یکشنبه 11/می/2025

فادی بطش؛ قربانی جدید سیاست ترور سازمان جاسوسی موساد

جمعه 27-آوریل-2018

در راستای ترور رهبران دایره اجرایی گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”، فلسطینیان طی روزهای اخیر شاهد ترور مهندس و دانشمند هموطنشان “فادی بطش” بودند که از 10 سال پیش تحصیلات و فعالیت هایش را در مالزی ادامه می داد.

در حادثه ترور بطش 4 گلوله با استفاده از تپانچه مجهز به صدا خفه کن و به دست افرادی که هنوز شناسایی نشده اند، به سمت سر وی شلیک شد و صحنه مشاهده جسد آغشته به خون وی یادآور حوادث نه چندان دوری است که اصرار رژیم صهیونیستی بر ترور شخصیت های علمی فلسطینی و عربی را نشان می دهد؛ به ویژه شخصیت هایی که در آنها توانایی توسعه زرادخانه تسلیحاتی گروه های فلسطینی را می بیند.

 

5 پروژه بزرگ عربی که اسرائیل آنها را ناکام گذاشت

معروف است که وقتی یک سرباز عربی را در جنگ بکشی، ممکن است 100 نفر دیگر جای او را بگیرند، اما وقتی پروژه ای را ناکام می گذاری یا فردی را در قالب این پروژه ترور می کنی، کمتر جایگزینی برای آنها پیدا می شود. این همان شیوه ای است که اسرائیل برای ناکام گذاشتن پروژه های هسته ای و تسلیحاتی بزرگ 3 ارتش بزرگ عربی طی دهه های گذشته در پیش گرفته است که اگر نگوییم قویترین ارتش های عربی هستند، باید گفت که از قویترین ها هستند و آنها همان ارتش های مصر، سوریه و عراق هستند.

 

ترور فادی بطش در مالزی

این آخرین خروج بطش غریب در مالزی برای اقامه نماز صبح در تاریخ 21 آوریل 2018 بود. وقتی وی با تکرار ذکرهای صبحگاهی از منزلش خارج شد تا نماز صبح را در مسجد اقامه کرده و طبق معمول به قرائت قرآن بپردازد، بیش از 10 گلوله توسط دو فرد نقابدار که در راه مسجد “ایدامان” در منطقه “جومباک” کوالالامپور منتظر وی بودند، به سمت وی شلیک شد.

این روز، روزی تاریخی برای فلسطینیان بود که هرگز آنرا فراموش نخواهند کرد. فادی بطش یکی از فعالان حماس در مالزی در عملیاتی از قبل طراحی شده و با حرفه ای گری بالا ترور شد و این حادثه برای فلسطینیان خیلی دردناک بود. شاهدان عینی درباره نحوه وقوع این حادثه اعلام کردند که دو مرد قوی هیکل که چهره شان شبیه اروپایی ها بود، تقریبا 20 دقیقه قبل از وقوع این حادثه در محل حادثه حضور پیدا کردند. یکی از این شاهدان به نام “عمر” خاطر نشان کرد که «من به همراه برخی هم محلی ها برای نماز صبح به مسجد می رفتیم و دیدیدم که دو نفر به خاطر تاریکی هوا به صورت رهگذران خیره می شوند. قبل از اینکه وارد مسجد شویم، صدای تیراندازی آرامی را شنیدم و به نظر می رسید که تیراندازی با اسلحه مجهز به صدا خفه کن صورت گرفته است. اما ما توجهی به این مساله نکردیم و وارد مسجد شدیم تا نماز صبح مان را بخوانیم.»

وی در ادامه گفتگویش با “عربی 21” خاطر نشان کرده است که «وقتی در حال اتمام نماز بودیم، یکی از نمازگزاران که دیر به نماز رسیده بود، به ما اعلام کرد که شهید “فادی بطش” را غرق در خون دیده است و وقتی به محل حادثه رفتیم دیدیم که در مقابل مجتمع مسکونی “ایدامان پوتری” که در آنجا سکونت می کرد، بر روی زمین افتاده است.»

“احمد زاهد حمیدی” وزیر کشور مالزی هم درباره این حادثه گفت که «مجریان عملیات ترور فادی بطش دانشمند فلسطینی که روز شنبه در کوالالامپور به شهادت رسید، 2 فرد قفقازی بودند که برای سازمان های اطلاعاتی خارجی فعالیت می کردند و پلیس مالزی دستور انجام تحقیقات کامل درباره این حادثه را داده است و از سازمان های اطلاعاتی دیگر و به ویژه پلیس بین الملل خواسته است که در این زمینه همکاری کنند.»

اما در این میان، خانواده بطش به صراحت سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی “موساد” را مسئول این حادثه معرفی کردند و اعلام نمودند که پسرشان قبلا نیز چندین بار توسط این رژیم تهدید شده بود.

 

مهندس بطش که بود؟

وی یکی از فرزندان پاک و قهرمان فلسطین بود که پیشرفت های خوبی در عرصه علمی داشت. وی در تعداد زیادی از کنفرانس های بین المللی مربوط به عرصه انرژی شرکت کرده بود و در عین حال، الگویی در زمینه دعوت و تبلیغ به راه خدا و فعالیت در زمینه مساله فلسطین بود. این ها توصیفاتی است که جنبش حماس در پیام تبریک و تسلیت خود به خاطر شهادت فادی بطش آورده است.

بطش متولد اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه بود و با نبوغ و استعداد خود مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود در مهندسی برق را از دانشگاه اسلامی در غزه دریافت کرد و سپس در سال 2009 به مالزی سفر کرد تا مدرک دکتری خود را از دانشگاه “مالایا” دریافت کند. از جمله دستاوردهای بطش دریافت بورسیه “خزانه” دولتی مالزی به عنوان اولین فرد عرب زبان در سال 2016 بود.

از جمله مهمترین دستاوردها و اقدامات فادی بطش می توان به طراحی  فناوری های الکترونیکی قوی اشاره کرد که در شبکه انتقال نیروی برق استفاده می شد و باعث بهبود 18 درصدی کارآمدی این شبکه می شد. علاوه بر این، این دستگاه باعث کاهش هدر رفت انرژی برق در جریان انتقال از نیروگاه به مصرف کنندگان می شد.

جنبش حماس با اشاره به مطالب منتشر شده در رسانه های اسرائیلی درباره ترور “بطش” اعلام کرد که این مسائل نوعی اتهام زنی به اسرائیل و سرویس های امنیتی آن است. اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس خاطر نشان کرد که « هیچ کسی جز دشمنان ملت فلسطین نفعی در ترور بطش ندارد و ما در جنبش حماس می دانیم که رژیم صهیونیستی نخبگان علمی عربی و فلسطینی را هدف قرار می دهد و از همین رو، منتظر هستیم انگشت های اتهام با قاطعیت به سمت این رژیم نشانه رود تا نتایج تحقیقاتی که ما با همکاری مراجع مالزیایی انجام می دهیم، مشخص شود. ما مطمئن هستیم که مالزی با جدیت پرونده ترور بطش را دنبال کرده و عاملان این جنایت را شناسایی خواهد کرد.»

واقعیت این است که رژیم صهیونیستی ـ بدون اینکه بخواهد علنا به این مساله اعتراف کند ـ به صورت مداوم دانشمندان فلسطینی و عرق متخصص در عرصه های انرژی و تکنولورژی و علوم مختلف را هدف قرار می دهد. همین امسال یکی از متخصصان علوم شیمی فلسطین به نام “ایمان حسام رزه” به شهادت رسید و جسد وی در ماه مارس گذشته در منزلش پیدا شد. وی قبلا چندین بار توسط افسران موساد تهدید شده بود. “هشام سلیم مراد” کارشناس لبنانی علوم فیزیک هسته ای یکی دیگر از افرادی بود که در ماه فوریه گذشته جسدش در فرانسه پیدا شد. از سوی دیگر، “حسن علی خیر الدین” شهروند لبنانی نیز که برای نوشتن رساله دکتری خود درباره “سیطره یهودیان بر اقتصاد جهانی” به کانادا سفر کرده بود، ترور شد.

 

اعتراف شخصیت های رسانه ای صهیونیستی به دست داشتن موساد در ترور بطش

“اور هیلر” خبرنگار مسائل نظامی شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی در واکنش به عملیات ترور فادی بطش اعلام کرد که جنبش حماس مالزی را به عرصه ای برای جذب نیروهای جدید و توسعه تسلیحات نظامی خود در باریکه غزه تبدیل کرده است. این اولین و آخرین موضع این فعال رسانه ای صهیونیستی نبود که همواره سعی در ترویج این مساله را دارد که مالزی به عرصه ای برای آموزش و جذب نیروهای جدید حماس تبدیل شده است.

هلر در گزارش شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی در واکنش به حادثه ترور بطش می گوید که «حماس در حال تشکیل تیم هایی برای خود در مالزی است و مراجع مالزیایی هم از این مساله چشم پوشی می کنند. حماس از اوضاع داخلی مالزی برای جذب افرادی با تابعیت های مختلف استفاده می کند و آنها را به ترکیه می فرستد. این جنبش همچنین برخی شهروندان فلسطینی اهل کرانه باختری را هم به تشکیلات خود جذب می کند.» البته هلر به این مساله اکتفا نکرد و تعداد افرادی را که حماس در سال های اخیر در مالزی جذب کرده است، مشخص نمود و گفت: این جنبش 40 الی 50 نفر را در این کشور جذب کرده است و «اگر اسرائیل در مساله ترور (بطش) دست دارد، می توان فرض کرد که جلوی حمله ای بزرگ که در حال آماده سازی بود، گرفته شده است و یا پروژه ای بزرگ که حماس از طریق آن سعی در تقویت توان نظامی خود در غزه به منظور استفاده از آن در جریان جنگ آتی را داشت، خنثی شده است.»

این مساله به حدی حساس بود که اویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دولت صهیونیستی از مراجع مصری خواسته است که اجازه انتقال جسد “فادی بطش” از طریق خاک این کشور به غزه را ندهند. رسانه های صهیونیستی هم بدون هیچ گونه واکنشی از سوی مراجع رسمی به تکرار این جملات ادامه می دهند که بطش متخصص پهپادها بود و از همین رو، حادثه ترور وی را به ماجرای ترور “محمد زواری” تونسی الاصل که در زمینه ساخت پهپادها به حماس کمک می کرد، ارتباط می دهند.

“الون بن دیوید” خبرنگار شبکه 10 تلویزیون صهیونیستی در همین راستا اعلام کرد که «برآوردها نشان می دهد “فادی بطش” دانشمند فلسطینی که در مالزی ترور شد، پروژه بهینه سازی دقت موشک های حماس را رهبری می کرد و حادثه ترور وی نیز اقدامی در راستای ترور “محمد زواری” تونسی الاصل است.»

“رونین برگمان” تحلیلگر مسائل اطلاعاتی در روزنامه صهیونیستی “یدیعوت أحرونوت” خاطر نشان کرد که «عملیات ترور بطش نشان دهنده راهبردی است که “یوسی کوهین” رئیس موساد در پیش گرفته است و به موجب آن سعی در ضربه زدن به توانمندی های یگان های طراحی و ساخت تسلیحات نظامی مخالفان اسرائیل دارد که در مناطق جغرافیایی دور افتاده فعالیت می کنند و موساد می خواهد تلاش های این طرف ها را در نطفه خفه کند تا نتوانند اهداف خودشان را محقق کنند.»

وی که کتابی درباره تاریخچه عملیات های ترور موساد نوشته است، در توئیتی دیگر در صفحه شخصی خود نوشته است که «عملیات ترور بطش یادآور حادثه ترور محمد زواری مهندس هواپیمای تونسی است که در ماه دسامبر 2016 به دست مزدوران موساد اتفاق افتاد؛ چرا که وی در زمینه ساخت زیردریایی های کوچک بدون سرنشین فعالیت می کرد که قرار بود حماس از آنها برای حمله به میادین گازی اسرائیل در دریای مدیترانه استفاده کند.»

 

حمله اسرائیل به مالزی به خاطر حماس

دولت صهیونیستی از تلاش های خود برای کشیدن پای مالزی به جنگ خود با حماس دست بر نمی دارد و در همین راستا اتهامات متعددی را علیه آن مطرح می کند و مدعی است که مالزی به نیروهای حماس اجازه می دهد که در این کشور آموزش دیده و تسلیحات نظامی بسازند. مهمترین این اتهامات اظهارات یکی از مسئولان سازمان اطلاعاتی شاباک در آوریل سال 2015 بود که اعلام کرد «دلایل جدید وجود دارد که گردان های قسام شاخه نظامی حماس اقدام به جذب فلسطینیان و آموزش آنها در مالزی برای اجرای عملیات سری می کند.» این اظهارات پس از آن بیان شد که رژیم صهیونیستی یک شهروند فلسطینی اهل الخلیل به نام “وسیم قواسمه” را که مالزی برگشته بود، به همکاری با حماس متهم کرد و در کیفرخواست وی آمده بود که قواسمه «در جریان تحصیل در دانشگاه اسلامی کوالالامپور سوگند یاد کرده است که به نفع حماس کار کند و وی توسط یکی از فعالان عالی رتبه حماس در انجمن دانشجویی این دانشگاه جذب شبده است و قرار بود این افراد به عنوان فعالان و فرستادگان سری به فلسطین برگردند و در قالب شبکه های حماس در کرانه باختری و غزه فعالیت کنند.

رژیم صهیونیستی همچنین در ماه آگوست سال 2014 اعلام کرده بود که یکی از فلسطینیان وابسته به تشکیلات حماس به بازجویان اعلام کرده است که «در مالزی و غزه در زمینه فرود با چتر در داخل اسرائیل و ربودن و قتل شهروندان اسرائیلی آموزش دیده است.» وزارت خارجه مالزی آموزش مبارزان حماس در خاک این کشور را تکذیب کرد و احمد زاهر حمیدی وزیر دفاع این کشور اعلام کرد که «مالزی از حامیان بزرگ مبارزات فلسطینیان از ناحیه اخلاقی و کمک های بشردوستانه است و این ناشی از ارتباط طولانی مدت مقامات مالزیایی و فلسطینی است.» وی افزود که شاید این مساله باعث نارضایتی اسرائیل شود».

رسانه های صهیونیستی در ژوئن  سال 2017 اعلام کردند که “صالح عاروری” از رهبران حماس در سایه بحران پیش آمده در روابط قطر با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و درخواست این کشورها برای خروج رهبران حماس از خاک قطر، راهی مالزی شده است، اما کوالالامپور این مساله را تکذیب کرد و “خالد ابو بکر” رئیس پلیس مالزی اعلام کرد که «سفر رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” به مالزی و دیدار با مقامات این کشور؛ تا زمانی که به صورت مسالمت آمیز صورت می گیرد، هیچ اشکالی ندارد.» وی با رد ادعای رسانه های صهیونیستی خاطر نشان کرد که «وقتی آنها به صورت مسالمت آمیز و بدون بروز هیچ گونه مشکلی به مالزی سفر می کنند، پس مشکل چیست؟»

لینک کوتاه:

کپی شد