چهارشنبه 30/آوریل/2025

به مناسب گذشت 49 سال از آتش زدن مسجد الاقصی

سه‌شنبه 21-آگوست-2018

امروز سه شنبه 21 آگوست مصادف است با 49 امین سالروز آتش زدن مسجد الاقصی.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در چنین روزی در سال 1969 “مایکل دنیس” یهودی استرالیایی تبار بخش شرقی مسجد الاقصی، قبله نخست مسلمانان را به آتش کشید.

در پی این اقدام جنایتکارانه، هرآنچه در بخش شرقی مسجد الاقصی بود، از جمله منبر تاریخی آن یعنی منبر صلاح الدین و گنبد نقره ای آن در آتش سوخت.

همچنین یکی دیگر از اماکنی که طعمه حریق شد، مسجد عمر بود بود. این مسجد در روز ورود عمر بن خطاب (رض) به قدس و فتح آن به این اسم نامگذاری شد. محراب زکریا در مجاورت مسجد عمر و مقام اربعین در مجاورت محراب زکریا نیز از دیگر اماکنی بود که در این آتش سوزی تخریب شدند. ده ها در و پنجره چوبی مسجد الاقصی و ده ها جلد قرآن کریم نیز در این جنایت طعمه حریق شد.

فلسطینیان ساکن قدس در آن زمان توانستند به یاری مسجد الاقصی شتافته و مانع از آتش گرفتن بخش های دیگر آن شدند. آمبولانس ها و خودروهای اطفای حریق نیز از شهر الخلیل، بیت لحم و دیگر شهرها راهی قدس شدند و آتش را خاموش کردند. رژیم صهیونیستی سعی داشت مانع از ورود این خودروها به مسجدالاقصی و اطفای حریق شود و در همان روز حتی آب مناطق اطراف مسجد الاقصی را نیز قطع کرد، اما راه به جایی نبرده و موفق به این کار نشد.

این اقدام جنایتکارانه این یهودی استرالیایی تبار واکنش گسترده ای را در کشورهای اسلامی و عربی در پی داشت و روز بعد از آن هزاران مسلمان نماز جمعه را در محوطه های خارجی مسجد الاقصی اقامه کردند و سراسر شهر قدس را تظاهرات های گسترده فرا گرفت و یکی از پیامدهای این آتش سوزی، برگزاری اولین اجلاس اسلامی در مراکش و تاسیس سازمان کنگره اسلامی بود که بسیاری از کشورهای اسلامی در آن عضو بودند.

همچنین شورای امنیت در 15 سپتامبر  1969 قطعنامه 271 را صادر وبه آتش کشیدن مسجد الاقصی را محکوم کرد و خواستار لغو تمامی تدابیر و اقداماتی شد که موجب تغییر در وضعیت تاریخی شهر قدس شد.

رژیم صهیونیستی پس از بازداشت عامل آتش سوزی، مدعی شد که او بیمار روانی است و پس از مدت کوتاهی بستری شدن وی در تیمارستانی در شهر عکا، در نهایت او را آزاد و به کشور استرالیا بازگرداند.

از آن زمان تاکنون رژیم صهیونیستی بارها تلاش کرده است تا با اقدامات مختلف اقدام به یهودی سازی قدس و مسجد الاقصی کند و در همین راستا، دست به حفاری های گسترده ای در زیر و اطراف این مسجد زده است و تاکنون در نتیجه این حفاری ها، بخش هایی از ستون ها و دیوارهای مسجدالاقصی فروریخته است.

لینک کوتاه:

کپی شد