چهارشنبه 30/آوریل/2025

حماس نبردی پیچیده را با دشمن مدیریت می‌کند/ وارد جنگ نیابتی نمی‌شویم

دوشنبه 3-ژانویه-2022

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که جنبش متبوعش نبردی پیچیده را با دشمن صهیونیستی مدیریت می کند و پس از هر نبردی به برآورد اوضاع می پردازد تا بداند کجا اشتباه کرده و کجا راه را درست رفته است و برای رویارویی با دشمن چه نیازهای استراتژیکی دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اسماعیل هنیه شامگاه یکشنبه در گفتگو با برنامه “المقابله” در شبکه الجزیره تصریح کرد که رهبران حماس نخستین جنگ دشمن صهیونیستی علیه باریکه غزه در سال 2008 را به خوبی ارزیابی و بررسی کردند.
هنیه عنوان کرد که این جنگ به ما آموخت که شیوه جنگ و نبرد با دشمن صهیونیستی نسبت به گذشته تغییر کرده و برآوردهای انجام شده به ما نشان می داد که مجبور هستیم تصمیماتی مهم و راهبردی اتخاذ کنیم.
وی تاکید کرد که در همین راستا تصمیمات مهمی در زمینه ضرورت برخورداری از سلاحی بازدارنده یعنی موشک ها، سلاحی استراتژیک یعنی تونل ها و سلاحی برای مقابله با تانک ها و جنگ افزارهای دشمن صهیونیستی که قصد نفوذ به غزه را دارند، اتخاذ کردیم.
هنیه اظهار داشت که این طرح دفاعی از سوی رهبران حماس در داخل و خارج تهیه شده و هزینه آن 70 میلیون دلار بوده که توسط ایران و بخشی نیز توسط ملت های اسلامی و عربی تامین شده است.
وی افزود: طرح مذکور موجب تقویت توان مقاومت شد که در جنگ 2012 پس از ترور شهید احمد الجعبری شاهد آن بودیم.
رئیس دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که جنگ 2009 جنگ پایداری و مقاومت بود، جنگ 2012 جنگ مبارزه‌طلبی، جنگ 2014 نبرد درهم شکستن هیبت دشمن بود و جنگ 2021 مقدمه نبرد آزادسازی فلسطین بود.
اسماعیل هنیه تصریح کرد که استراتژی کنونی دولت آمریکا مبتنی بر آرام‌سازی جبهه های مختلف در منطقه است اما با این حال انفجار اوضاع به سبب تجاوزات نظامیان و شهرک نشینان اشغالگر اسرائیلی و البته ادامه محاصره غزه در کرانه باختری و قدس را هم محتمل می داند.
هنیه اظهار داشت که غزه پس از نبرد شمشیر قدس قواعد نبرد با دشمن را تثبیت کرد بدین مفهوم که مقاومت در غزه تحت هیچ شرایط بی خیال اوضاع و تحولات قدس، اسرا، شهرک سازی و اوضاع آوارگان نخواهد شد.
روابط با ایران
اسماعیل هنیه با اشاره به اینکه مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی طبق برنامه های فلسطینی انجام می گیرد، تصریح کرد که جنبش متبوعش هرگز به نیابت از هیچ طرفی وارد جنگ نخواهد شد.
هنیه تاکید کرد که برادران ما در ایران هرگز از حماس یا دیگر گروه های مقاومت نخواسته اند به جای آنان وارد جنگ شوند و ما تصمیمات مستقلی اتخاذ می کنیم.
وی در رابطه با حمایت های ایران هم گفت که ایرانی ها از بعد دینی و عقایدی مربوط به فلسطین و قدس به ما کمک می کنند و بعد دوم نیز این است که رژیم صهیونیستی دشمن مشترک ماست و حمایت از جنبش های مقاومت که با این رژیم وارد جنگ شده اند، نیز یک مصلحت نظامی است.
روابط با مصر و عربستان
هنیه با اشاره به تمایل جنبش متبوعش به برقراری روابط با همه طرف ها، تاکید کرد که حماس روابط خوبی با مصر و روابطی تاریخی و قدیمی با عربستان دارد.
وی افزود: تغییراتی که در شیوه روابط با عربستان حاصل شده، به خاطر ما نبوده، بلکه از طرف برادرانمان در عربستان بوده و ما از بازداشت شماری از اعضا و رهبران جنبش در این کشور از جمله دکتر محمد خضری که از 20 سال پیش نماینده جنبش در ریاض بود، متعجب و شوکه شدیم.
رئیس دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که وساطت هایی صورت گرفته و ما هم مستقیما و بدون واسطه با برادرانمان در عربستان سخن گفته ایم و پیام های زیادی هم برای پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد این کشور در رابطه با مسئله بازداشت شدگان ارسال کرده ام.
هنیه افزود که حتی با سازمان ملل و برخی کشورها و شخصیت ها در داخل عربستان نیز گفتگو کرده ایم تا این پرونده برای همیشه مختومه شود.

لینک کوتاه:

کپی شد