در سایه عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به تفاهمات حاصل شده برای بهبود اوضاع انسانی نوار غزه، این باریکه در آستانه تشدید تنش و انفجار اوضاع قرار گرفته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از روزنامه الاخبار لبنان، عدم پایبندی رژیم صهیوینستی به تفاهمات حاصل شده و بهبود نیافتن اوضاع انسانی در غزه، موجب شده تا وضعیت این باریکه مجددا متشنج شود.
الاخبار به نقل از برخی منابع نزدیک به حماس عنوان کرد که گروه های فلسطینی به طرف های میانجی مصری و اروپایی ابلاغ کرده است که چندین مرتبه به رژیم صهیونیستی فرصت داده است تا تفاهمات حاصل شده را اجرایی کند، اما این رژیم همچنان طفره رفته و از این کار سرباز می زند و در این شرایط، محاصره باریکه غزه و نابسامانی اوضاع اقتصادی به بدترین حالت ممکن رسیده است، به همین خاطر، این گروه ها آخرین پیام هشدار خود را ارسال و اعلام کرده اند که ادامه این وضعیت در مرحله اول به تشدید تنش در مرز غزه از طریق فعالیت های مختلف مرتبط با تظاهرات بازگشت منجر خواهد شد و در کنار آن معادله “حمله در برابر حمله” و “خون در برابر خون” هم حفظ خواهد شد که ممکن است این مسئله به وقوع جنگی که هیچ یک از طرفین تمایلی به آن ندارد، منجر خواهد شد.
منبع مذکور اشاره کرد که هیئت عالی برگزاری تظاهرات بازگشت، نشست هایی را امروز و فردا در همین راستا برگزار می کند و علاوه بر این، اتاق عملیات مشترک مقاومت فلسطین نیز جلسه ای را به منظور ارزیابی اوضاع و بررسی چگونگی رویارویی با دشمن صهیونیستی در صورت تجاوز نظامی این رژیم به غزه برگزار خواهد کرد، از جمله تقابل نظامی با این رژیم همانند رویارویی و درگیری های پس از شکست عملیات کماندوهای ویژه اسرائیلی در شرق خان یونس در اواخر سال گذشته.
این منبع اشاره کرد که این احتمالات در پی طفره رفتن رژیم صهیونیستی از عمل به تعهدات خود برای بهبود اوضاع انسانی غزه در پی تحولات سیاسی داخلی این رژیم و جلوگیری از تحویل کمک های مالی قطر به این باریکه، وارد است.
همزمان با تهدیدات مقاومت فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی نیز از روز یکشنبه گذشته مانور نظامی گسترده ای را در شهرکهای صهیونیستنشین مجاور باریکه غزه به اجرا گذاشته است که طی آن حمله مقاومت فلسطین به این شهرک ها و وقوع تلفات جانی در میان صهیونیست ها و تخلیه این شهرک ها را شبیه سازی کرده است.
در همین راستا، گادی یرکونی رئیس شورای شهرک نشینی اشکول عنوان کرد که تهدیدات در مناطق مرزی روز به روز بیشتر می شود و باید برای هر سناریویی آمادگی داشت.
از سوی دیگر، حماس در واکنش به درخواست های تشکیلات خودگردان برای دادن تضمین هایی جهت بازگشت کارکنان آن به گذرگاه زمینی رفح، تاکید کرد که مخالفتی با این مسئله ندارد و کارکنان تشکیلات خودگردان می توانند به این گذرگاه بازگردند. حماس گفته قبلا نیز مشکلی برای این کارکنان ایجاد نشده است اما یک مسئله هست که نمی توان در برابر آن سکوت کرد و آن هم اینکه، یکی از کارکنان تشکیلات خودگردان اطلاعات امنیتی مربوط به مقاومت فلسطین را در اختیار طرف های دشمن قرار داده است.
مصر نیز با وجود اینکه وعده داده بود حتی در صورت اداره گذرگاه رفح توسط گروه های فلسطینی و عدم حضور کارکنان تشکیلات خودگردان، حاضر به بازگشایی آن است، هنوز این وعده را عملی نکرده و همچنان طفره می رود.
البته جنبش فتح با اداره گذرگاه رفح توسط کمیته ای متشکل از گروه های فلسطینی مخالفت کرده است.