سه شنبه 06/می/2025

واکنش شدید ملت فلسطین به توطئه جدید مقامات تشکیلات خودگردان علیه جنبش حماس

شنبه 10-نوامبر-2007

 

منابع فلسطینی اخیرا فاش کردند که “ریاض منصور” نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد طرحی را به شورای امنیت ارایه داده است تا جنبش مقاومت اسلامی فلسطین( حماس) را به عنوان یک گروه تروریستی به لیست سازمان های تروریستی که غالبا از سوی غرب مشخص ومعرفی می شوند اضافه کند.

تشکیلات خودگردان وسران برخی جناح ها در جنبش فتح به ویژه پس از درگذشت “یاسر عرفات” براثرفشارهای آمریکا ورژیم صهیونیستی هراز گاهی برای تضعیف مقاومت ملت فلسطین وخلع سلاح گروههای مبارز به ترفندی متوسل می شوند.
این تشکیلات که سال های متمادی رهبری فلسطینی ها را برعهده گرفته بود به دیگر گروههای ملی واسلامی به صورت مستقل اجازه ورود به صحنه سیاسی ومبارزاتی نمی داد.اما ظهور جنبشهای اسلامی ازدرون مردم رنج دیده فلسطین ومبارزه واقعی آنها با دشمن باعث شد این ملت ستمدیده به طرف این جنبش ها روی آورند و به آنها اعتماد کنند. به همین لحاظ جنبش حماس درنخستین رقابت یک گروه سیاسی باجنبش فتح در انتخابات پارلمانی اخیر با اکثریت آرا گوی سبقت را از فتحی ها ربود وبه مجلس ودولت راه یافت.
پیروزی این جنبش اسلامی در انتخابات، لرزه برپیکر رژیم صهیوینستی وحامیان غربی آن ودر راس آنها آمریکا انداخت وآنها را به چاره اندیشی واداشت.
اعمال محاصره همه جانبه وظالمانه علیه مردم فلسطین و قطع کمک های مالی واقتصادی به دولت منتخب وبازداشت اعضای پارلمان ومسئولان رده بالای حماس اولین اقدامی بود که تل آویو وغرب برای به زانو درآوردن این جنبش ودولت نوپای حماس به آن دست زدند.تشکیلات خودگردان وبرخی جناح ها درجنبش فتح هم درراستای این فشارهای رژیم صهیونیستی وآمریکا وبدون توجه به ارای مردم فلسطین برای ساقط کردن وبه شکست کشاندن دولت وحدت ملی منتخب حماس از هیچ تلاش وکوششی دریغ نکردند.آخرین تلاش تشکیلات خودگردان برای ازبین بردن حماس وخارج کردن آن از گردونه رقابت سیاسی ، طرحی است که به گفته منابع فلسطینی به شورای امنیت ارایه داده و از آن خواسته است حماس به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود.
این طرح پیشنهادی تشکیلات خودگردان خشم وواکنش شدید محافل فلسطینی را دربرداشته به طوری که آن را اقدامی خطرناک قلمداد کرده اند.
فلسطینی ها بعد از ظهر روز جمعه (18/9/86) دراعتراض به طرح پیشنهادی تشکیلات خودگردان تظاهرات کردند.
فلسطینی ها در اعتراض به تصمیم نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد برای ارایه طرح تروریستی خواندن جنبش حماس به مجمع عمومی این سازمان، راهپیمایی گسترده ای در اردوگاه “جبالیا” در شمال باریکه غزه برگزار کردند.
در این طرح پیشنهادی ، جنبش حماس به عنوان یک گروهک قانون شکن و تروریستی توصیف شده واستیلای حماس برنهادهای تشکیلات خودگردان در غزه محکوم شده است.
گروه های مبارز فلسطینی نیز با اعلام تعجب از ارایه این طرح تشكیلات خودگردان ، صرف نظرکردن از این اقدام و اتحاد فلسطینی ها در رویارویی با اشغالگران را خواستار شدند.

جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تلاش “ریاض منصور” سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد برای تصویب قانونی به منظور محکومیت این جنبش در جامعه بین الملل و غیر قانونی دانستن مقاومت در برابر اشغالگران را محکوم کرد.

این جنبش طی بیانیه ای که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین نمابر شد، اعلام کرد:«اقدام ریاض منصور سفیر تشکیلات خودگردان در سازمان ملل متحد در ارائه پیش نویس طرحی مبنی بر نگرانی مجمع عمومی سازمان ملل از سیطره جنبش حماس یا به تعبیر وی شبه نظامیان شورشی فلسطین بر نهادهای تشکیلات خودگردان در نوار غزه، اقدامی غیر اخلاقی و غیر انسانی در حق ملت فلسطین است که در تاریخ این کشور سابقه نداشته است.»

این جنبش در بیانیه خود خاطر نشان کرد:« به نظر می رسد که مواضع شرم آور رئیس تشکیلات خودگردان و اطرافیان وی به اقدامی عادی برای آنها تبدیل شده است و عباس برای مقابله با جنبش حماس، دست به دامن آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است.»

این جنبش در ادامه این بیانیه تاکید کرده است: «پیش نویس قانون پیشنهادی ریاض منصور به مجمع عمومی سازمان ملل متحد که قبل از مشورت با سفرای کشورهای عربی، به سفرای کشورهای اروپایی ارائه شده است، در تاریخ این کشور سابقه نداشته و هدف از آن کنار گذاشتن جامعه عربی و اسلامی و همدستی با کشورهای استعمارگر است.»

در ادامه این بیانیه آمده است که این اقدام نماینده عباس نشانگر میزان انحطاط اخلاقی و پستی این گروه است که تمامی عرف های بین المللی و اصول سیاسی، اخلاقی و اجتماعی را زیر پا گذاشته اند.

لازم به ذکر است که کشورهای عربی پیش نویس طرح پیشنهادی ریاض منصور به مجمع عمومی سازمان ملل متحد را محکوم و اعلام کرده اند که این طرح ممکن است باعث محکومیت جنبش مقاومت اسلامی حماس از سوی این سازمان شود و این در حالی است که این جنبش در انتخابات اخیر پارلمانی فلسطین توانسته است اکثریت کرسی های پارلمان را تصاحب کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “نزار ریان” از رهبران جنبش حماس در حاشیه این راهپیمایی به خبرنگار العالم گفت: جنبش حماس متعلق به همه مردم فلسطین است و کسی که این جنبش را تروریستی بداند همه مردم فلسطین را به تروریست بودن متهم کرده است.
ریان تاکید کرد: همه مردم فلسطین ادامه مقاومت را خواستارند و از حماس و دیگر جناح های مقاومت که در راه خدا و برای آزادی فلسطین با اشغالگران مبارزه می کنند حمایت می نمایند.
“کاید الغول” یکی از اعضای دفتر سیاسی جبهه خلق نیز گفت: اگر اظهارات در مورد ارایه طرحی به سازمان ملل از سوی نماینده تشکیلات خودگردان در این سازمان درخصوص تروریست خواندن حماس صحیح باشد ، این موضوع در فلسطین تاثیر منفی خواهد گذاشت و پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.
الغول با تاکید بر اتحاد گروه های فلسطینی افزود: خواستار از سرگیری فوری گفت وگوی گروه های فلسطینی هستیم تا بتوانیم از این راه مردم را در برابر سیاست های اشغالگرانه دشمن متحد کنیم.
از سوی دیگر، “خضر حبیب” از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: به همه مسوولان فلسطینی و در راس آنها محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان می گوییم که اگر این خبر صحت داشته باشد ، باید هرچه سریعتر از این طرح صرفنظركند.
حبیب تاکید کرد که همه گروه های فلسطینی باید در برابر اشغالگران بایکدیگر متحد شوند.
“فیصل ابوشهلا” نماینده جنبش فتح در مجلس قانون گذاری فلسطین نیز به خبرنگار العالم گفت: جنبش فتح هیچگاه جنبش حماس را به عنوان یک جنبش تروریستی معرفی نخواهد کرد.
ابوشهلا افزود: مقاومت به هر طریقی که باشد، گزینه ای راهبردی برای مردم فلسطین است.
درهمین باره عضو دفتر سیاسی حماس این اقدام تشکیلات خودگردان را به شدت محکوم کرد.
“محمد نزال” عضو دفتر سیاسی حماس اظهار داشت: “محمود عباس” رییس تشکیلات خودگردان و اطرافیان وی برای مقابله با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به همه شیوه های بی سابقه و مغایر با سنت ها و عرف اجتماعی، سیاسی و اخلاقی متوسل شده اند.
نزال گفت: مدتی قبل دولت قطر طرحی برای رفع محاصره از ملت فلسطین در نوار غزه ارایه داد که مورد مخالفت “ریاض منصور” نماینده محمود عباس در سازمان ملل متحد قرار گرفت.
وی افزود: چند روز قبل ریاض منصور نماینده رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان متحد، طرحی جدید درباره محکوم کردن جنبش حماس و قلمداد کردن آن به عنوان جنبشی تروریستی و غیرقانونی ارایه داد که درباره آن فقط با کشورهای اروپایی به بحث و تبادل نظر پرداخت و با کشورهای عربی و اسلامی مشورت نکرد.
نزال ادامه داد: برخی کشورهای عربی و اسلامی با این امر به مخالفت خاسته و اعلام کردند که هرگز چنین طرحی را نمی پذیرند.
عضو دفتر سیاسی حماس این امر را نشاندهنده میزان انحطاط ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و دشمنی آن با ملت فلسطین دانست.
نزال گفت: ریاست تشکلات خودگردان خواهان گفت و گو میان فلسطینیان و پایان دادن به بحران نیست بلکه به فکر خدمت به آمریکا و اسراییل است به طوری که با دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با حماس متحد شده است.
وی خاطرنشان کرد: ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین همه سنت های سیاسی، اخلاقی و اجتماعی در جامعه فلسطین را نادیده گرفته و اهمیتی به گفت و گو، تفاهم و توافق نمی دهد بدین سبب نباید تعجب کرد که چرا با طرح های رفع محاصره ملت فلسطین نیز مخالفت می کند.
نزال با تاکید بر این که حماس، گفت و گو را یک اصل می داند نه تاکتیک، اظهار داشت: در فلسطین وسیله ای جز گفت و گو برای دستیابی به تفاهم، توافق و پایان دادن به تقسیم بندی سیاسی وجود ندارد زیرا در غیر این صورت درگیری ادامه خواهد یافت.
وی در عین حال با بیان این که حماس هرگز به فتح برای گفت و گو التماس نمی کند؛ افزود: همزمان اعلام می کنیم که تنها راه دستیابی به تفاهم و توافق گفت وگو بدون هرگونه پیش شرط است و اعلام هر گونه پیش شرط به معنای لغو و مخالفت با گفت و گو است.
عضو دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که اقدامات غیر اخلاقی تشکیلات خودگردان در شیوه، مسیر و سیاست این جنبش در زمینه گفت و گو هرگز تاثیری نخواهد داشت.
وی افزود: اقدامات تشکیلات خودگردان زورگویانه و غیراخلاقی و خارج از شیوه های سیاسی در صحنه فلسطین است لذا درصددیم با برپایی تظاهرات به ریاست خودگردان بگوییم که به اقدامات تاسف بار و مردود خود علیه ملت فلسطین و تلاش برای تروریست خواندن جنبش مردمی حماس پایان دهد و این که ملت فلسطین نمی تواند بپذیرد که ریاست تشکیلات با “ایهود اولمرت” نخست وزیر اسراییل دیدار کند اما دیدار با ملت فلسطین را رد کند.
نزال با بیان این که ملت فلسطین نخواهد پذیرفت که محمود عباس با “کاندو لیزا رایس” و “جرج بوش” وزیر امور خارجه و رییس جمهوری آمریکا و همچنین با نخست وزیر اسراییل برای مقابله با ملت خودش متحد شود؛ خاطرنشان کرد: ملت فلسطین هرگز در برابر آنان که با دشمنانش متحد شدند، ساکت نمی شود و این در حالی است که وقتی این ملت در انتخابات ژانویه 2006 به حماس رای داد و مفسدان که با دشمنان ملت فلسطین متحد شدند، را بیرون راند؛ هم اکنون نیز می تواند آنان را در مراحل دیگر مجازات کند.
وی تاکید کرد که آنان باید بار دیگر در مسیر حرکت و شیوه تفکر خود تجدید نظر کنند در غیر این صورت ملت فلسطین آنان را طرد خواهند کرد.
نزال گفت: ملت فلسطین هر روز که می گذرد در می یابد که این باند فاسد و طاغوتی از گذشته خود و آنچه در غزه رخ داد درس عبرت نگرفته است.
وی افزود: آنان اوضاع امنیتی نوار غزه را متشنج و آن را به منطقه ای بی ثبات و ناامن تبدیل کردند زیرا بر این گمان بودند که سلاح دیتون، ژنرال آمریکایی می تواند آنان را نجات دهد اما باید بدانند که ادامه این شیوه اشتباه فقط برای آنان نکبت به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگریکی ازفرماندهان گروههای مبارز فلسطینی ” ریاض منصور” نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل را خائن به دین و میهن دانست و تهدید کرد او را خواهد کشت.
محمد عبد العال یکی از فرماندهان تیپ های صلاح الدین شاخه نظامی کمیته های مقاومت مردمی فلسطین در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد:  ریاض منصور از نظر ما فردی خائن به دین و میهن و خدمتگزار صهیونیستها و امریکایی ها است او فقط نماینده خودش است و در صورتی که دستمان در هرجایی به او برسد به سختی از او حساب پس خواهیم گرفت.
فوزی برهوم سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز ریاض منصور را به دست داشتن درتداوم تحریمها برضد ملت فلسطین و تحریک بر ضد حماس از طریق توصیف ان به عنوان یک گروه تروریستی متهم کرد.
وی اعلام کرد که منصور تلاش کرده است پیش نویس قطعنامه ای را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کند که در نسخه اولیه ان حماس به عنوان یک گروه شبه نظامی قانون شکن معرفی شده است که بر نهادهای حکومت خودگردان در نوار غزه تسلط یافته است.

 

لینک کوتاه:

کپی شد