عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس امروز دوشنبه در جریان کنفرانس خبری گفت: جنجال آفرینی رسانه ای رهبران جنبش فتح طی دو روز گذشته نشان می دهد که برخی طرف ها درصدد کودتا علیه آشتی ملی هستند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خلیل حیه تصریح کرد که حماس به خاطر امتیازات و نرمشهایی که در زمینه برقراری تحقق آشتی ملی نشان داد، پشیمان نیست و همین رویه را بهخاطر ملت فلسطین ادامه می دهد.
این مقام ارشد حماس با ارسال پیامی به همگان، گفت:«پیام ما این است که همه طرف های فلسطینی در مسیر درست گام بگذارند و به مردم نوید وحدت رابدهیم.»
وی از جنبش فتح خواست تا در مقابل فشارها و دیکته هاو املاء ها سر تسلیم فرود نیاورد.
حیه ضمن تاکید بر لزوم تلاش در جهت حمایت از توافقآشتی ملی و روند وحدت ملی، گفت: به هیچ طرفی نباید اجازه کارشکنی و سنگ اندازی درمسیر آشتی ملی را داد.
وی ضمن تاکید بر لزوم حمایت سیاسی محافل داخلی و منطقهای و بین المللی از آشتی ملی، خاطرنشان ساخت: « ما نمی خواهیم بار دیگر وارد جدالرسانه ای شویم.»
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”به کارمندانی که از روز تشکیل دولت دهم به استخدام درآمده بودند، اطمینان خاطربخشید و گفت: آنان خط قرمز هستند، مساله آنان یک مساله کاملا ملی است و یک مساله حزبیو گروهی نیست و نباید حقوق آنان را نایده انگاشت.
حیه از تمامی طرف ها وسخنگویان و سیاستمداران خواست تا از سخن گفتن در مورد سلاح مقاومت دست بردارند.
عضو دفتر سیاسی حماس تصریح کرد:« سلاح مقاومت یک خط قرمز نیست، بلکه تمامیخطوط قرمز در آن خلاصه می شود.»
حیه از دولت وفاق ملی خواست تا از مجلس قانونگذاریفلسطین رای اعتماد بگیرد، زیرا در جریان تشکیل این دولت قرار شد این دولت پس از گذشت یک ماهاز تشکیلش از مجلس قانونگذاری فلسطین رای اعتماد بگیرد، ولی این اتفاق در آنزمان صورت نگرفت.
این مقام ارشد حماس تصریح کرد: این دولت با توافق ملیتشکیل شد، پس آیا جنبش فتح اجازه دارد به صورت خودکامه به آن امر و نهی کند. دولت وفاق ملی باید همانند کرانه باختری به وظایف ومسئولیت های خود در نوار غزه نز عمل کند.
حیه تاکید کرد که این دولت تا زمانی که از مجلس قانونگذاری فلسطین رایاعتماد نگیرد، نافص است.
حیه افزود: مجلس قانونگذاری فلسطین باید فعال سازی شودو تمامی امور و مسائل تا زمان برگزاری انتخابات با توافق پیش برده شود.
وی ضمن محکوم کردن تداوماقدامات مجازاتی تشکیلات خودگردان فلسطین علیه نوار غزه ، گفت: گروه های فلسطینی بر لزوم لغو این اقدامات اصرار دارند. هدف از مجازات های اعمال شده بر نوار غزه به زانودرآوردن فلسطینیان است.
عضو دفتر سیاسی حماس از رامی حمد الله نخست وزیر دولت وفاق ملی خواست درگفت و گوهای آتی آشتی ملی در قاهره حضور داشته باشد.
وی ضمن استقبال از سفر هیاتمصری به غزه برای پیگیری روند اجرای توافقنامه آشتی ملی و فعالیت دولت وفاق ملی، خواستارتسهیل اطلاع این هیات از تمامی کارها شد.
وی یادآور شد: درخواست کردیمکمیته ای برای پیگیری روند تحویل نوار غزه به این دولت تشکیل شود، اما جنبش فتحمخالفت کرد و در نهایت پیشنهاد دادیم هیاتی مصری برای این منظور به غزه بیاید
وی ضمن تقبیح اظهار نظر و سخنگفتن در مورد تصمیم مربوط به صلح و جنگ، گفت:« از کی تصمیم جنگ به دست ملت فلسطینبوده است؟!»
وی افزود: « ما می خواهیماین تصمیم را به رهبری فلسطینی یکپارچه واگذار کنیم، سلاح مقاومت در آینده نزدیک به منظورمقابله با اشغالگران صهیونیست به کرانه باختری منتقل خواهد شد، مقاومت در برابراشغالگران صهیونیست تا زمان زوال آنان حق ماست.»
حیه خاطرنشان ساخت: « سلاح مقاومت مایه قدرت و اقتدارتمامی فلسطینیان اعم از ابومازن و غیره است، مساله سلاح مقاومت غیر قابل بحث و مذاکره است،ما هرگز این سلاح را زمین نمی گذاریم یا فلسطین را آزاد می سازیم یا با اینسلاح در راه آزاد سازی فلسطین به شهادت می رسیم.»
این مقام بلند پایه حماساظهار داشت:« حماس برای برگزاری انتخابات در چارچوب توافقات به عمل آمده آماده است.»
وی بار دیگر ضمن تاکید براینکه مرجعیت پرونده امنیتی توافق سال 2011 است، گفت:«این توافق همچنان به قوت خودباقی است، ما آماده اجرای پرونده امنیتی در چارچوب توافقات به عمل آمده هستیم.»