سه نفر از دیپلماتهای اتحادیه اروپا تاکید کردند که فرانسه در حال تشویق شرکا و همپیمانان اروپایی خود برای اتخاذ موضعی قاطع علیه رژیم صهیونیستی در صورت الحاق کرانه باختری است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این دیپلماتها در گفتگو با رویترز اعلام کردند که بلژیک، ایرلند و لوکزامبورگ نیز تصمیم دارند در جلسه روز جمعه آینده وزرای خارجه اتحادیه اروپا، موضوع اعمال مجازاتهای اقتصادی بر رژیم صهیونیستی در صورت اجرای طرح الحاق کرانه باختری را بررسی کنند.
البته این در حالی است که تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید با چنین مجازاتهایی موافقت کنند.
البته دیپلماتهای اروپایی در مورد ماهیت مجازاتهای اقتصادی احتمالی بر رژیم صهیونیستی به منظور منصرف کردن این رژیم از الحاق کرانه باختری چیزی نگفتهاند.
در همین حال، دولت انگلیس هم اعلام کرده که به هیچ وجه از طرح الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی حمایت نمی کند.
وزیر امور خاورمیانه دولت انگلیس روز گذشته تاکید کرد که کشورش از الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی حمایت نخواهد کرد.
جیمز کلیفرلی امروز دوشنبه در اظهاراتی مطبوعاتی عنوان کرد که موضع همیشگی دولت انگلیس مخالفت با الحاق کرانه باختری است و چنین اقدامی می تواند تحقق راه حل تشکیل دو کشور بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی را به مراتب سخت تر و پیچیده تر کند.
همچنین اتحادیه اروپا نیز به رژیم صهیونیستی در رابطه با الحاق کرانه باختری در چارچوب طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن هشدار داده است.
اتحادیه اروپا گفتگوهایی داخلی در مورد چگونگی واکنش به طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری و اینکه در صورت اجرای چنین طرحی چگونه این رژیم را مجازات کند، انجام داده است.
روزنامه عبری زبان “اسرائیل الیوم” در گزارشی عنوان کرد که قویترین موضع را در این زمینه کشورهای سوئد، ایرلند و لوکزامبورگ اتخاذ کردند که خواستار لغو توافقنامه شراکت و همکاری با رژیم صهیونیستی در صورت الحاق کرانه باختری هستند؛ توافقنامهای که چگونگی روابط این رژیم با اروپا را تنظیم میکند.
این روزنامه اشاره کرد که یکی دیگر از گزینههای احتمالی، کنار گذاشتن رژیم صهیونیستی از طرح «هورایزن یوروپ 2027» است. هورایزن یوروپ طرح تحقیقات و نوآوریهای علمی و فنآوری بلندپروازانه در اتحادیه اروپا است که قرار است در فاصله سالهای 2021 تا 2027 اجرا شود.
سومین سناریوی ممکن هم تعلیق توافقنامه “آسمان باز” با رژیم صهیونیستی است که در انتظار تایید نهایی از سوی اتحادیه اروپا است و ممکن است گزینههای دیگری هم برای واکنش به الحاق کرانه باختری مطرح باشد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرده که دولت وی ماه ژوئن آینده طرح الحاق غور اردن و کرانه باختری را به کنست ارائه خواهد داد.
حزب لیکود و ائتلاف آبی سفید اخیرا بر سر تشکیل دولت ائتلافی به توافق رسیدند و بحران سیاسی بیش از یک ساله رژیم صهیونیستی بالاخره رو به پایان است و دولت جدید در آستانه شکل گیری است.
یکی از مسائل مهمی که لیکود و ائتلاف آبی سفید بر سر آن توافق کردند و پس از آن توافق تشکیل دولت ائتلافی به امضا رسید، طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی است که سر و صدای زیادی هم به پا کرده و رژیم صهیونیستی در نظر دارد تحت حمایت آمریکا و در سایه سرگرم بودن جهانیان به بحران کرونا، این طرح را در اسرع وقت پیش برده و بخش های مدنظر خود در کرانه باختری را تحت سیطره خود درآورد.