اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد: انتخابات داخلی جنبش حماس که هر 4 سال برگزار میشود، مایه فخر و مباهات تمامی کسانی است که اوضاع این جنبش را پیگیری میکنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، هنیه در گفتگو با شبکه ماهوارهای الاقصی افزود: این انتخابات کاملا حقیقی است و فرمالیته نیست و قدرت حماس در انتخابات داخلی آن و احترام به نتایج آن است.
وی گفت: انتخابات فرصتی برای تغییر رهبران حماس است و بیانگر پویایی این جنبش و قدرت آن برای همسوسازی خود با تحولات از جمله تحولات داخلی جنبش است.
هنیه با اشاره به اینکه حماس جنبشی بزرگ و قدرتمند در داخل و خارج فلسطین است، عنوان کرد که یکی از مولفههای قدرت و انسجام حماس، انتخابات داخلی و پایبندی به نتایج آن در تمامی مناطق است.
رهبر حماس خاطر نشان کرد که جنبش متبوعش توانسته موقعیت و جایگاه مسئله فلسطین در میان کشورهای اسلامی و عربی و وحدت امت بر سر این مسئله را حفظ کند.
وی افزود: این جنبش پس از 4 دهه فعالیت به رغم شهادت، مجروح شدن و اسارت شمار زیادی از اعضایش، همچنان به اصول ملی فلسطین و گزینه مقاومت پایبند مانده است.
هنیه اولویتهای حماس را اینگونه برشمرد: اولویت نخست حماس در مرحله کنونی، حفظ اصول ملی و حقوق فلسطینیان و عدم چشمپوشی از آنها به ویژه حق بازگشت است.
دومین اولویت ادامه پروژه مقاومت و گسترش دامنه آن است.
سومین اولویت، توسعه روابط سیاسی حماس با کشورهای اسلامی و عربی است.
اولویت چهارم تقویت روابط با جامعه بینالملل و بهرهبرداری از جنبشهای جهانی و تغییرات مهم ناگهانی در مواضع ملتها در قبال مسئله فلسطین است.
پنجمین اولویت حمایت از قدس در برابر توطئههای دشمن صهیونیستی است
اولویت ششم آزادی اسرا از زندانهای رژیم صهیونیستی و تکرار عملیات مبادله اسرا است.
اولویت هفتم حفظ روابط خوب و مستحکم با ملت فلسطین در اردوگاههای آوارگان و خارج از فلسطین و اهتمام به قضیه آنان است.
وی گفت: رهبران حماس در مرحله کنونی تلاش زیادی برای نهادینه کردن پروژه مقاومت در میان فلسطینیان در داخل و خارج کردهاند.
اسماعیل هنیه تصریح کرد: ما طرح جدیدی برای طرح مسئله محاصره ظالمانه غزه در عرصه مردمی، رسمی و جهانی برای شکستن آن داریم.
وی تاکید کرد که جنبش حماس از زمان تاسیس تا به امروز برای وحدت ملت فلسطین هر کاری کرده است.
هنیه عنوان کرد: حماس با توجه به استراتژی خود مبنی بر حفظ وحدت ملت فلسطین در انتخابات سال 2006 شرکت کرد.
وی گفت: آشتی ملی به خاطر موضع تشکیلات خودگردان و عدم جدیت برای تحقق آن به بنبست رسیده است.
هنیه در ادامه بیان کرد که لغو انتخابات مجلس قانونگذاری توسط تشکیلات خودگردان، به سبب مخالفت رژیم صهیونیستی با برگزاری آن در قدس نبود، بلکه به خاطر ترس این تشکیلات از شکست و از دست دادن موقعیت و جایگاه خود برای رهبری پروژه ملی فلسطین بود.
وی با اشاره به اینکه حماس هیچ تهدیدی برای هیچیک از گروهها و جریانهای فلسطینی نیست، تصریح کرد که حماس ترسی از انتخابات ندارد و به خواسته و اراده ملت خود و جانبداری از اصول ملی و مقاومت اطمینان دارد.
رئیس دفتر سیاسی حماس در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد که طی روزهای اخیر طرحی مکتوب را در رابطه با موضوع آشتی ملی فلسطین به مصر ارائه دادیم.
اسماعیل هنیه تصریح کرد: باید بر سر یک برنامه مبارزاتی که خواستههای ملت را محقق کند، به توافق برسیم.
وی اظهار داشت که ما بر ضرورت بازسازی ساختار سازمان آزادیبخش از طریق انتخابات به منظور انتخاب شورای ملی تاکید کردیم و تا آن زمان میتوانیم یک چارچوب رهبری موقت را جهت آمادهسازی برای مرحله بعدی تشکیل دهیم.
هنیه خاطر نشان کرد: حماس به دنبال حاکمیت یکطرفه نیست، بلکه به شراکت ایمان دارد، چرا که ما در مرحله آزادسازی ملی قرار داریم نه در مرحله حاکمیت.
وی گفت که به مصریها اعلام کردیم که حماس در صورت پیروزی در انتخابات، به فکر تشکیل دولت وحدت ملی خواهد بود.
اسماعیل هنیه بیان کرد که راه تحقق آشتی ملی مشخص است و نیازی به ایجاد شرط و شروط نیست، همانطور که ابومازن خواستار امضای برگهای جهت پایبندی به مشروعیت بینالمللی و توافقنامههای به امضا رسیده است.
هنیه افزود: درخواست برای اعتراف به شروط کمیته چهارجانبه بینالمللی مشکلی را حل نمیکند.
وی روابط سیاسی حماس را بسیار گسترده خواند و گفت ما متمایل به برقراری روابط با همه طرفها هستیم.
هنیه تصریح کرد: ملتهای عربی و اسلامی مخالف اشغالگری و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند.
رهبر حماس تاکید کرد: روابط ما با مصر راهبردی و ثابت است و درصدد تقویت این روابط هستیم.
وی همچنین اظهار داشت: قطر به طور مداوم در جریان تحولات غزه و مسئله فلسطین قرار دارد و نقشی اساسی در بازسازی غزه و زیرساختهای آن و حمایت از ساکنان قدس دارد.
هنیه افزود: توافق مصر و قطر بر سر ورود سوخت و مصالح ساختمانی به نوار غزه بیانگر پویایی تفاهمات دو طرف در مورد این باریکه است.
اسماعیل هنیه از موضع ترکیه در حمایت همیشگی از مسئله فلسطین نیز تشکر کرد و گفت: ترکیه نقشی اساسی در موضع سیاسی که در تمامی محافل بینالمللی آن را اعلام کرده، دارد و ملت فلسطین قدردان این کشور است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که ایران نقشی محوری در حمایت از مقاومت دارد.
هنیه گفت: ایران از مقاومت فلسطین حمایت مالی، سیاسی و نظامی میکند و تکیهگاهی محکم برای آن است.
وی از ایران به خاطر نقش محوری و مرکزی در حمایت از مقاومت فلسطین تشکر کرد.
رئیس دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که حماس همچنان متمایل به برقراری روابطی تاریخی با عربستان سعودی است.
وی گفت که متاسفانه طی سالهای اخیر شاهد تغییر در موضع عربستان در قبال حماس بودیم که این مسئله بر برخی از فلسطینیان نیز تاثیرگذار بوده است.
اسماعیل هنیه احکام صادر شده در حق فلسطینیان در عربستان را شوکه کننده و عجیب خواند و از خادم حرمین، ولیعهد عربستان و رهبران این کشور درخواست کرد فلسطینیان بازداشت شده را آزاد کنند.
هنیه گفت: عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی سراسر شر است و هیچ خیر و برکتی برای هیچ کشور عربی ندارد و موجب نفوذ سیاسی، امنیتی و نظامی دشمن به منطقه خواهد شد.
وی تاکید کرد که عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی آیندهای در منطقه ندارد.
هنیه افزود: حماس دوستان زیادی در عرصه بینالملل دارد و روابط گستردهای با بسیاری از کشورها دارد و دیدارهایی علنی و غیرعلنی در همین راستا برگزار شده و تماسهای این جنبش با شخصیتهای رسمی و شبه رسمی و احزاب و هیئتها همچنان ادامه دارد.
اسماعیل هنیه تاکید کرد که برای همه ثابت شده که سیاست تروریست خواندن حماس و محاصره و انزوای آن شکست خورده و راه به جایی نمیبرد.
وی عنوان کرد که بسیاری از طرفهای بینالمللی اذعان دارند که در صورت کنار گذاشتن حماس، هیچ راه حلی برای مسئله فلسطین وجود نخواهد داشت.
هنیه گفت: حماس آماده است با هر کشوری در دنیا بجز رژیم اشغالگر صهیونیستی گفتگو کند و رابطه داشته باشد.
اسماعیل هنیه تاکید کرد که نبرد شمشیر قدس نقطه تحولی مهم در تاریخ نبرد با دشمن بود.
وی با اشاره به اینکه برای بازسازی دوباره غزه هر کاری لازم باشد انجام میدهیم، بیان کرد که قطار بازسازی غزه به راه افتاده و به راه خود ادامه میدهد.
رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که در مقابل ادامه محاصره غزه، زیاد ساکت نمینشینیم و جهانیان باید بدانند که صبر ما دیگر به سر آمده است.
وی گفت: مقاومت از هر اقدامی از سوی هر طرفی برای شکستن محاصره غزه استقبال میکند و دستان دشمن را اگر بخواهد به هر طرفی که در تلاش برای لغو محاصره است، تعدی کند، قطع خواهد کرد.
اسماعیل هنیه خاطر نشان کرد: حماس بین اصول ثابت و متغیر تمایز قائل است و زمانی که 15 سال پیش نخست وزیر شدم، اعلام کردم که هرگز “اسرائیل” را به رسمیت نمیشناسیم و هنوز هم بر این اصل پایبندیم و در آینده نیز خواهیم بود.
