هیأت عالیرتبه رژیم صهیونیستی در کنفرانس موسوم به امنیت دریانوردی و هوانوردی خلیجفارس که در منامه پایتخت بحرین در حال برگزاری است، شرکت کرده است.
روز دوشنبه (دیروز) کنفرانس امنیت دریانوردی وهوانوردی موسوم به «کارگروه ورشو درباره امنیت دریانوردی و حملونقل هوایی»با سخنرانی «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین آغاز به کار کرد (جزئیات بیشتر).
اینکنفرانس دو روزه است و طبق اعلام منابع بحرینی هیأتها و نمایندگان بیش از۶۰ کشور جهان از جمله هیأت عالیرتبه رژیم صهیونیستی در آن شرکت کردهاند.
خبرگزاریرویترز در خبری با اشاره به حضور «دانا بنونیستی» مدیر اداره به اصطلاح«مبارزه با تروریسم» در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در این کنفرانس، آن راتازهترین نشانه گرم شدن روابط میان یک کشور عربی حاشیه خلیج فارس و رژیمصهیونیستی خواند (جزئیات بیشتر).
شبکه الجزیرهدر گزارشی به بررسی اهداف رژیم صهیونیستی از مشارکت در کنفرانس منامهپرداخت و نوشت که به عقیده کارشناسان اسرائیلی، هدف این رژیم از شرکت دراین کنفرانس و بررسی راهکارهای دفاع در برابر آنچه «تجاوزات ایران» علیهکشتیهای عبوری در خلیجفارس خوانده شد، تقویت ائتلاف با کشور عربی سنُیعلیه ایران است.
کارشناسان اسرائیلی همچنین هدفاز این حضور صهیونیستها در کنفرانس منامه را تقویت نفوذ نظامی،تکنولوژیکی و اطلاعاتی اسرائیل در منطقه خلیجفارس میدانند.
طبقاین گزارش، تحلیلگران اسرائیلی بر این باورند که رژیم صهیونیستی با شرکتدر این کنفرانس به دنبال نفوذ در میان قدرتها و گروههای موثر در منطقه ورژیمهای حاشیه خلیجفارس است که این امر نیز به تشدید تنشها بین کشورهاخواهد انجامید.
به گفته آنها حضور رژیمصهیونیستی در میان کشورهای حاشیه خلیجفارس باعث میشود که انجاممأموریتها و وظایف شورای همکاری خلیجفارس دشوار شود و از حصول توافق بیناین کشورها ممانعت خواهد کرد و علاوه بر آن فاصله گرفتن از ایران را تقویتمیکند.
این ناظران میگویند که کشورهای حاشیهخلیج فارس میدانند که هیچ جایگزینی برای امنیتی که آمریکا تأمین میکند،وجود ندارد و لذا سعی دارند منابع حمایتی خود را تنوع ببخشند و از اینرویپای تعدادی از بازیگران را به عرصه اقتصاد و امنیت باز کنند حال آنکهاسرائیل سعی دارد از این فرصتها پیش آمده بهره ببرد.
کارشناسانبر این باورند که حضور اسرائیل در خلیجفارس مجموعهای از چالشها را بهوجود میآورد که مربوط به تقویت ائتلاف کشورهای سُنی مقابل ایران و توجه بهثبات رژیمهای حاشیه خلیجفارس است.
حفظ برتری نظامی و فنآوری اسرائیل
«یواوشتیرن» روزنامهنگار اسرائیلی و کارشناس امور جهان عرب و فلسطین میگویدکه هدف از مشارکت هیأت وزارت خارجه اسرائیل در کنفرانس امنیتی منامه، تأمینامنیت آزادی دریانوردی در خلیجفارس است.
ویافزود که کنفرانس منامه ادامه نشست ورشو درباره تقویت امنیت و صلح غربآسیاست که فوریه گذشته برگزار شد و هدف از آن تقویت ائتلاف بینالمللی علیهسیاستهای ایران و تقویت نفوذ نظامی، تکنولوژیکی و اطلاعاتی اسرائیل درمنطقه خلیجفارس بود.
شتیرن در مصاحبه باالجزیره همچنین گفت که با وجود اعلام رسمی مشارکت هیأت اسرائیلی در کنفرانسمنامه اما ماهیت این مشارکت مشخص نشده است و معلوم نیست آیا این مشارکتتنها منحصر به هیأت دیپلماتیک است یا اینکه شخصیتهای اطلاعاتی، شرکتهایسایبری و شرکتهای فعال در زمینه فنآوری، الکترونیکی، سیستمهای جاسوسی وجمعآوری اطلاعات نیز در این کنفرانس حضور دارند.
بهعقیده این روزنامهنگار اسرائیلی، رژیم صهیونیستی کنفرانس منامه را فرصتیبرای تقویت ائتلاف با کشورهای سُنی به اصطلاح میانهرو علیه ایران میداندبه خصوص اینکه چالشهای مشترک و مسائلی وجود دارد که خواب را از چشماناسرائیل و متحد استراتژیک آن یعنی ریاض ربوده است و مهمترین این چالشهانیز جنگ یمن و خروج نیروهای آمریکایی از سوریه است.
فرصتها و تغییر و تحولات
«نمرودگورون» مدیر مرکز اسرائیلی ویژه مطالعات سیاستهای خارجی غرب آسیا واسرائیل موسوم به «میتویم» (Mitvim) معتقد است که مشارکت هیأتهایاسرائیلی در کنفرانسهای حاشیه خلیج فارس، فرصتی برای اسرائیل به منظورتقویت جایگاه خود در غرب آسیا فراهم میکند.
ویمعتقد است که نفوذ دیپلماتیک رسمی و غیررسمی اسرائیل و به تبع آن تقویتنفوذ تجاری، اقتصادی، امنیتی و نظامی همگی پشت پرده باقی میماند چرا کهمنازعه اسرائیلی-فلسطینی حلوفصل نشده است و با وجود اینکه اسرائیل از آنشانهخالی میکند اما این قضیه سنگ بنای روابط دیپلماتیک علنی اسرائیل وکشورهای عربی و اسلامی است.
گورون در مصاحبه باالجزیره میافزاید که مشارکت هیأت اسرائیلی در کنفرانس منامه با تغییر وتحولات غرب آسیا همسویی دارد و فرصتهای جدیدی را برای اسرائیل جهت برقراریروابط با جهان عرب به دست میدهد.
وی اشارهمیکند که اسرائیل دعوتنامه رسمی برای مشارکت در نمایشگاه بینالمللی«اکسپو ۲۰۲۰» امارات دریافت کرده است اما با این حال این فرصتها تازمانیکه اتفاق جدیدی در مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیان رخ نداده، همچنانمحدود باقی خواهد ماند.
وی میگوید: «رویاروییدیپلماتیک و علنی اسرائیل در خلیج(فارس) و نفوذ دیپلماتیک آن در خلیجفارسدر راستای تلاشهای تلآویو برای احیای روابط منطقهای جهت مقابله باایران ، تشویق و طراحی سیاستها و اتخاذ تصمیمات مشترک با کشورهای عربی وحاشیه خلیج (فارس) به دور از قضیه فلسطین است».
منبع : فارس ، 30/07/1398