هرگز در مورد عرقوب و وعده های دروغینش صحبت نخواهم کرد و بلافاصله به اصل موضوع وعده های مقوایی و کاغذی در مورد برقراری سازش در خاورمیانه خواهم پرداخت و چقدر حجم این وعده ها زیاد است؛ به ویژه در برهه اخیر که سفر سران و مقامات و مسئولان وزارتخانه های کشورهای مختلف جهان به فلسطن رنجور از زخم دیرینه و اسیر افزایش یافته است و هر یک از آنان یا یک ایده را مطرح می کنند یا آن را تکرار می نمایند و آن هم ایده تشکیل دو کشور فلسطینی و عبری است. مدت های مدیدی است که می گذرد، اما هیچ یک از این وعده ها شکل اجرایی به خود نگرفته است، زیرا آنانی که این وعده های پوشالی را که از برکرده اند و همواره آنها را تکرار می کنند به گفته هایشان عمل نمی کنند و آنان نمی خواهند ایده تشکیل کشور فلسطین تحقق پیدا کند و می خواهند دولت غاصب عبری باقی بماند و به اشغال فلسطین ادامه دهد.
گوردون براون نخست وزیر انگلیس یکی از منادیان دورغین ایده تشکیل دو کشور فلسطینی و یهودی آخرین کسی است که از منطقه بازدید کرد. چند روز پیش وارد رام الله شد و قبل از این که با مقامات تل آویو دیدار کند و در کنار دیوار ندبه بایستد همان عبارت های دروغینش را که ازبر کرده است تکرار نمود. شاید در رام الله ندای کمک خواهی محاصره شدگان در نوار غزه را شنیده بود. پست های بازرسی انبوه و محاصره نوار غزه مانع از رسیدن این ندا به وی نشد.
می توان گفت که براون یک پیامی برای ملت فلسطین داشت، انگار که می خواست چیزی در مورد طرح نقشه راه و کمیته چهارجانبه که تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس ریاست آن را برعهده داشت، بگوید. آمریکایی که براون را مسئول این کمیته کرده اند یک هدفی را از این کار دنبال می کردند و آن هم عوامفریبی بود. آنان سعی داشتند به وعده های دورغینشان ادامه دهند و حتی الامکان مانع از اجرای تعهدات این کمیته شوند و همین کار را نیز انجام دادند. براون عملا ریاست این کمیته به دست گرفته و تنها ماموریتش پیگیری کارهای این کمیته است، اما با توجه به این که چند سالی از تدوین طرح نقشه راه می گذرد، اما هیچ یک از بندهای آن اجرایی نشده و کمیته مذکور هم هیچ گامی در راستای اجرای این طرح برنداشته است، طرحی که عمده ترین دغدغه ملت فلسطین و اعراب و به گمان بنده جهانیان به شمار می رود.
فلسطین در حال حاضر صحنه یک نبرد بین المللی به شمار می رود و پیامدهای آن بن مایه بسیاری از چالش های جهانی قلمداد می گردد که جهان را آبستن هرج و مرجی ویرانگر و بی ثباتی سیاسی و اقتصادی کرده است و تا زمانی که مسئله فلسطین عادلانه و سریع حل و فصل نشود نه تنها منطقه عربی، بلکه جهان نیز هرگز روی امنیت و آرامش را نخواهند دید. هیچ یک از دست اندرکاران و متولیان مسئله بشر دوست گمان نمی کند که این حقیقت تاکنون در مخیله سیاستمداران آمریکا و اروپا نگنجیده است. آنان به خوبی می دانند که اگر این سیاستمداران بخواهند می توانند جهانیان را از نگرانی موجود نجات بخشند؛ البته باید گفت که برخی ها این نگرانی را امری عادی تلقی می کنند. بنابراین وعده های سر خرمن همان چیزی که هر مقام (اروپایی و آمریکایی) که وارد منطقه عربی می شود آن را عنوان می کند، حال آنکه هیچ یک از آنان دنبال راه حل عادلانه برای مناقشه اعراب و اسراییل نیستند و نمی خواهند به رنج و محنت ملت فلسطین پایان بخشند و بدیهی است که طرح ها و به تعبیری دقیقتر مانورهای آمریکا به بن بست رسیده است.
منبع: روزنامه “الخلیج” چاپ امارات