن تنظیم شده است و آشکارا ملت فلسطین و حقوق مشروع آن و بهویژه حق دفاع از خود و مقاومت در برابر اشغالگران را هدف قرار داده است.

در همین راستا، فوزی برهوم سخنگوی جنبش حماس با صدور بیانیه ای مطبوعاتی خاطرنشان کرد که تصمیم اخیر کنگره آمریکا تکمیل طرح ترامپ برای نابودی مساله فلسطین وحقوق ملت فلسطین است که با معرفی قدس به عنوان “پایتخت اسرائیل” و صدوردستور انتقال سفارت آمریکا به این شهر و نیز تلاش برای انحلال آژانس امداد رسانی وکاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی “آنروا” و لغو حق بازگشتآوارگان فلسطینی آغاز شده بود.

برهوم تصریح کرد که حماس عضو اصیلی از ملت فلسطین است و برای دفاع از ملتفلسطین و حمایت از شهروندان فلسطینی در برابر تجاوزات و اشغالگری رژیم صهیونیستیکه هزاران شهروند فلسطینی اعم از زن و کودک را به خاک و خون کشیده، تشکیل شده استو تصمیم اخیر می تواند زمینه خوبی برای ارتکاب جنایت ها و تجاوزات بیشتر علیه ملتفلسطین و شخصیت ها و چهره های فلسطینی باشد.

از سوی دیگر، “حسام شاکر” نویسنده و کارشناس مسائل اروپایی و بینالمللی تاکید کرد که حمله دولت آمریکا علیه حماس و گروه های مقاومت در غزه درراستای حملات آن علیه مساله فلسطین صورت می گیرد و جدای از اقدامات دولت دونالد ترامپعلیه ملت فلسطین نیست و به نظر می رسد دولت ترامپ زمان را برای اتخاذ اقداماتحمایتی خود از رژیم صهیونیستی که قبلا وعده آنرا داده و اتخاذ آنها را به تاخیرانداخته بود، مناسب می بیند.

شاکر در گفتگو با “الرساله نت” خاطر نشان کرد که تصمیم کنگره آمریکادر راستای همسویی و همراهی با خواسته های رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و جنبش حماساتخاذ شده است و دولت آمریکا هنوز تصمیمات بیشتری علیه مقاومت در نوار غزه و مسالهفلسطین اتخاذ خواهد کرد و این زنگ خطری نسبت به طرح های خطرناک‌تر رژیم صهیونیستیو آمریکا در ارتباط با طرح مبهم موسوم به “معامله قرن” در آینده نزدیک است.

وی افزود: “آمریکای ترامپ” سعی در ضربه زدن به روابط طرف هایفلسطینی و به ویژه جنبش حماس با طرف های بین المللی و منطقه ای و تحریم بین المللیکامل این جنبش را دارد که این مساله حماس را در برابر چالش سخت و پیچیده ای قرارمی دهد.

شاکر تاکید کرد که رفتارهای دولت آمریکا در قبال مساله فلسطین افکار عمومیجهانیان؛ به ویژه درباره مساله قدس را متقاعد نکرده است و از همین رو، تصمیمات بینالمللی آن ضعیف و کم اثر مانده است و صرفا بر روی جنبش حماس و منازعه فلسطینی ـصهیونیستی تاثیر منفی می گذارد.

این کارشناس فلسطینی در پایان هشدار داد که تصمیمات آمریکا و حملات آن علیهحماس هشداری خطرناک نسبت به تصمیمات آتی باشد و بعید نیست که هدف اساسی از آنها،زمینه سازی برای حملات بین المللی خصمانه علیه حماس و مقاومت فلسطین در غزه باشدتا به رژیم صهیونیستی برای تجاوز به غزه و یا راه اندازی جنگی گسترده علیه اینمنطقه چراغ سبز داده شود. 

لینک کوتاه:

کپی شد