بمبهایمرگبار که آسمان فلسطین را میخراشند و بر زخم کهنه این سرزمین فرود میآیند، تنهامشکلی نیست که ساکنان نوار غزه با آن دست و پنجه نرم میکنند؛ آنها سالهاست که بهقطعی برق و نابودی زیرساختهای شهریشان عادت کردهاند و شاهد بیدادگریهای این رژیمدر روزمرهترین وجوه زندگیشان نیز هستند. اکنون نیز تشکیلات خودگردان فلسطین از ساکناننوار غزه خواسته هزینه مصرف برق خود را بپردازند؛ تا شرکت برق به حیاتش ادامه دهد.به گزارش «ایران» به نقل از خبرگزاری الجزیره، ساکنان غزه باید هزینه برق خود را کهمجموعاً به 10 میلیون شکل (واحد پول اسرائیل) یعنی حدود 2.8 میلیون دلار میرسد، پرداختکنند تا همچنان جریان برق آنها وصل باشد. منبعی آگاه که خواست نامش فاش نشود، در گفتوگوبا این خبرگزاری گفت: «این نخستین بار است که تشکیلات خودگردان، چنین درخواستی کردهاست اما دولت باور دارد که شرکت برق غزه باید هزینه مقدار مصرفی برق خود را از بخشبرق پرداخت کند. تشکیلات در تلاش است تا از منبع تغذیه نوار غزه حمایت کند اما نه باروشی منطقی.» از سال 2006، تشکیلات خودگردان فلسطین که اداره کرانه باختری را برعهدهدارد، به اسرائیل برای مصرف برق اهالی نوار غزه هزینهای پرداخت میکند.
قطعیبرق و نابودی زیرساختها
در ماهژوئن 2017، تشکیلات خودگردان از رژیم صهیونیستی خواست که برق غزه را تا 40 درصد کاهشدهد. این اقدام تلاشی در جهت تضعیف جنبش حماس که در غزه حضور دارد، تعبیر شد. هنگامیکه تشکیلات خودگردان از اسرائیل چنین درخواستی کرد، ساکنان نوار غزه در روز تنها 4ساعت برق داشتند. سازمان ملل در واکنش به این اقدام هشدار داد که تداوم کاهش برق باعث«ویرانی کامل» خدمات ریشهای غزه میشود. روز چهارشنبه تشکیلات خودگردان اعلام کردکه از اسرائیل خواسته جریان 50 مگاوات برق را که 6 ماه پیش از آن درخواست قطعش را دادهبود، مجدداً وصل کند. رامی حمدالله، نخستوزیر حکومت وفاق میهنی فلسطین، این اقدامرا بخشی از موضوع تفاهم و وفاق میان تشکیلات خودگردان و حماس که در پایتخت قاهره دراکتبر 2017 صورت گرفت، میداند.حمدالله میگوید این درخواست در جهت «کاستن از رنجهاو مصائب مردم غزه و بهبود شرایط زندگی آنهاست». اما منبع اطلاعاتی تشکیلات خودگردانبه این خبرگزاری گفتهاند که یکی از دو نیروگاه منابع هستهای بسته خواهد شد، زیرابهدلیل هزینههای بالا، تنها یکی از این دو نیروگاه قادر به ادامه حیات خود خواهدبود. او در ادامه متذکر شد که در واقع جریان برق، 25 مگاوات افزایش خواهد داشت نه50 مگاوات؛ زیرا «آنها باید یکی از نیروگاههای خود را ببندند تا 10 میلیون شکل راپوشش دهند». ضمن آنکه بهدلیل درخواست بالای برق در فصل زمستان، بازگرداندن برق بهساکنان غزه تأثیر چندانی در زندگی آنها نخواهد گذاشت و حداکثر یک ساعت به زمانهاییکه غزهایها برق در اختیار دارند، اضافه میشود. جمعیت دو میلیونی نوار غزه طی یکدهه گذشته همواره از قطعی برق، در کنار مسدود کردن مرزهای زمینی و هوایی نوار غزه وبهدلیل تحریمهای تشکیلات خودگردان در رنج بوده است. بحران برق اوضاع را برای ساکنانغزه که هدف حملات مرگبار رژیم صهیونیستی هستند، بدتر کرده است. بنا به گزارش بانک جهانی،42 درصد از ساکنان غزه از فقر در تنگنا هستند و نرخ بیکاری جوانان به 58درصد رسیدهاست و زندگی 80درصد اهالی آن به کمکهای بینالمللی وابسته است. به گزارش ایرنا، درحالی که مردم غزه بیشتر ساعتهای روز را در تاریکی به سر میکنند، جنگندههای رژیمصهیونیستی پنجشنبه شب منطقهای را در شرق استان رفح واقع در جنوب نوار غزه هدف قراردادند. مرکز اطلاعرسانی فلسطین نیز اعلام کرد که که جنگندههای رژیم صهیونیستی چهارفروند راکت به سوی اراضی کشاورزی در شهرک «الشوکه» در شرق شهر رفح شلیک کردند. بمبارانهاباعث خسارت مادی و آتشسوزی در این منطقه شده اما تلفات جانی در پی نداشته است.
اردنمیزبان نشست اتحادیه عرب درباره قدس
در همینحال، وزیران خارجه شش کشور عربی و دبیرکل اتحادیه عرب امروز در نشست اردن تصمیم ترامپدرباره قدس را به بررسی میگذارند. به گزارش ایسنا، وزیران خارجه کشورهای اردن، مصر،فلسطین، عربستان، امارات و مراکش به همراه احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب در پایتختاردن دور هم جمع میشوند تا تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیتالمقدس بهعنوانپایتخت اسرائیل را به بحث و تبادل نظر بگذارند. پیشبینی میشود در این نشست، تحولاتمنطقه و راهکارهای تحکیم روابط و تلاش برای به رسمیت شناختن حقوق مشروع فلسطینیهابررسی شود.
منبع :ایران ، 16/10/1396