شنبه 21/سپتامبر/2024

اختلافات شدید دولت بایدن و رژیم صهیونیستی بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دوشنبه 22-نوامبر-2021

یک منبع آمریکایی اعلام کرد که نشست امنیتی منامه نشان داد که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دولت رژیم صهیونیستی بر سر برنامه هسته‌ای ایران با یکدیگر اختلافات شدیدی دارند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، در جلسه پایانی نشست «دیالوگ منامه» ایال هولتا مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و “برت مک‌گورک” هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا سخنرانی کردند.
منبع مذکور اشاره کرد که هولتا و مک‌گورک در تلاش برای ارائه یک جبهه واحد و یکپارچه علیه برنامه هسته‌ای ایران بودند اما در سخنان ابتدایی آنان مواضع متناقضی در مقابل ده‌ها مسئول و کارشناس از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای غربی ارائه شد.
مسئول اسرائیلی از ضرورت ممانعت از دست‌یابی ایران به قدرت “نفوذ هسته‌ای” سخن گفت و در طرف مقابل، مسئول آمریکایی هم از پایبندی دولت بایدن به ممانعت از دست‌یابی ایران به سلاح اتمی سخن به میان آورد.
در این نشست، دو طرف همچنین بر سر ضرورت توسل به گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران نیز با یکدیگر اختلاف نظر داشتند.
هولتا اظهار داشت که ایران تنها زمانی از تلاش برای رسیدن به سلاح اتمی دست می‌کشد که همه کشورها در مقابلش بایستند. وی گفت که “اسرائیل” به دفاع از خود در برابر ایران در صورت لزوم ادامه می‌دهد و برای این منظور اقداماتی را هم انجام خواهد داد.
از سوی دیگر، مک‌گورک تصریح کرد که آمریکا بر مذاکرات وین تمرکز کرده و در صورت شکست این مذاکرات، دولت بایدن به گزینه‌های دیگر روی خواهد آورد. وی گفت گزینه نظامی شاید به برنامه هسته‌ای ایران ضربه بزند اما رفتارهای این کشور را تغییر نخواهد داد.
وی اذعان کرد که سیاست فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا علیه ایران شکست خورده و نتیجه‌ای در پی نداشته است.
با این حال، ایال هولتا بر خلاف او مدعی شد که فشار حداکثری بر ایران نتیجه‌بخش بوده و ایران را مجبور به تغییر سیاست‌های خود کرده است.

لینک کوتاه:

کپی شد