جمعه 02/می/2025

همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان با اشغالگران موجب تفرقه در داخل فلسطین می شود

سه‌شنبه 13-نوامبر-2007

  سمت نمایندگی پارلمان در هر کشوری به معنای برخورداری از امتیازات بسیار مهمی است، اما نمایندگی در پارلمان فلسطین، آن هم در قالب فراکسیون پارلمانی “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ویژگی های خاص خود را دارد و زمانی که محدوده فعالیت به کرانه باختری محدود شود که نظامیان اشغالگر آن را به چندین بخش تقسیم کرده اند و سرویس های امنیتی وابسته به “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اقدام به همکاری های امنیتی با سرویس های امنیتی دشمن می کنند، این فعالیت پارلمانی مشکل بیشتری برای وی (نماینده پارلمان) ایجاد می کند و علاوه بر آن از هیچ مصونیتی نیز برخوردار نیست و هر روز به جرم انتخاب شدن از سوی مردم فلسطین، مجازات می شود.

شاید هر کس دیگری هم به جای “منی منصور” ملقب به “أم بکر” بود همین نظرات را داشت. وی همسر شهید “جمال منصور” از رهبران فلسطینی است که نظامیان اشغالگر شش سال پیش او را به دلیل اقدامات ضد صهیونیستی و ضد آمریکایی و نیز اظهاراتی که به مذاق ریاست تشکیلات خودگردان و سرویس های امنیتی و شبه نظامیان وی خوش نمی آمد، ترور کردند.

با این حال ، این نماینده فلسطینی خم به ابرو نیاورد و در مقابل این مشکلات تسلیم نشد، بلکه بر دامنه تلاش های خود و حضور در میان مردم افزود و بدین ترتیب جای ده ها نماینده پارلمان فلسطین را که نظامیان صهیونیستی آنها را بازداشت کرده بودند، پر کرد. وی در این راه بدون توجه به تهدیدات روز افزون و اقدامات تحریک آمیز علیه وی، همواره در راه آشکار کردن حقایق تلاش کرد و در این راه همه مشکلات و خطرات را به جان خرید.

مرکز اطلاع رسانی فلسطین مصاحبه ای با “منی منصور” از نمایندگان فراکسیون پارلمانی “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” انجام داده است که وی در جریان آن به تشریح تجارب و شرایط کنونی فعالیت خود پرداخته است و عزم و اراده و پایبندی به مواضع قاطعانه به همراه احساس مسئولیت سرشار از اراده ملی در این اظهارات وی موج می زند.

 مشکلات فعالیت پارلمانی

س: در آغاز از شما می خواهیم که در ارتباط با فعالیت خود در سمت نمایندگی مردم فلسطین در پارلمان فلسطین برای ما صحبت کنید. تجربه فعالیت شما در این سمت چگونه بوده است؟

منی منصور: در حقیقت نمایندگی در پارلمان فلسطین تجربه جدیدی در زندگی من بود که با رنج و لذت، تلاش و فعالیت در آمیخته بود، مشکلاتی که هیچگاه حتی به ذهنم خطور نکرده بود. از همان روز اول آغاز فعالیتم در پارلمان تاکنون همواره با مشکلاتی مواجه شدم که بسیار از آنها برای من خوشایند نبود.

در آغاز با جدیت و تلاش زیادی فعالیت می کردیم و از تمامی امکانات و فرصت های موجود برای رساندن پیام مردم فلسطین به جهانیان استفاده می کردیم، اما بعد از آن مشکلات شروع شد و جنبش فتح در اقدامی دور از انتظار اولین جلسات پارلمان را تحریم کرد و پارلمان تحت فشارهای دیگری نیز قرار گرفت که از جمله آنها می توان به حمله عناصر وابسته به جنبش فتح به مقر پارلمان در جریان یکی از جلسات و تلاش برای به آتش کشیدن ساختمان آن، اقدام افراد مسلح جنبش فتح در ربودن برخی از نمایندگان پارلمان و محاصره نمایندگان پارلمان در ساختمانی در رام الله اشاره کرد.

اما مساله دشواری که در این مدت با آن روبرو شدیم، بازداشت 42 تن از نمایندگان پارلمان بود که تاثیر زیادی در فعالیت پارلمان داشت. علاوه بر این، فراکسیون جنبش فتح جلسات پارلمان را تحریم کرد و بدین ترتیب ما به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان نتوانستیم جلسات پارلمان را تشکیل دهیم؛ چرا که پس از ربوده شدن 42 تن از نمایندگان فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح، تعداد نمایندگان به حد نصاب لازم برای تشکیل جلسات پارلمان نمی رسید و این مساله از مهم ترین مسائلی بود که فعالیت پارلمان را مختل می کرد.

پس از این مرحله ما با تمام توان سعی کردیم که فعالیت های خود را در دفاتر پارلمان در استان ها ادامه دهیم و من مسئولیت های نمایندگان شمال کرانه باختری را که در زندان های اشغالگران به سر می بردند، به عهده گرفتم و علی رغم مشکلات و سختی های فراوان از این کار لذت می بردم. اما اکنون که “سرکردگان” هرج و مرج و ناامنی در کرانه باختری اقدام به آتش زدن دفاتر فراکسیون “تغییر و اصلاح” کرده اند ما با مشکلات زیادی در فعالیت خود مواجه شده ایم؛ چرا که افراد مسلح جنبش فتح تمامی دفاتر ما را در کرانه باختری تخریب کرده و آتش زده اند.

مشکلی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم، مساله تشکیل دولت غیر قانونی “سلام فیاض” است. در زمان تشکیل این دولت، پارلمان فلسطین به درخواست فیاض جلسه ای را برای دادن رای اعتماد به این دولت تشکیل داد، اما با وجود این که تمامی نمایندگان جنبش حماس در این جلسه حاضر شدند، فیاض خود در این جلسه حاضر نشد و از همین رو در حال حاضر دولت فیاض یک دولت غیر قانونی است و این مساله به روند خدمت رسانی به شهروندان فلسطینی خلل وارد می کند؛ چرا که هر کسی تلاش می کند که وجهه پارلمان را تخریب کند. 

فکر نمی کنم که هیچ نماینده ای در هیچ گوشه ای از جهان تجربه ما را داشته باشد و من به عنوان یک زن تجارب تلخ و دشوار زیادی در زندگی خود داشتم که تعقیب و بازداشت شوهرم در زندان های رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان و شهادت وی نمونه هایی از آن بود، اما تجربه یک سال فعالیت در پارلمان برابر با تمامی مشکلاتی است که در طول 20 سال جهاد و مبارزه به همراه همسرم کشیدم و واقعا تجربه فوق العاده دشواری برای من بود.

 بیان واقعیت مهم ترین مشکل حال حاضر

س: با توجه به شرایط سختی که در حال حاضر در آن به سر می برید، شما به عنوان نماینده پارلمان فلسطین فعالیت های خود را چگونه ادامه می دهید؟

ج: در حال حاضر تلاش می کنم که شخصا با مشکلات مردم آشنا شوم و در این راستا با نهادهای حقوق بشر و رسانه های خارجی همکاری می کنم تا از این طریق واقعیت های موجود و اوضاع داخلی فلسطین را به جامعه بین المللی انتقال دهیم. علاوه بر این من با موسسات و نهادهای خیریه و افراد از کار افتاده و ناتوان در ارتباط هستم و سعی می کنم که به آنها خدمت رسانی بکنم و در شادی و غم مردم و نیز در تشییع پیکرهای مطهر شهدا شریک شوم.

از فعالیت های دیگر نمایندگان پارلمان می توان به ملاقات با بازداشت شدگان سیاسی اشاره کرد که در حال حاضر از این کار نیز منع شده ایم. از سوی دیگر برای اولین بار، اتحادیه اروپا از من برای شرکت در یک کنفرانس دعوت به عمل آورد و این اولین باری بود که یک گروه غیر از جنبش فتح برای شرکت در یک کنفرانس بین المللی دعوت می شد، اما از آنجا یی که گذرنامه من مصادره شده است هنوز موفق به سفر به خارج نشده ام. علاوه بر این کنفرانسی نیز در ترکیه برگزار می شد که با وجود این که از من برای شرکت در این کنفرانس دعوت به عمل آمده بود، نتوانستم در آن شرکت کنم.

در شرایط کنونی مهم ترین مساله ای که آن را در راس برنامه های خود قرار داده ایم بیان واقعیت های جامعه فلسطین و انتقال آنها به جهان خارج است، اما در این میان برخی از مقامات بلند مرتبه فلسطینی اتهاماتی از قبیل افراطی گری به من نسبت می دهند و برخی دیگر اقدام به ناسزا گویی می کنند. پس با این شرایط، آزادی بیان و اندیشه چه معنایی دارد؟!

س: برخی افراد ادعاهایی مبنی بر کم تجربگی جنبش حماس در زمینه های سیاسی مطرح می کنند. نظر شما در این باره چیست؟

ج: جنبش حماس، در زمینه سیاسی کم تجربه و ضعیف نیست، اما برخی افراد تجربه سیاسی را به معنای عقب نشینی از حقوق و اصول ملی می دانند. وضعیت کنونی نتیجه حملات وحشیانه ای است که از روز اول پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمانی علیه این جنبش صورت می گرفت و از جمله این اقدامات خصمانه می توان به محاصره، قطع حقوق، مصادره اموال، اعتصاب ها و اخلال در روند فعالیت های آموزشی مدارس و مراکز بهداشتی اشاره کرد. هدف از انجام این اقدامات خصمانه که آمریکا و کشورهای اروپایی آنها را برنامه ریزی کرده بودند شکست دادن جنبش حماس بود.

 همکاری های امنیتی و یکپارچگی عرصه ملی

س: ارزیابی شما از اوضاع کنونی نوار غزه و کرانه باختری و همکاری های امنیتی سرویس های وابسته به تشکیلات خودگردان و نیز محاصره رقت بار نوار غزه چیست؟

ج: اوضاع نوار غزه به ویژه در شرایط کنونی که همه ساکنان این منطقه با همکاری های امنیتی سرویس های امنیتی وابسته به “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان با اشغالگران مخالفت می کنند و نسبت به آن معترض هستند، شکل خطرناکی به خود گرفته است و همه گروه های سیاسی فعال در این منطقه، این همکاری ها و بازداشت های سیاسی را غیر قانونی می دانند. با وجود این، سرویس های امنیتی وابسته به عباس در حال حاضر به صراحت با سرویس های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی همکاری می کنند و بازداشت شدگان سیاسی با خودروهای تشکیلات خودگردان از پست های بازرسی مستقر در این منطقه به زندان های اشغالگران انتقال داده می شوند. علاوه بر این رژیم اشغالگر قدس با سوء استفاده از اختلافات جامعه فلسطینی حملات خود را به فلسطینیان تشدید کرده است. متاسفانه سرویس های امنیتی وابسته به عباس در کنار اشغالگران اقدام به بازداشت شهروندان فلسطینی می کند و این مساله باعث ایجاد تفرقه در وحدت ملی فلسطینیان و رواج سیاست مزدوری فلسطینیان برای صهیونیست ها می شود که در نوع خود یک مصیبت بزرگی برای جامعه فلسطین به شمار می رود. در سال 1996 نیز سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان با اشغالگران همکاری می کردند، اما جنبش حماس این وضعیت را تحمل کرد تا به وحدت ملی فلسطینیان خللی وارد نشود. کنفرانس پاییز که عباس با وجود شکاف در جامعه فلسطینی در آن شرکت می کند، باعث گرایش جهانیان به سوی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تشدید شکاف در جامعه فلسطینی می شود. ما در حال حاضر در اشغال به سر می بریم و اگر بخواهیم در این شرایط با طرف صهیونیستی مذاکره کنیم، باید امیدی به موفقیت در این زمینه داشته باشیم و علاوه بر این ابزار قدرت را نیز در دست داشته باشیم، اما اگر در شرایط کنونی که جامعه فلسطینی دچار دو دستگی شده است مقامات تشکیلات خودگردان در این کنفرانس شرکت کنند، در ضعیف ترین شرایط در این کنفرانس حضور خواهند داشت و به احتمال زیاد نمی توانند نتیجه مهمی از این کنفرانس بگیرند.

 سریال تهدیدات

س: در مدت اخیر تهدیداتی علیه شما صورت گرفته است، آیا شما اقدامی قانونی در این زمینه انجام داده اید؟ و آیا سازمان های دولتی کمکی در ارتباط با مصونیت سیاسی شما انجام داده اند؟

ج: بعد از تهدیداتی که در مدت اخیر به خاطر مواضع و اظهارنظرهای من و نیز حمایت من از دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه ملی “النجاح” و بیان واقعیت ها؛ علیه من صورت گرفت، تلاش کردم که شکایت نامه هایی را علیه این افراد تنظیم کنم و به دادگاه ارائه دهم، اما در حال حاضر با توجه به شرایطی که در کرانه باختری به وجود آمده است، پیدا کردن وکیلی که کار پیگیری این پرونده را به عهده بگیرد کار بسیار دشواری شده است؛ چرا که هر وکیلی که عهده دار چنین پرونده ای شود، بی شک همان طوری که من خودم در معرض تهدید قرار گرفته ام او نیز مورد تهدید قرار می گیرد.

اما باید به این مساله اشاره کنم که شهروندان فلسطینی که از این تهدیدات و اقدامات ناشایست علیه من مطلع شده بودند با من تماس گرفتند و آمادگی خود را برای دفاع از من اعلام کردند. علاوه بر این افراد، “خالده جرار” از نمایندگان جبهه مردمی در پارلمان فلسطین و نیز جنبش جهاد اسلامی با من تماس گرفتند و این اقدامات از جمله ضرب و شتم من در جریان راهپیمایی خانواده های افراد بازداشت شده از سوی سرویس های امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان و پاشیدن گاز به صورت من را محکوم کردند.

س: آیا به نظر شما در سایه بحران داخلی که در حال حاضر بر جامعه فلسطین سایه افکنده است، امکان از سرگیری گفتگوها میان جنبش های فتح و حماس وجود دارد؟

ج: مطمئنا این کار امکان پذیر است. تا زمانی که اشغالگران در فلسطین حضور دارند و به تجاوزات خود و نقض حریم مردم ادامه می دهند و علاوه بر این حق بازگشت آوارگان فلسطینی را به رسمیت نمی شناسند و تمامی اصول ما را زیر پا می گذارند، گفتگو میان گروه های فلسطینی تنها راه حل برای دستیابی به اهداف خود و باز پس گیری حقوق غصب شده آنان است.

پاییز این گروه ها فرا رسیده است و برگ های زرد شده حیات آنها فرو می ریزد و در نهایت دست های پلید عاملان سیاست های بدخواهان ملت فلسطین رو خواهد شد. علاوه بر این قرار است کنفرانس ملی گروه های فلسطینی در دمشق، با حضور همه گروه های فلسطینی برگزار شود و بدین ترتیب گروه های مخالف گفتگو در جامعه فلسطین به این نتیجه خواهند رسید که چاره ای جز بازگشت بر سر میز مذاکرات ندارند.

لینک کوتاه:

کپی شد