چهارشنبه 30/آوریل/2025

عقب‌نشینی اسرائیل پس از هشت روز

پنج‌شنبه 18-آوریل-2019

اعتصاب غذا میان اسرای فلسطینی در اعتراض به عدم رعایتحقوقشان یا در اعتراض به یک موضوع سیاسی مسبوق به سابقه است. این شیوهاعتراضی در میان اسرای فلسطینی به این‌گونه است که تنها مقدار کمی آب و نمکمصرف می‌نمایند و به‌منظور تحقق خواسته خود دیگر نوشیدنی‌ها و غذاها را ازسطح زندان جمع‌آوری می‌نمایند و یا افراد اعتصاب‌کننده تا تحقق خواسته‌هایخود از خوردن غذا جز کمی آب و نمک امتناع می‌نمایند.

 

نمونه هایی از اعتصاب غذای اسرای فلسطینی

 اعتصاب غذای اسرای فلسطینی در سال‌های گوناگونی به اجرا درآمده است. برخی از این اعتصاب‌ها عبارت‌اند از:

-سال 1980 با شهادت 5 اعتصاب کننده غذا در زندان نفحه

-سال 1984 در زندان جنید که با حضور وزیر رژیم صهیونیستی درزندان و تن دادن به خواسته فلسطینیان به پایان رسید. این اعتصاب غذا نقطهعطف می‌توان دانست.

-سال 2000 با شهادت 8 اعتصاب کننده در اعتراض به عدم ملاقات، حبس انفرادی و …

-آخرین اعتصاب غذای مشهور متعلق به خبرنگار فلسطینی محمدالقیق در اعتراض به بازداشت اداری خویش است. وی پس از 93 روز اعتصاب غذااراده خود را بر صهیونیست‌ها تحمیل نمود و تل‌آویو تن به آزادی وی داد.

 

اعتصاب غذای آزادی و کرامت 1 ؛ 42 روز با دستاوردهایی تاریخی

اما دوسال پیش، اعتصاب غذا از سوی اسرای فلسطینی به یک پیروزیبزرگی دست یافت که در مقایسه با نمونه های پیش از خود بسیار وسیع تر وهمراه با دستاوردهای بزرگی بود.

در تاریخ 28 فروردین 96 ماه مصادف با 17 آوریل که به نام روزاسرای فلسطینی نام گذاری شده است، رژیم صهیونیستی باری دیگر شاهد چالشاعتصاب غذا بود. این اعتصاب غذا با 1500 اسیر آغاز شد. مروان برغوثی که 15سال است در اسارت صهیونیست‌هاست، رهبری این موج اعتصاب غذا را بر عهده داشتو اسرای گروه‌های مختلف فلسطینی مانند حماس، فتح، جهاد اسلامی و غیره درآن مشارکت کردند. در آن برهه قریب به 2000 اسیر فلسطینی از روز 17 آوریل2017 تا  28 می به مدت 42 روز اعتصاب غذای دسته جمعی خود را برایبازگرداندن شرایط تعامل انسانی در زندانهای رژیم صهیونیستی آغاز کرده بودند.اسرای فلسطینی در نخستین روز ماه مبارک رمضان پس از پذیرش شرایط آنها درمذاکراتی که 20 ساعت میان رهبران اعتصاب و سازمان‌های زندان‌های رژیمصهیونیستی به درازا کشید به اعتصاب خود پایان دادند.بهبود شرایط بهداشتی، لغو محدودیت ملاقات های خانوادگی و پایان دادن بهحبس انفرادی و بازداشت های اداری از مهم ترین خواسته های اعتصاب غذا بود کهبه آن دست یافتند.

 

اعتصاب غذای آزادی و کرامت 2؛ کوتاه اما راهبردی

دومین دور از اعتصاب غذای کرامت حدود دو هفته پیش از روز اسیراز 7 آوریل 2019 آغاز شد؛ اما بر خلاف پیش بینی ها اسرائیل بسیار زودتسلیم شد و پیش از فرا رسیدن روز اسیر به خواسته اسرای فلسطینی تن داد.

این دور از اعتصاب تنها هشت روز طول کشید. اعتصاب غذا با 400اسیر از 7 آوریل آغاز شد و 15 آوریل در حالی که صدها تن به آن پیوسته بودندبه پایان رسید. سازمان زندان‌های رژیم صهیونیستی از چند روز پیش از آغازاعتصاب برای مقابله با اعتصاب غذای اسرا شمار زیادی دکتر و پرستار ونیروهای سرکوبگر خود را در زندان‌ها مستقر کرده است. در نهایت دفتر اطلاعرسانی اسرای فلسطینی شامگاه دوشنبه 26 فرودین 98 در بیانیه ای از توافقرهبران اسرای فلسطینی با سازمان زندان های رژیم صهیونیستی خبر داد.

در این بیانیه آمده است که سازمان زندان های رژیم صهیونیستیدر نهایت مجبور به پذیرش تمامی شروط و خواسته هایی شده است که اسرایفلسطینی به خاطر آن دست به اعتصاب غذا زده بودند. اصلی ترین خواسته هایاسرای فلسطینی عبارت است از: برداشتن دستگاه پارازیت از بخش های زندان، نصبتلفن های همگانی در محوطه های زندان و لغو ممنوع الملاقاتی صدها اسیرفلسطینی. طی هشت روز نبرد کرامت2، اسرایی در زندان های النقب، ریمون، نفحه،ایشل، عوفر، جبلوع و مجدو به جمع اعتصاب کنندگان پیوستند و آن را همراهیکردند.

 

کرامت2؛ نقطه عطفی در زندان های اسرائیل و قدرت اسرای فلسطینی

 این اتفاق درمیان اخبار انتخابات کنست و تحولات دیگر منطقهای در رسانه های داخل ایران چندان به آن توجه نشد. اما شروط وسیع، گستردگیجغرافیایی و تعدد زندان های درگیر اعتصاب غذا در کنار تسلیم زودهنگام رژیمصهیونیستی نشان دهنده اهمیت اعتصاب غذای کرامت 2 و تاثیر آن بر آینده وضعیتاسرای فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی خواهد بود.

منبع: نسیم آنلاین

لینک کوتاه:

کپی شد